Görüş Bildir
Haberler
'Elite' İzleyenlerin Daha İlk Bölümden Müptelası Olacağı Bol Bol Entrika ve Kaos Dolu Gençlik Dizileri

'Elite' İzleyenlerin Daha İlk Bölümden Müptelası Olacağı Bol Bol Entrika ve Kaos Dolu Gençlik Dizileri

Eda Özkan
20.02.2022 - 08:30

Bildiğiniz gibi Netflix'in yayınladığı 'Elite' dizisi, ekranlara sunulduğu günden bu tarafa birçok beğeni topladı. 4 Sezondur devam eden dizi, her seferinde izleyicilerin gönlünü kazanmaya devam ediyor. 

Biz de sizler için Elite tadında dizileri bir araya getirdik. Hadi gelin, büyük bir keyifle izleyebileceğiniz gençlik dizisi önerilerimize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Euphoria (2019)

1. Euphoria (2019)

IMDb: 8,4

Özet: 17 yaşındaki Rue, kimlik arayışı içinde olan genç bir kızdır. Seks, travma, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi birçok konuda yaşadığı bu yeni deneyimler onu nasıl etkileyecektir? 

Oyuncular: Zendaya, Hunter Schafer, Nika King

Yönetmen: Lisa Langseth

2. Sex Education (2019)

2. Sex Education (2019)

IMDb: 8,3

Özet: Okulun ezik olarak adlandırdığı tiplerden biri olan Otis, oldukça içine kapanık bir gençtir. Seks hakkındaki bilgisini anne ve babasının seks terapisti olması sayesinde edinen genç çocuk, bu bilgileri okulun en güzel kızı Maeve'nin teklifi ile değerlendirmeye başlar. Artık, tüm liseli gençlerin sorunlarını çözen bir terapiste dönüşmüştür. Peki ya kendi sorunlarını çözebilecek biri var mıdır?

Oyuncular: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey

Yönetmen: Laurie Nunn

3. Skins (2007)

3. Skins (2007)

IMDb: 8,2

Özet: Skins, farklı karakterlere sahip bir grup gencin zorlu hayat koşulları, arkadaşlıklar ve özenti aşklar eşliğinde lisede geçirdikleri son iki yıllarını anlatmaktadır. Skins, BAFTA seyirci ödüllü yapımlardan biridir.

Oyuncular: Kaya Scodelario, Hannah Murray, Jack O'Connell

Yönetmen: Scott Smith

4. Never Have I Ever (2020)

4. Never Have I Ever (2020)

IMDb: 7,8

Özet: Amerikalı genç bir kız olan Devi, Hindistan göçmenidir. Lise ikinci sınıfa giden genç kız, yaşıtlarına göre oldukça başarılıdır. Ancak öfkeli karakteri, onu sıkıntılı bir durumun içine sokmaya neden olacaktır. 

Oyuncular: Maitreyi Ramakrishnan, Jaren Lewison, Darren Barnet

Yönetmen: Mindy Kaling, Lang Fisher

5. Outer Banks (2020)

5. Outer Banks (2020)

IMDb: 7,6

Özet: Zenginler ve fakirler arasında ayrım yapılan bir adada yaşayan John B, günlerini garsonluk yapıp tekne kiralayarak geçirmektedir. John ve üç arkadaşı, kendilerini eğlendirmek için çıktıkları bir yolculukta batık bir tekneye rastlarlar. Bu tekne, John'un yıllardır kayıp olan babası ile bağlantılı mıdır? 

Oyuncular: Chase Stokes, Madelyn Cline, Madison Bailey

Yönetmen: Jonas Pate

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 13 Reasons Why (2017)

6. 13 Reasons Why (2017)

IMDb: 7,5

Özet: Lise çağındaki Clay bir gün okuldan eve döndüğü sırada odasında gizemli bir kutu bulur. Bu kutunun içerisinde bulunan kaseti dinlediğinde ise hayatı geri dönülmez bir yola sapar. Kasetteki ses, iki hafta önce intihar eden Hannah'ın sesidir. Hoşlandığı kızın kayıtlı sesi ile şoka uğrayan Clay'in, genç kızın neden öldüğünü anlaması için 13 kasete daha ihtiyacı vardır. Hannah ölmeden önce, hayatına son vermesine neden olan 13 sebebi kayıt altına almıştır.

Oyuncular: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro

Yönetmen: Tom McCharty sebe

7. Gossip Gril (2007)

7. Gossip Gril (2007)
iyikigormusum.com

IMDb: 7,4

Özet: Takma adını Gossip Girl olarak belirleyen gizemli bir kişi, altı gencin hayatlarını bir blog içeriği halinde internette yayınlamaktadır. Gençler, kendi hayatları hakkında bilgi sahibi bile olmadıkları bazı olayları Gossip Girl'den öğrenerek, hiç bilmedikleri bir deneyime şahit olurlar. 

