Görüş Bildir
Haberler
En Beter Tövbekârı Bile Konsol Oyunlarına Döndürme Potansiyeli Olan Birbirinden Müthiş 20 Oyun

En Beter Tövbekârı Bile Konsol Oyunlarına Döndürme Potansiyeli Olan Birbirinden Müthiş 20 Oyun

Şu günlerde oyun oynamaktan daha iyi bir zaman geçirme yöntemi var mı? PS4'ü olanlar çok şanslı, ellerinde bir derya deniz var. Hikayeleriyle, aksiyonuyla, görsel şovuyla sizi esir edecek oyunlara hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Red Dead Redemption 2

1. Red Dead Redemption 2

Rockstar Games'in GTA serisi ile birlikte ikinci şaheser serisi Red Dead Redemption'ın ikinci oyunu bu listede olmazsa olmaz. Dünyanın en detaylı oyunlarından biri olabilir. Görev yapıp senaryoyu ilerletmek zorunda bile değilsin. Silahını belli aralıklarla temizle, avlan, yemek ye, uyu, kelle avcılığı yap, atını kaşağıla, çadır kurup kamp yap, vahşi batıda karşına çıkan rastgelen onlarca olay ile ne zaman ne olacağı belli olmayan maceralara atıl. 1-2 görev yapayım deyip saatlerce oynayabileceğin bir oyun.

2. Grand Theft Auto V

2. Grand Theft Auto V

Bir diğer Rockstar Games klasiği GTA V listenin olmazsa olmazlarından. İster senaryo modunda 3 karakterin birbiriyle iç içe geçmiş ve muhteşem detaylarla süslenmiş hikayesini oyna, istersen online moda girip soygunlardan soygunlara koş. 7 senelik oyun olmasına rağmen asla yaşını göstermiyor.

3. Uncharted: The Nathan Drake Collection

3. Uncharted: The Nathan Drake Collection

Ne? Üç Uncharted oyunu birden mi?

Uncharted: Drake's Fortune - Uncharted 2: Among Thieves - Uncharted 3: Drake's Deception

Uncharted serisi Nathan Drake isimli hazine avcısının hikayesini ve kimlik arayışını konu alıyor. Naughty Dog tarafından geliştirilen bu harika seri önce PlayStation 3'te başladı ve piyasaya çıkan 3 oyunun ardından PlayStation 4 geldiğinde bu 3 oyunu tek bir koleksiyonun parçası haline getirdiler. Ayrıca elbette oyunun grafikleri yeni nesil konsola uygun olarak geliştirildi ve daha da güzeli 3 oyun da Türkçe dublajlı! Sinemada alt yazıyı tercih etseniz bile Uncharted serisini mutlaka Türkçe dublajlı oynamanızı tavsiye ediyoruz.

4. Uncharted 4: A Thief's End

4. Uncharted 4: A Thief's End

Ve Nathan'ın hikayesinin sonu. Gerçek anlamda PlayStation 4 için geliştirilen ilk Uncharted oyunu Uncharted 4: A Thief's End mükemmel grafikleri, soluksuz aksiyon sahneleri, derin hikayesi ile adeta upuzun bir filmi yaşıyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Okan Yalabık, Ege Aydan, Ceyda Düvenci, Rıza Karaağaçlı, Talha Sayar gibi sanatçıların muhteşem seslendirme performansı da buna müthiş bir katkıda bulunuyor. İlk üç oyunda bulunan Chloe karakteri bu oyunda bulunmadığı için, Dolunay Soysert'in sesini duyamıyoruz. Ama bu oyunu bir şaheser olmaktan alıkoymuyor.

5. The Last of Us Remastered

5. The Last of Us Remastered

Bir diğer Naughty Dog başyapıtı, yakın zamanda devamı gelecek olan The Last of Us Remastered, kimilerine göre PlayStation 4'te oynayabileceğiniz en iyi oyun. Orijinali PlayStation 3 için tasarlanan oyunun biraz daha geliştirilerek yeni nesil konsola uyarlanmasıyla The Last of Us Remastered ortaya çıkıyor. Yine film gibi hikayesiyle kimi zaman sizi ağlatma ihtimali bile var. Virüs belasıyla yaşadığımız şu günlerde insanları zombiye çeviren bir mantar türünün tüm dünyaya yayılmasıyla ilgili bir senaryoyu oynamak ister misiniz bilmiyoruz ama eğer geceleri kâbuslarınıza girmeyecekse mutlaka oynamanızı tavsiye ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. FIFA 20

6. FIFA 20

Neredeyse her PlayStation'ın olmazsa olmazlardan biri... FIFA serisinin 2020'de çıkan versiyonunda belki de şu dönemde yaşadığınız futbolsuzluğu bir nebze telafi edebilirsiniz. Dilerseniz yıllar sonra geri dönen salon futbolu (VOLTA) moduyla kendinizi Ronaldinho gibi hissedebilirsiniz.

7. God of War

7. God of War

2005'te PlayStation 2'de başlayan God of War serisi, Kratos'un  hikayesini anlatmaya devam ediyor. Serinin PlayStation 4'teki ilk oyunu olan God of War, ilk oyunun ismini kullanıyor. Bu defa bir baba-oğul hikayesi oynuyoruz. Artık biraz daha yaşlanmış olan Kratos, ölen eşinin son arzusunu yerine getirmek için oğluyla birlikte bir yolculuğa çıkıyor ve bize muhteşem bir oyun deneyimi yaşatıyor.

8. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

8. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Belki de listedeki en köklü serilerden birinin son halkası Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, bu listede olmazsa olmazlardan. Hideo Kojima'nın Metal Gear serisi, ilk kez 1987 yılında MSX2 bilgisayar sistemi için geliştirilip yıllar içerisinde aklınıza gelebilecek her türlü konsolda hikayesini devam ettirdi. Ama asıl hikaye PlayStation 1'de başlayan Metal Gear Solid ile hız kazandı diyebiliriz. Big Boss ve oğullarının hikayelerini gördüğümüz serinin karmaşık hikayesini özetlemek o kadar zor ki, hiç teşebbüs etmiyoruz. Zira içinde her birinin farklı hedefleri ve hikâyeleri onlarca karakterden oluşuyor. Bu oyunda ise Afganistan'dayız. Bir bölümü geçmenin belki de sonsuz farklı yolunun olduğu, oyuncuya inanılmaz bir özgürlük sağlayan mükemmel bir oyun.

9. The Witcher 3: Wild Hunt

9. The Witcher 3: Wild Hunt

Polonyalı CD Projekt tarafından geliştirilen RPG oyunu, Andrzej Sapkowski'nin fantastik roman serisinden uyarlanan oyun serisinin üçüncü halkası. Yine canavar avcısı Rivia'lı Geralt'ı kontrol ediyoruz. İkinci oyuna kıyasla bize 30 kat daha büyük bir harita ve 80 saatlik bir senaryo sunuyor. Yakın zamanda dizisi de yayınlanan Witcher evreni ilginizi çektiyse oyununu denemeden durmayın.

10. Detroit: Become Human

10. Detroit: Become Human

Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi oyunlar ile tanıdığımız Quantic Dream ortaya mükemmel bir oyun çıkarmış. Bazıları bu türe 'interaktif film' yakıştırması yapabiliyor. Çünkü oyunda aslında seçimler sonucunda oluşan bir filmi izliyor gibiyiz. Bunda muhteşem grafiklerin de etkisi yok değil.

İnsanlığın teknolojik olarak çağ atladığı bir yakın gelecekte yapay zekaya sahip insansı robotların, yani Android'lerin insan işlerinde çalıştırıldığı, köleleştirildiği bir dünyada 3 Android karakteri canlandırıyoruz ve Android'ler yavaş yavaş zihinsel bariyerlerini kırarak özgürleşme hevesiyle doluyorlar. Yani bir nevi insanlaşmaya başlıyorlar. Oyunda verdiğiniz her karar karakterlerin geleceğini, oyunun hikayesinin ilerleyişini kökten değiştirebiliyor ve birçok alternatif sondan birine varıyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marvel's Spider-Man

11. Marvel's Spider-Man

Örümcek Adam olup New York Manhattan yarımadasının gökdelenlerinin arasında özgürce süzülmek ister miydiniz? İşte bu oyun size tam da bu imkanı sağlıyor. Bir yandan Peter Parker'ın hayat dertleriyle uğraşıyor, bir yandan suçla savaşıyor, bir yandan da gerçeğiyle birebir modellenmiş Manhattan'da mükemmel bir özgürlük hissiyle ağınızı fırlatıp ister göklerde süzülüyor, ister yere iniyor, ister çatılarda çeteleri avlıyorsunuz. Hem grafikleri, hem hikayesi, hem de eğlencesiyle müthiş bir oyun.

12. Batman: Arkham Knight

12. Batman: Arkham Knight

Batman Arkham serisinin en popüler oyunlarından biri olan Batman: Arkham Knight'ta muhteşem grafiklerle açık dünya olarak modellenmiş Gotham'ı özgürce gezebilir, suçluların peşinde koşabilirsiniz. Yüzlerce yan görevle, çözebileceğiniz bulmacalarla vakit geçirebilirsiniz. Seriye eklenen Batmobile oyunun en büyük yeniliklerinden biri. Normalde ulaşamayacağınız yerlere biraz aklınızı kullanarak Batmobile sayesinde ulaşabiliyorsunuz ve bu konsept oyunda büyük bir yer kaplıyor. Batman hayranlarının kaçırmayacağı çok beğenilen oyunlardan biri.

13. Resident Evil 2 Remake

13. Resident Evil 2 Remake

Resident Evil 2 Remake, tam 22 yıl önce çıkan Resident Evil 2'nin yenilenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda Leon S. Kennedy ve Claire Redfield isimli karakterlerin hikayesini tanıklık ediyoruz. İlk oyunun hikayesinden 2 ay sonrasını konu alan oyunda Umbrella Corporation'ın araştırmaları sonucu patlak veren zombi salgını yavaş yavaş küresel boyutlara ulaşmış durumda. Raccoon City'de geçen oyunu iki karakterden biriyle oynayarak diğer karakterin alternatif hikayesini açabiliyorsunuz. Böylelikle oyunu tekrar tekrar oynayabiliyor ve aynı olaylara farklı bakış açılarından şahit olabiliyorsunuz. Oyun özüne sadık kalmakla birlikte hem teknik açıdan, hem de oynanış açısından pek çok yenilikle geliyor ve harika bir 'remake' nasıl yapılır dersi veriyor.

14. Battlefield 1

14. Battlefield 1

Tarihteki büyük savaşları konu alan FPS oyunları için, İkinci Dünya Savaşı her zaman birincisinden daha popüler bir konu olmuştur. Hem teknoloji daha gelişmiştir, hem de Nazilere karşı savaşmakta kimse bir sorun görmez. Ama Battlefield serisi bu kez farklı bir yola girip Birinci Dünya Savaşı'nı konu alıyor. Mükkemmel grafikler ve harika bir Multiplayer modu her zaman Battlefield serisinin güçlü yönleri olmuştur. Ancak bu defa hikaye modu da gerçekten bekleneni veriyor ve savaşın hiç de öyle kahramanlıktan ibaret olmayan, dehşet dolu yönünü çok iyi yansıtıyor. Oyunda Türklere karşı savaşılan Gelibolu bölümü ise Türkleri kötü göstermiyor, ancak Türkçe konuşan askerleri vurmak insanın içini sızlatmıyor da değil. Bunun dışında belki biraz rahatsız edici olabilecek Arabistanlı Lawrence bölümlerini gözardı edebilirseniz, mükemmel bir savaş atmosferi yaşatan çok iyi bir oyun oynama imkanı bulabilirsiniz. Türkçe desteği de cabası.

15. Horizon: Zero Dawn

15. Horizon: Zero Dawn

FARO isimli ABD tabanlı bir şirketin 'barış' için ürettiği savaş robotları kontrolden çıkarsa ve çoğalarak dünyadaki yaşamı tüketmeye başlarsa, dünyadaki tüm siviller de buna karşı koyacak Zero Dawn isimli bir projeye zaman kazandırmak için robotlarla savaşmakla görevlendirilirse ne olur? İşte Horizon: Zero Dawn böyle bir post-apokaliptik dünyanın hikayesini anlatıyor. Bu hikayede Aloy isimli ana karakterimizin hem kendi hayatının gizemlerini, hem de içinde bulunduğumuz bu kurgusal evrenin sırlarını yavaş yavaş açığa çıkarıyor, bu sırada karakterimizle duygusal bir bağ kuruyor ve gizemlerle dolu bu hikayeye görüp görebileceğiniz belki de en başarılı grafiklerle şahit oluyorsunuz. Horizon: Zero Dawn PlayStation 4'te oynayabileceğiniz en başarılı oyunlardan biri olarak listemizde yer buluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Rise of the Tomb Raider

16. Rise of the Tomb Raider

Çocukluğumuzun aşkı Lara Croft'a yepyeni grafiklerle, yepyeni bir hikaye ve oynanış mekanikleriyle kavuşmak ister misiniz? İşte bunun için biçilmiş kaftan Rise of the Tomb Raider. Babasının saplantılı şekilde bağlandığı bir keşif sonucunda hayatını kaybetmesiyle, onun başladığı işi bitirmeye yemin eden Lara Croft'ın yolu önce Suriye'ye, oradan da Sibirya'ya uzanıyor.

Muhteşem grafikleri, belli kaynaklar toplayarak sahip olduğumuz silah ve eşyaları geliştirebildiğimiz, yeni elbiseler yapabildiğimiz crafting sistemi, muhteşem bulmacaları, yerli halktan aldığımız yan görevleri ile Rise of the Tomb Raider efsane serinin isminin hakkını fazlasıyla veriyor.

17. Fallout 4

17. Fallout 4

Seriyi bilenlere anlatmaya gerek yok elbette. Ama bilmeyenler için özetlersek Fallout 4, Nükleer Savaş’ın 200 sene sonrasında geçen bir post-apokaliptik RPG oyunu. Karakterimiz içinde bulunduğu ‘Vault’tan çıkarak adımını Boston’a atıyor ve karşısında kıyamet sonrası hayatta kalmaya çalışan bir dünyayı görüyor. Kayıp bebeğimizi aradığımız Fallout 4, bize devasa bir haritada hem erkek hem de kadın karakterle oynama imkanını sunuyor.

Karakterimizi yaratabildiğimiz, geliştirebildiğimiz Fallout 4 arkasında uzun uzun okumanız gereken derin bir hikaye ve bugüne kadar göreceğiniz en zengin açık dünyalardan birini sunuyor. Yan görevler, yağmalama, crafting sistemi gibi ögelerle oyun size inanılmaz bir özgürlük sunmakla birlikte, yarattığı atmosferle size gerçekten bu post-apokaliptik dünyanın bir parçası olduğunuzu hissettiriyor.

18. Death Stranding

18. Death Stranding

Oyun dünyasının dahi ismi Hideo Kojima'nın yıllar sonra Metal Gear serisi dışında yarattığı ilk oyunla karşı karşıyasınız. 

Oyunda Sam Porter Bridges’ı yönetiyoruz. Yakın gelecekteyiz. Yıllar önce Ölüm Kıyısı adı verilen bir felaket yaşanmış ve dünya bomboş, post-apokaliptik yapıya bürünmüş. Hayatta kalan insanlar güvenli sığınaklara çekilmişler. Bu sığınaklar birbirlerinden tamamen kopuk durumdalar ve bu nedenle 'taşıyıcılar' çok önemli bir rol oynuyor. Sam’in görevi de bu, taşıyıcılık. İnsanların hayatta kalması için ihtiyacı olan eşyaları sığınaklar arasında taşıyor.

Eski başkanın kızı Amelie tutsak duruma düşünce Amerika’yı tekrar birleştirme hayalini tamamlaması için Sam ile iletişime geçiyor ve hikayemiz bu düzlemde ilerliyor. Dediğimiz gibi, hikaye çok karışık ve açıklamasını ancak oyunun içinde bulabileceğiniz birçok kavram ve olay karşımıza çıkıyor bu gizemli dünyada. Belki herkese göre bir oyun olmayabilir, ama farklı bir tat arayanlar Hideo Kojima'nın bu yenilikçi ve yaratıcı oyununu mutlaka denemeliler.

19. Call of Duty: Modern Warfare

19. Call of Duty: Modern Warfare

İlk kez 2003'te piyasaya çıkan Call of Duty, bütün oyunseverlerin aşina olduğu bir seri. Yıllar içinde pek çok oyunla karşımıza çıkan bu seri kimi zaman İkinci Dünya Savaşı'nı, kimi zaman Modern Zaman Savaşları'nı konu aldı. En çok ilgi çeken alt serileriden biri de 2007'de piyasaya çıkan ve 2 ayrı oyunla daha devam eden Modern Warfare serisiydi. İşte 2019 yılında piyasaya çıkan Call of Duty: Modern Warfare, 2007'deki atasının ismini ve mirasını 12 yıl sonra devralıyor.

Urzikistan adı verilen kurgusal bir ülkeyi Rus kuvvetleri işgal eder ve ülkede ortaya çıkan Al-Qatala adı verilen radikal bir terörist grupla mücadele ederken buluruz kendimizi. Bir de ana karakter diyebileceğimiz Farah Karim isimli bir kadının liderlik ettiği direnişçi grup var tabii. Kardeşiyle birlikte direnen Farah Karim'in hikayesi gerçekten dramatik, ancak spoiler vermemek için daha fazlasını söyleyemiyoruz.

Muhteşem grafiklerinin, ilginç hikayesinin ve keyifli oynanışının yanında nostalji yaşamak isteyen oyunculara güzel bir haberimiz var. Eski Modern Warfare serilerindeki Captain Price, Gaz, Nikolai, Soap, Ghost, Kaled Al-Asad gibi birçok karakterin ya ismini duyuyor ya da kendisini görüyoruz.

20. Assassin's Creed: The Ezio Collection

20. Assassin's Creed: The Ezio Collection

Assassin's Creed serisini bilmeyenler için özetleyelim: Adem ve Havva'dan başlayan bir mücadele, dünyada ilk insanlarla birlikte yaşamış ve Pieces of Eden ismi verilen özel güçlere sahip nesneler yardımıyla insanları köleleştirmiş 'Önce Gelenler' isimli bir ırk. Bir yanda 'insanların iyiliği için' dünyada düzen olması gerektiğini savunan ama bunu yaparken hür iradeye karşı olan Tapınak Savaşçıları, diğer tarafta hür iradenin savunucusu Assassin (Haşhaşi)'ler. Taşıyana inanılmaz güçler bahşettiği bilinen büyülü nesneler olarak adlandırabileceğimiz (aslında teknolojik aletler olan) Pieces of Eden isimli çeşitli nesnelerin peşindeler. Tarihte tanınan ve bilinen neredeyse tüm önemli insanların bu iki örgütten birinin mensubu olduğunu ve en az bir Pieces of Eden'ı kullanarak önemli noktalara geldiklerini anlatan inanılmaz geniş bir alternatif tarih hikayesi...

Assassin's Creed: The Ezio Collection'da, Amerikalı Desmond'ın atalarından biri olan bir suikastçiyi: Ezio Auditore'nin rönesans İtalya'sındaki hayatını oynuyoruz. 

Rönesans İtalya'sının Floransa, Venedik, Roma'sı, Osmanlı döneminin İstanbul'u, Kapadokya'sı uğradığımız duraklardan yalnızca birkaçı. Bu sırada Leonardo Da Vinci, Rodrigo Borgia, Machiavelli, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim gibi birçok tarihi karakterle karşılaşıyor, dostluk kuruyoruz.

Assassin's Creed serisinin görece en iyi 3 oyununu tek bir pakette toplayan Assassin's Creed: The Ezio Collection listemizin olmazsa olmazlarından.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
19
19
6
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?