Görüş Bildir
Haberler
En İyi 10 Balayı Rotası

En İyi 10 Balayı Rotası

Bosphoro
25.03.2015 - 11:38 Son Güncelleme: 25.03.2015 - 21:54

Düğün hazırlıklarının yorgunluğunu ve stresini atmanız için en güzel fırsat balayınız olacaktır. Eğer artık balayında nereye gitsek diye düşünüyorsanız sizin için en çok tercih edilen balayı noktalarından bir derleme yaptık. 

Öncelikle nasıl bir tatil istediğinize karar vermeniz gerekiyor, işinizi kolaylaştıracak tavsiyelerimiz ve ortalama olarak ayırmanız gereken zaman ve bütçeyi bu listede bulabilirsiniz.

Kaynak: http://dugunfikirleri.bosphoro.com/po...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maldivler

1. Maldivler

Maldivler beyaz kumlu plajları, hindistan cevizi ağaçları, egzotik bungalovları ve otelleri ile dinlenme ve rahatlama konusunda kusursuz bir ortam sunuyor. 

Tropikal iklime sahip olduğundan Ocak ve Temmuz arası ve Eylül-Ekim arası dönemde balayı tatili düşünenler için ideal bir rotadır. En büyük avantajıysa Maldivlerde tatil yapmanız için vize almanıza gerek yoktur. 

Maldivler turları genellikle 5 gece konaklamalı olup her şey dahil ve yarım pansiyon seçenekleri mevcuttur. Seçeceğiniz otel,konaklama tipi ve turla değişmekle birlikte ortalama olarak iki kişi için uçak ve konaklama ücreti 8.000 TL civarındadır.

2. Santorini

2. Santorini

Santorini balayı için Yunan Adaları arasında dünyaca üne kavuşmuş yerlerden birisi. Dünyada günbatımı manzarası açısından en güzel yerlerden biri olan Santorini, romantik bir balayı tatili için. Beyaz badanalı evleri, mavi renkte kapıları, pencere ve kubbeleri ile kendine özgün bir mimariye sahip. 

Eğer eğlenceli bir balayı geçirmek istiyorsanız Santorini Adası sizi memnun etmek için bekliyor. Santorini’yi ziyaret içim en uygun mevsimler ise mayıs-haziran ile eylül-ekim ayları arasında. 

Uçak ve feribot kullanarak ile adaya ulaşmak isteyenler: Marmaris-Rodos arası 1 saatlik feribot yolculuğu sonrası, Rodos-Santorini arası uçuş alabilirler. Havayoluyla Atina’ya gidip, buradan Santorini’ye uçmak da mümkün. Ancak Santorini’ye gitmek için Schengen vizesi almak şart. 

Santorini turları genellikle 5 gece konaklamalı olup her şey dahil ve yarım pansiyon seçenekleri mevcuttur. Seçeceğiniz otel,konaklama tipi ve turla değişmekle birlikte ortalama olarak iki kişi için uçak ve konaklama ücreti 5.000 TL civarındadır.

3. Brugge

Kuzeyin Venedik’i olarak bilinen Brugge Belçika’nın en romantik şehridir diyebiliriz.Brugge muhteşem mimarisi, enfes çikolatalarıyla ve farklı bira seçenekleriyle sizi sakinlik ve romantizme davet ediyor. 

Bu rota için Schengen vizesi almanız gerekir. Amsterdam veya Brüksel’e uçak ile gidip otobüs veya tren ile Brugge’a ulaşabilirsiniz. 

Eğer biz turla gitmek istiyorum derseniz Benelux veya Amsterdam turları sizin için ideal olacaktır. Bu turlar genellikle 7 gece konaklamalı olup ortalama olarak 5.000 TL civarındadır.

4. Bahamalar

4. Bahamalar

Amerika’nın sayfiye yeri sayılan Bahamalar dünyaca ünlü markalar, restoranlar, gece kulüpleri, casinolar, akvaryum, su parkları ve paralı plajların bulunan lüx yapısıyla dikkat çeker. 

Karayiplerin bu benzersiz adasında, şnorkelle dalış yaparak mercanları ve deniz altı yaşamının keşfedebilirsiniz. Türkler, Bahamalar’a turistik seyahat amaçlı gittiklerinde ve bunu belgelediklerinde vizeden muaf kabul ediliyorlar. 

