Görüş Bildir
Haberler
Enflasyon Artışını Anlatmak İçin Ekrana Tencere ile Çıktı

Enflasyon Artışını Anlatmak İçin Ekrana Tencere ile Çıktı

Abdullah Demir
22.11.2022 - 14:46 Son Güncelleme: 22.11.2022 - 15:12

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, katıldığı televizyon programına boş tencere, gıda kolisi ile çıkıp, iktidarın boş tencere yüzünden gideceğini savundu. Hükümetin, asıl gündem ekonomiyi konuşturmamaya çalıştığını söyleyen Eren Erdem, '2021'de 70 TL'ye alına gıda kolisinin bugünkü karşılığı 400 TL'nin üzerinde' dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ülkenin gerçek gündemi bu! Tencere boş!"

"Ülkenin gerçek gündemi bu! Tencere boş!"

Ülkenin sorunlarının iktidar partisi tarafından gözlerden uzak tutulmaya çalışıldığını söyleyen Erdem, KYK yurtlarındaki durumu, gıda pahalılığını ve Türk Lirasının değersizleşmesini bir kez daha çarpıcı örneklerle anlattı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere iktidara seslenen CHP'li Erdem, 'Bunu konuşun bunu, ülkenin gerçek gündemi bu! Tencere boş! Vatandaşın temel ihtiyaçları artık lüks oldu. Bunu nasıl çözeceksiniz? Bunu konuşun!' dedi.

"Milleti sefalete kim sürükledi?"

CHP'li Erdem, vatandaşın zor durumda olduğunu belirterek şunları söyledi; 

'Tencere doldurmayan hükümetin itibarı olmaz! Bu memlekette tencere doluyor mu şu an?  Allah'tan korkun! Yahu şu tencerenin için boşalttınız. Önce devletin kasasını boşalttılar sonra bu tencereyi boşalttılar! Akşama kadar boş konuşuyorsunuz buna cevap verin.' 

2009'da tedavüle giren 200 TL'nin geçmişiyle bugününü kıyaslayan CHP Parti Meclis Üyesi Erdem, 'Ha birileri cebindeki paranın değerini düşürmüş, ha cebinden para çalmış! Hükümet sözcüleri muhalefete küfür etmeyi bıraksın, bu gerçeği konuşsun! Enflasyonu biz mi yaptık? Milleti sefalete kim sürükledi? Bu hükümet!' diye konuştu. 

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin sorunlarına da değinen Erdem, 'KYK yurtları Sağmalcılar cezaevi koğuşundan beter halde! Oldu olacak, KYK kazanan her öğrenciye bir tespih verin, volta atarken sabır çeksin! Yemekler berbat, yetersiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sarp

Müstehak anam müstehak. Bu iktidar %20' lerde %30' larda oy alabiliyorsa müstehak.