Görüş Bildir
Haberler
En Pahalı Caddeler İstiklal ve Bağdat

En Pahalı Caddeler İstiklal ve Bağdat

Batuhan
30.11.2014 - 14:00

İstanbul'da İstiklal ve Bağdat caddelerinde dükkân kiraları bir önceki yıla göre yüzde 6, 67 artış gösterdi. İstiklâl Caddesi’nde 100 metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ortalama 24 bin euroya ulaştı.

ABD merkezli gayrimenkul ve yatırım danışmanlık firması Jones Lang LaSalle’in (JLL) açıkladığı Türkiye Perakende Pazarı Raporu’na göre yedi lokasyonda dükkân açmak neredeyse imkânsız hale geldi. En pahalı üç lokasyon ise İstiklâl Caddesi, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı olarak belirlendi.

2014 yılı üçüncü çeyrek sonu itibariyle İstiklal ve Bağdat caddelerinde kira bedelleri bir önceki yıla göre yüzde 6,67 artış gösterdi. Bu iki caddede birincil kira arzında metrekare fiyat ortalaması 240 euro oldu. Yani yüz metrekarelik bir mağazanın aylık kira bedeli 24 bin euro.

Ortalama kira bedelinin metrekare başına 200 euro civarında olduğu Nişantaşı’nda kira bedellerinin, artan perakende talebiyle birlikte 2015 yılında da yükselmesi bekleniyor.

JLL raporuna göre, 2015 yılında Bahariye Caddesi ve Beşiktaş Çarşı’da da kira bedellerinde yükseliş trendi sürecek. Alemdağ ve Nispetiye caddelerinde ise fiyatların mevcut seviyelerini koruması bekleniyor.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/en-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0