Bütçe açısından eğer sıkıntınız yoksa Bahamalar balayı için doğru adres denebilir. Çünkü Bahamalar’a 5 gece için kişi başı 10.000 TL civarında bir bütçe ayırmak gerekiyor.

5. Bali

5. Bali

Singapur’da yer alan Bali çoğunluğu Hindu inancına sahip ada, 20 bin tapınağı ile, Tanrıların Adası olarak da biliniyor. Bali kusursuz denizi , şahane plajları ve kumuyla birlikte vazgeçilmez bir balayı noktasıdır. 

Dalış yaparak su altı mucizesini keşfetmek, orman yürüyüşleri yapmak, ünlü Bali masajını yaptırmak ise neden Bali’nin çok tercih edildiğini açıklar gibi.

Endonezya vizesini Bali havalimanında alabiliyorsunuz. Yeşil pasaportunuz varsa vize gerekmiyor. 5 gece konaklamalı genellikle oda kahvaltı olan turlar için 2 kişi ortalama 8.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dubai

6. Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en ihtişamlı ve modern şehirlerinden Dubai’de balayı geçirmek sıra dışı olacaktır. Mevsim farketmeden yılın her dönemi tercih edebileceğiniz bu balayı rotası size farklı bir deneğim fırsatı sunuyor. 

Dubai’de yaşam şaşırtıcı derecede hareketli ve eğlencelidir. Üstelik Dubai gezilecek görülecek yerler açısından da oldukça zengin bir cazibe merkezidir. Bu balayı noktası için vize gerekmektedir. 

4 gece konaklamalı turlar ortalama olarak 2 kişi için 4.000 TL civarındadır.

7. St. Petersburg

7. St. Petersburg

St. Petersburg, Rus kültürünün kalbinin attığı yerdir. Balayınız özellikle Haziran Ağustos ayları arasına denk geliyorsa St. Petersburg’da beyaz geceler balayınız için kaçırılmayacak bir deneyim olabilir. 

Ancak unutmamanız gereken en önemli konusu ise yaz olmasına aldanmamanız. Sıcaklıklar 20 derecenin üzerine çok çıkmayacaktır. St. Petersburg için vize almanıza gerek yoktur. 

3 gece konaklamalı turlar 2 kişi için ortalama olarak 3.000 TL civarındadır.

8. Roma

8. Roma

Rüya şehir demekle Roma’yı anlatmış kadar oluruz aslında. Muhteşem mimarisi, tarih kokan sokakları ve dayanılmaz İtalyan lezzetleri ile balayınızın kusursuz geçmemesi için hiç bir sebep yok. 

Roma İtalya’nın ve Dünya’nın en çok turist alan şehirlerinden biridir. Her mevsim ziyaret için uygundur. Başınızı hangi yöne çevirirseniz orada görülecek, ilginizi çekecek başka bir şeyle karşılaşırsınız. Eğer balayı konusunda risk alamak istemeyenlerdenseniz Roma sizin için ideal. 

4 gece konaklamalı turlar 2 kişi için ortalamak olarak 5.000 TL civarındadır.

9. Kıbrıs

9. Kıbrıs

Deniz, kum, güneş… İşte hepsini Kıbrısta bulabilirsiniz. Eğer yollarda zaman kaybetmek istemiyorum, vize bizim için dert, çok yorulduk ayaklarımızı uzatıp dinlenmek istiyorum diyorsanız Kıbrıs muhteşem otelleri, sahilleri ve güneşiyle balayınız için en doğru tercih. 

Herşey dahil sistemiyle çalışan otellerinde 2 kişi için gecelik konaklamanız ortalama 300 TL civarında olacaktır. Uçak biletleri için ise elinizi çabuk tutmanızı öneririz.

10. Viyana

10. Viyana

Avusturya’nın başkenti Viyana büyülü atmosferiyle çok güzel bir balayı yaşatacaktır. Kendinizi bir film setinde gibi hissetmemeniz için hiç bir sebep yok. Güvenli sokakları, yardımsever halkı, ünlü kafeleri ve kocaman şinitzeli ile Avrupa’nın kalbinde balayı için çok iyi bir seçenek. 

Özellikle yılbaşından önce olan christmas dönemini geçirmek için Dünya’nın en güzel şehri denebilir. 3 gece konaklamalı turlar 2 kişi için ortalamak olarak 3.000 TL civarındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
9
6
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın