Görüş Bildir
Haberler
En Son Nerede Deprem Oldu? AFAD ve Kandilli Son Depremler Sayfası...

En Son Nerede Deprem Oldu? AFAD ve Kandilli Son Depremler Sayfası...

Sunay Korkmaz
06.11.2020 - 13:06

Türkiye bir büyük deprem sınavından daha geçti. Geçtiğimiz cuma günü İzmir'de meydana gelen 6.6'lık deprem sonrası Google üzerinden 'son depremler' araması da arttı. İşte Kandilli ve AFAD'ın son depremler sayfaları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet adreslerinden anlık olarak deprem bilgilerini paylaşıyor. Bu sayfalarda en son nerede deprem olduğu, bu depremin şiddeti ve derinliği gibi bilgiler yer alıyor.

Kandilli son depremler sayfası için tıklayın:

AFAD son depremler sayfası için tıklayın:

TÜRKİYE DEPREM TEHLİKE HARİTASI

AFAD'ın sitesinde paylaşılan haritaya yapılan açıklama şu şekilde;

'En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve “deprem bölgesi” kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın