Görüş Bildir
Haberler
En Büyük 15 Futbol Ligi

En Büyük 15 Futbol Ligi

Şimdi Bahis
12.03.2015 - 02:33 Son Güncelleme: 15.03.2015 - 12:27

Dünya futbol liglerinin ekonomik hacimleri her zaman

dikkati çekmiştir. Bir sektörde dönen para, o sektörün kalitesi açısından en

önemli ayırt edici özelliktir. Bunun dışında futbol severlerle seyir zevki

üzerine yapılan kamuoyu araştırmalarında çıkan sonuçlarla liglerin ekonomik

büyüklük listeleri hemen hemen birbirinin aynısı çıkıyor çoğu zaman. İşte

buradan yola çıkarak sizlere ligleri ekonomik açıdan sıralayan bir liste

hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İngiltere Premier Ligi

1. İngiltere Premier Ligi

Listenin başında pek çok kişinin şaşırmayacağı bir lig

var. Futbolun doğduğu ada ülkesi kalitesiyle kendini kanıtlamasının yanı sıra

ekonomik bütçesiyle de sıralamanın zirvesinde duruyor. Yıllık 4 milyar euroya

yaklaşan bütçesiyle de zirveyi pek bırakacak gibi durmuyor.

2. İspanya Primera Lig

2. İspanya Primera Lig

Uluslararası başarılarıyla, Dünya Kupası ve Avrupa Kupası’nda gösterdiği performanslarla son dönemde dünyanın en baskın liglerinden biri haline geldi La Liga. Dünya çapında bir organizasyona çoktan dönüştü. 3 milyar euroyu aşan bütçesiyle ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen yükseliş trendini sürdürmekte.

3. Almanya Bundesliga

3. Almanya Bundesliga

Ulaştığı yüksek tempo ve verdiği seyir zevkiyle listede 3. Olarak görmek bizleri şaşırtmadı diyebiliriz. Alman liginin yıllık bütçesi yaklaşık 2.5 milyar euro.

4. İtalya Serie A

4. İtalya Serie A

Geçirdiği skandallara, büyük takımlarının küme düşme cezası gibi ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalmasına rağmen İtalya Ligi köklülüğünü kanıtlayarak listelerde ilk beşte kalmayı başarıyor. Her ne kadar uluslararası arenada başarı grafiği düşüşe geçmiş olsa da bu durumu toparlamaları çok zor olmayacağa benziyor. Seria’nın para hacmi yaklaşık 2.5 milyar euro. Küsürat farkıyla sıralamada 4.lüğü alıyor.

5. Fransa 1. Lig

5. Fransa 1. Lig

Fransa Ligi yükseliş trendine girmiş bir lig. İlereyen zamanlarda listede daha üst sıralara yerleşmesi sürpriz olmayacaktır. Fransa liginde yıllık dönen para yaklaşık olarak 1.5 milyar euro.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rusya Ligi

6. Rusya Ligi

Siyasi olarak zor günler geçiriyor Rusya. Geleceğini kestirmek oldukça güç diyebiliriz. Parası değer kaybetmekte. Bu da sponsorluk, dış transfer gibi işleri ilerleyen günlerde daha da zora sokabilir. Şimdilik 1 milyar euroyu aşan bir ekonomik hacme sahip lig. Ama geleceği kestirmek oldukça güç.

7. Türkiye Spor Toto Süper Lig

7. Türkiye Spor Toto Süper Lig

1 milyar euroya yaklaşan bütçesiyle Süper Lig şimdilik 7. sırada. İlerleyen zamanlarda daha yukarılarda görmek hepimizi memnun edecektir elbet.

8. İngiltere Championship

8. İngiltere Championship

800 milyon euro’ya yaklaşan yıllık hacmiyle Championship pek çok 1. Ligi arkasında bırakmayı başarmakla birlikte daha üst sıralar için de iddiasını sürdürüyor.

9. Portekiz Premier Lig

9. Portekiz Premier Lig

Avrupa Liglerinde ve Dünya şampiyonalarında gelecek bir kaç ses getiren başarı Portekiz Ligi’nin üst sıralara oynamasını daha da kolaylaştıracaktır. Hali hazırda çok köklü ve dünya çapında tanınmış takımlara sahip zaten. Portekiz Ligi’nin ekonomik hacmi yaklaşık 800 milyon euro.

10. Ukrayna Premier Lig

10. Ukrayna Premier Lig

Rusya için geçerli olan durumların daha fazlası Ukrayna için geçerli çünkü hala bir iç savaş yaşanıyor ülkede. 600 milyon euroya yaklaşan bir ekonomik güce sahip lig.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Meksika Ligi

11. Meksika Ligi

Meksika son Dünya Kupasında oldukça dikkat çekmişti. Her geçen gün daha fazla oyuncusu dünya liglerinde boy gösteriyor. 550 milyon euroya yaklaşan bütçesiyle geleceği parlak liglerden biri olarak gözüküyor.

12. Hollanda Eredivisie

12. Hollanda Eredivisie

Hollanda ligi zaten kendini kanıtlamış bir lig. Futbol severler belki daha yükseklerde olduğunu düşünebilir ama Hollanda Ligi 500 milyon euroyu aşan bütçesiyle 12. sırada.

13. Arjantin Premier Ligi

13. Arjantin Premier Ligi

Kendi ekolü, yetiştirdiği marka değerleri ve taraftar profilleriyle adından sıkça söz ettiren Arjantin Ligi 480 milyon euroya dayanan bütçesiyle sıralamadaki yerini almış durumda.

14. İspanya 2.Ligi

14. İspanya 2.Ligi

Gittikçe yükselen kalitesiyle İspanya 2. Ligi çoktandır dikkatleri üzerinde topladı. 430 milyon euroyu aşan bütçesiyle adından daha sık söz ettirecek gibi gözüküyor.

15. Yunanistan Süper Ligi

15. Yunanistan Süper Ligi

Yunanistan’da da işler hiç yolunda gitmiyor son zamanlarda. Yaşanan ekonomik kriz, hızla değişiklik gösteren yönetim anlayışı gibi durumlar yüzünden istikrar konusunda sıkıntı var ülkede. Bu durumların düzelmesi durumunda 420 millyon euroya yaklaşan ekonomik değeriyle Yunan Ligi daha üst sıraları zorlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?