Oyuncular: Blake Lively, Leighton Meester, Chace Crawford

Yönetmen: Norman Buckly

8. Pretty Little Liars (2010)

8. Pretty Little Liars (2010)

IMDb: 7,4

Özet: Alison'ın gizemli ölümünün ardından geriye kalan dört liseli genç, birbirlerinden birçok sır saklıyordur ve bu sırlar açığa çıktıkça, kızlar birçok sorunla yüz yüze gelmek zorunda kalacaktır. Takma adı ''A'' olan birinden gelen tehdit mesajları, kızların hayatını hayal edemeyecekleri ölçüde değiştirir. Alison'ın ölümü kaza mıdır yoksa cinayet mi? Asıl soru, kızlar bu suçun neresindedir?

Oyuncular: Lucy Hale, Ashley Benson, Troian Bellisario

Yönetmen: Arlene Sanford

9. Chilling Adventures of Sabrina (2018)

9. Chilling Adventures of Sabrina (2018)

IMDb: 7,4

Özet: İkili benliği ile bağdaşmaya çalışan Sabrina, yarı cadı yarı ölümlü hayat süren genç bir kızdır. Ailesi ile uğraşan genç kızın başı aynı zamanda kendisini tehtit eden şeytani güçlerle beladadır. 

Oyuncular: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

Yönetmen: Lee Toland Krieger

10. The Society (2019)

10. The Society (2019)

IMDb: 7,1

Özet: Bir grup genç, gizemli bir şekilde New England kasabasına tıpa tıp benzeyen başka bir yere gönderilmiştir. Ancak bu yerde ailelerinin ve arkadaşlarının izlerine rastlamazlar. Başlarına gelenleri anlamlandırmaya çalışan gençler, evlerine dönmenin bir yolunu ararlar. Ancak önlerinde daha önemli bir sorun vardır. Hayatı tehlikede olan gençler hayatta kalmanın bir yolunu bulmak zorundadır. 

Oyuncular: Kathryn Newton, Gideon Adlon, Sean Berdy

Yönetmen: Mark Webb

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Trinkets (2019)

11. Trinkets (2019)

IMDb: 7,1

Özet: Aile, okul ve arkadaşlık sorunlarını birlikte aşan liseli üç genç kızın arasında olağanüstü bir dostluk gelişmektedir. Krinkets dizisinin başlıca rollerinde Brianna Hildebrand, Kiana Madeira ve Quintessa Swindell boy göstermektedir. 

Oyuncular: Brianna Hildebrand, Kiana Madeira, Quintessa Swindell

Yönetmen: Amy Andelson

12. Riverdale (2017)

12. Riverdale (2017)

IMDb: 6,7

Özet: Riverdale, Archie çizgi romanlarının ana karakterleri olan Archie, Betty ve Veronica'yı ana merkezine taşıyan bir gençlik dizisidir. Sessiz, sakin ve küçük bir kasaba olarak görünen Riverdale'de aslında karanlık ve gizemli birçok olay yaşanmaktadır. Kasaba halkı, bir sabah hiç beklenmedik bir cesetle karşılaşır. Bulunan ceset, kasabanın en zengin ailelerinden biri olan Blossom ailesinin oğluna aittir. Bu olaydan sonra tüm gizemler bir bir günyüzüne çıkacaktır.

Oyuncular: K.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes

Yönetmen: Roberto Aguirre Sacasa

13. Baby (2018)

13. Baby (2018)

IMDb: 6,8

Özet: Roma'da varlıklı ailelere sahip olan Chiara ve Ludovica, iki yakın arkadaştır. Bu iki genç, herkesin özendiği bir hayata sahip olsalar da yaşantılarından pek memnun değillerdir. Sıkıldıkları yaşantılarına renk katmak için yeni arayışlara giren gençler, yeraltı dünyasındaki gizli hayatı keşfetmeye başlar. 

Oyuncular: Benedetta Porcaroli, Alice Pagani, Riccardo Mandolini

Yönetmen: Elisa Amoruso

14. Dare Me (2019)

14. Dare Me (2019)

IMDb: 6,7

Özet: Gittikleri lisedeki amigo takımının liderleri olan Beth ve Addy, yakın arkadaşlardır. Ancak takımı daha iyi bir seviyeye getirmek adına, takımın başına getirilen yeni amigo koçu, kızların hayatının değişmesine neden olur. Bu olaydan sonra arası bozulan ikilinin birbirlerine duydukları sadakat, büyük bir teste tabii tutulacaktır. 

Oyuncular: Willa Fitzgerald, Herizen F. Guardiola, Marlo Kelly

Yönetmen: Jeff Rake

15. Who Killed Sara? (2021)

15. Who Killed Sara? (2021)

IMDb: 6,5

Özet: Kız kardeşinin ölümü ile suçlanan Alex, haksız yere 18 yıl boyunca hapis yatmıştır. Özgürlüğüne kavuştuğunda ise adaleti kendi yöntemleriyle halletmeye karar verir. Masumiyetini kanıtlamak, hapishanede geçirdiği 18 yılının intikamını almak ve kız kardeşini öldürenleri öğrenebilmek için harekete geçmeye karar verir. Ancak ortaya çıkacak olan gerçekler, suçluyu bulmaktan daha fazlasıdır.

Oyuncular: Manolo Cardona, Carolina Miranda, Ginés García Millán

Yönetmen: Bernardo de la Rosa

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın