Görüş Bildir
Haberler
Engin Dinç Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Yeni Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in Hayatı ve Kariyeri

Engin Dinç Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Yeni Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in Hayatı ve Kariyeri

Bahadır
02.08.2023 - 10:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre 52 ilin emniyet müdürü değişti. Başkent Ankara'da görev yapan Servet Yılmaz'ın yerine Engin Dinç getirildi. Peki, Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Engin Dinç kimdir?

Engin Dinç kimdir?

Engin Dinç, 1966 yılında Rize'nin Kalkandere ilçesinde doğmuştur ve Erzurum nüfusuna kayıtlıdır.

İlköğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, 1981 yılında Polis Koleji'ni kazanarak polis eğitimine başlamış ve 1989 yılında Polis Akademisi'nden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olmuştur. Evli ve üç çocuk babası olan Engin Dinç, İngilizce konusunda ileri düzeyde bilgi sahibidir.

Engin Dinç'in daha önceki görevleri

Engin Dinç'in daha önceki görevleri

Engin Dinç, 1989 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na atanmış ve kariyeri boyunca çeşitli görevler üstlenmiştir. Sırasıyla Mardin, Trabzon ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Mesleğiyle ilgili birçok kurs ve seminere katılmıştır.

Aynı zamanda, görevleri kapsamında ABD, Bosna ve Kosova gibi ülkelerde de görevlerde bulunmuştur. Engin Dinç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamlamıştır.

Kariyerinde önemli atamalara imza atmış olan Engin Dinç, 3 Mayıs 2013 tarihinde İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapmış, ardından 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü olarak atanmış ve en son olarak 07 Temmuz 2021 tarihli kararname ile Konya Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın