Görüş Bildir
Haberler
Nostalji Sevenleri Buraya Alalım! Gelmiş Geçmiş En Unutulmaz Yeşilçam Filmleri

Nostalji Sevenleri Buraya Alalım! Gelmiş Geçmiş En Unutulmaz Yeşilçam Filmleri

Eda Özkan
16.02.2022 - 07:45

Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda, İlyas Salman, Şener Şen ve daha ismini sayamadığımız birçok isim... Hepsi bir zamanlara damga vuran Yeşilçam filmlerinin efsanevi oyuncularıydı. Hepsinin rol aldığı filmler, başka bir güzeldi sanki... Bizler de nostalji sevenler için Yeşilçam'ın en unutulmaz ve en sevilen filmlerinden oluşan bir liste hazırladık.

Hadi hazırsanız, en iyi ve en unutulmaz Yeşilçam filmlerine hep birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hababam Sınıfı (1975)

1. Hababam Sınıfı (1975)

Özet: Özel Çamlıca Lisesi, öğrencilik hayatı haylazlık ve tembellik üzerine kurulu bir sınıf dolusu matrak öğrenciye ev sahipliği yapan bir yerdir. Öğretmenlerini avuçlarında oynatarak okulun düzenini bozan bu öğrencilerin hükümdarlığı, okula yeni gelen otoriter bir müdür muavinin gelişiyle sarsılır. Hababam Sınıfı, Mahmut Hoca tarafından daha önce hiç karşılaşmadıkları türden unutulmaz derslere tabi tutulur. Bu yapıt, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri olan Hababam Sınıfı romanından uyarlanan serinin ilk filmi ilmidir.

IMDb:9,3

Oyuncular: Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit

Yönetmen: Ertem Eğilmez

 

2. Süt Kardeşler (1976)

2. Süt Kardeşler (1976)

Özet: Melek Hanım, herkesin hayal ettiği ancak kimsenin sahip olamadığı bir konağın sahibidir. Kendisinin sütoğlu olan Şaban’ın arkadaşı Ramazan’ı, Şaban ile karıştırınca eve alır. Hüsamettin adındaki maço abisi ise eve alınan Ramazan’ı damadı olarak tanıtır. Bir gün gerçek Şaban konağa geldiğinde işler karışmaya başlar.

IMDb:8,9

Oyuncular: Hale Soygazi, Şener Şen, Adile Naşit

Yönetmen: Ertem Eğilmez

3. Canım Kardeşim (1973)

3. Canım Kardeşim (1973)

Özet: Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin arkadaşı Halit, beraberce yoksulluk içinde bir yaşam sürmektedirler. Bu durumun sona ermesi için tek umutları Kahraman’ın okumasıdır. Bu üçlü, içerisinde yaşadıkları yoksulluğa rağmen her zaman güçlü ve iyimser kalabilmiştir. Ancak Kahraman’ın kanser olduğunu öğrendikleri andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ağabeyi ve Halit’in artık tek amacı, hayattaki son isteği bir televizyon olan Kahraman’ın hayalini gerçekleştirmektir.

IMDb:8,7

Oyuncular: Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kahraman Kıral

Yönetmen: Ertem Eğilmez

4. Şabanoğlu Şaban (1977)

4. Şabanoğlu Şaban (1977)

Özet: Şaban ve Ramazan, anı yerde askerlik yapan iki arkadaştır. Komutan Hüsamettin, Şaban’ın hareketleri yüzünden defalarca kez yaralanmış ve artık çileden çıkmıştır. Askerlik bittikten sonra bir gazinoda çalgıcı olarak çalışmaya başlayan ikili, tesadüfen bir suçlunun yaralanmasını sağladıktan sonra Nazır Paşa tarafından gizli polis olarak atanırlar. Paşa’yı ziyaret ettikleri bir gece, eski komutanları Hüsamettin’in, Paşa’nın damadı olduğunu öğrenmeleriyle tatlı bir atışma yaşarlar. Fakat rastlantı sadece bu değildir! Aynı gece, evden bir elmas çalınmıştır. Bu ikili, elması bulabilecek midir?

IMDb:8,7

Oyuncular: Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda

Yönetmen: Ertem Eğilmez

 

5. Neşeli Günler (1978)

5. Neşeli Günler (1978)

Özet: Saadet ve Kazım, altı çocuklu turşuculuk yapan bir ailedir. Ancak turşu yapımı konusunda tartışma yaşamaları, ikilinin boşanmasına neden olur. Çocuklarının üçü annesinde, üçü ise babasında kalır. Ayırılan kardeşler, yıllar boyu birbirlerinden habersizlerdir. Ancak kardeşlerin rastlantı sonucu tanışması, aileyi yeniden bir araya getirecektir.

IMDb:8,7

Oyuncular: Adile Naşit, Münir Özkul, Oya Aydoğan, Şener Şen

Yönetmen: Orhan Aksoy

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çöpçüler Kralı (1977)

6. Çöpçüler Kralı (1977)

Özet: Çöpçülük yapan Apti, her gün olaylı geçen bir mahallenin biricik kızı olan Hacer’e aşıktır. Hacer ise kendisine âşık olan zabıta memuruyla evlenmek niyetinde olduğundan, Apti’nin aşkına karşılık vermemektedir. Yine de umudunu yitirmeyen Apti, aşkının gönlünü çalabilmek için tüm yolları denemektedir. Ancak parasızlık, Hacer için en büyük engeldir. Bir tesadüf eseri Apti’nin gazinoya girmesiyle, her şey değişecektir.

IMDb:8,6

Oyuncular: Kemal Sunal, Şener Şen, Ayşen Gruda

Yönetmen: Zeki Ökten

7. Gülen Gözler (1977)

7. Gülen Gözler (1977)

Özet: Karısı ve beş kızı ile birlikte İstanbul’da yaşayan Yaşar Usta, ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için çok çalışmak zorundadır. Ancak her şeyin yanında, kızlarının fikirlerine önem vermeden onlara birer damat adayı aramaktadır. Yakında geçim derdi, gönül dertleriyle birleşecektir.

IMDb:8,5

Oyuncular: Itır Esen, Şener Şen, Müjde Ar

Yönetmen: Ertem Eğilmez

8. Bizim Aile (1975)

8. Bizim Aile (1975)

Özet: Talat Usta, Yaşar Usta’nın fabrikadan arkadaşıdır ve eşi ile birlikte, Yaşar Usta’yı Melek Hanım ile evlendirmeye çalışmaktadırlar. İkilinin çabaları sonunda başarılı olur ancak Melek Hanım’ın üç, Yaşar Usta’nın ise dört çocuğu vardır. Çocuklar devamlı kavga halindedir. Melek Hanım’ın oğlu Ferit’in ise bir kız arkadaşı vardır: Alev. Kızın babası, Alev’in Ferit ile sevgili olduğunu öğrenince olaylar karışır.

IMDb:8,4

Oyuncular: Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Şener Şen, Ayşen Gruda

Yönetmen: Ergin Orbey

9. Çiçek Abbas (1982)

9. Çiçek Abbas (1982)

Özet: Bir minibüs şoförü olan Şakir, sahtekâr ve dolandırıcıdır. Çiçek Abbas ise, Şakir’in muavinliğini yapan ve onun tam tersi yönünde iyi niyetli, saf ve dürüst bir adamdır. Ancak bu aralarında büyük bir çekişme vardır: İkisi de aynı kıza sevdalıdır.

IMDb:8,1

Oyuncular: İlyas Salman, Şener Şen, Ayşen Gruda

Yönetmen: Sinan Çetin

 

10. Mavi Boncuk (1974)

10. Mavi Boncuk (1974)

Özet: Sesi ve güzelliği ile dinleyicilerini büyüleyen Emel Sayın, dönemin en ilgi çekici ses sanatçılarından biridir. Kendisinin sahneye çıktığı bir gazinoya eğlenmeye gelen arkadaş grubu, hesabı ödeyemedikleri için mekân sahipleri tarafından hırpalanırlar. Bu olay karşısında intikam almak isteyen gençler, bir halının içine sardıkları Emel Sayın’ı kaçırırlar. Ünlü sanatçıyı geri vermelerinin tek bir yolu vardır: Mekân sahipleri istedikleri fidyeyi vermek zorundadır.

IMDb:7,8

Oyuncular: Tarık Akan, Metin Akpınar, Zeki Alasya

Yönetmen: Ertem Eğilmez

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ah Nerede (1975)

11. Ah Nerede (1975)

Özet: İstanbul’da üniversite öğrencisi olan Ferit, Murat ve Ömer üç kardeştir. Fakat eylemleri sonucu okula gidecek vakit bulamazlar. Ferit çapkınlık yapmaktan, Murat kumar oynamaktan, Ömer ise siyasi eylemlere katılmaktan derslere vakit bulamaz. Şans eseri bir gün Ferit’in arabası yolda kalır ve yardım bulmaya gittiği sırada, çimlerde yatan bir kızla karşılaşıp ona âşık olur. Fakat Zehra, Ferit’in alışık olduğunun aksine, kolay tavlanabilecek bir kız değildir. Ferit Zehra’yı tavlamaya çalıştığı sırada hem diğer sevgilileriyle hem de köyden gelen nişanlısıyla uğraşmak zorunda kalır. Olayların birbirini izlemesiyle birlikte, ailesi de çocukların okula gitmediğini öğrenir ve durumlar karışıklık gösterir.

IMDb:7,6

Oyuncular: Gülşen Bubikoğlu, Tarık Akan, Adile Naşit

Yönetmen: Sadık Şendil

12. Menekşe Gözler (1969)

12. Menekşe Gözler (1969)

Özet: Aynı gazinoda çalışan Erol ve Sadi, iki yakın arkadaştır. Çalıştığı gazinoda dansözlük yapan Serap’a âşık olan Sadi, aşkına karşılık bulur. Ancak Sadi’nin eski sevgilisi ile olan olaylarını öğrenen Serap, ortadan kaybolur. Sadi ne kadar ararsa arasın Serap’ı bulamaz ve arkadaşı Erol da ona Serap’ı aramak için yardım etmeye karar verir. Aramaları sırasında Erol, Mehtap adında bir kadına âşık olur ancak çok geçmeden, aşık olduğu kişinin aslında Serap olduğu ortaya çıkar.

IMDb:7,2

Oyuncular: Sadri Alışık, Fatma Girik, Erol Büyükburç

Yönetmen: Atıf Yılmaz

13. Yalancı Yârim (1973)

13. Yalancı Yârim (1973)

Özet: Hayatı hızlı yaşamayı seven bir delikanlı olan Ferdi, Kayserili Mahmut’un kardeşidir. Abisinin zengin oluşundan yararlanan ve her ay ondan para alan Ferdi, abisine biat etmektedir. Abisinin eşi ile birlikte ansızın Ferdi’yi ziyarete gelerek nişanlısı ile tanışmak istediğini söylemesi sonucunda, Ferdi kendine nişanlı rolü yapabilecek birini arar. O sırada zaten çoktan ona vurulmuş olan Alev’ e haber verilir ve oyun o andan itibaren başlar.

IMDb:7,2

Oyuncular: Tarık Akan, Metin Akpınar, Zeki Alasya

Yönetmen: Ertem Eğilmez

14. Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976)

14. Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976)

Özet: Zeki, beşik kertmesi ile evlenmek için İstanbul’a gelen arkadaşı Metin’i yalnız bırakmamaktadır. İki arkadaş, yolda yaralı biriyle karşılaşırlar ve onu hastaneye götürdüklerinde, adamın öldüğü anlaşılır. Bu olaydan Metin ve Zeki sorumlu tutulur. Polisten saklanırken her yerde basılmış fotoğrafları bulunan ikili, kaçarak ortalığı iyice karıştırır. Ancak onlar, aslında bir reklam kampanyasına kurban gitmişlerdir.

IMDb:7,1

Oyuncular: Zeki Alasya, Metin Akpınar, Meral Zeren

Yönetmen: Osman F. Seden

15. Garip (1986)

Özet: Hayattaki tek bağlı olduğu şey Beşiktaş olan Garip, yalnız bir adamdır. Yaşayabilmek için küçük işlerde çalışan genç adamın hayatı, arkadaşının sandalında küçük bir bebek bulması ile değişiverir. Başlarda bebeğe aile bulmaya çalışsa da ondan ayrılamayarak bakmaya karar verir. Günden güne birbirlerine sevgiyle bağlanan ikili, zamanla baba-kız olmaya başlar. Bu küçük ailenin mutluluğu yaşanacak zorluklara göğüs gerebilecek midir?

IMDb:7,1

Oyuncular: Kemal Sunal, Nilgün Saraylı, Sevil Üstekin

Yönetmen: Memduh Ün

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ateş Böceği (1975)

16. Ateş Böceği (1975)

Özet: Tarık, işportacılık yapan ancak yeterince para kazanamayan genç bir adamdır. Bir gün, Necla adında bir yankesicinin çaldığı cüzdanı sahibine eşlik edince, beklemediği miktarda ödüllendirilir. Bu olaydan sonra Tarık ve Necla bu fikri değerlendirmeye karar vererek birlikte çalışmaya başlarlar. Necla insanların cüzdanını çalar, Tarık ise onları sahiplerine vererek ödüllendirilir. Bu süreçte çok fazla çatışma yaşasalar da sonradan aralarında yeni bir aşk filizlenir.

IMDb:7,0

Oyuncular: Tarık Akan, Necla Nazır, Hulusi Kentmen

Yönetmen: Osman F. Seden

17. Şaşkın Damat (1975)

17. Şaşkın Damat (1975)

Özet: Serpil, zengin amcası sayesinde rahatça yaşayan genç bir kadındır. Amcasını sık sık ziyarete giden Serpil, bunu sırf para alabilmek için yapmakta ve onun yanındayken olmadığı biri gibi davranmaktadır. Amcası her ne kadar onun sakin bir hayat yaşadığını düşünse de aslında Serpil çok deli dolu bir hayat yaşamaktadır. Fakat bir gün amcası, Serpil’in arkasından çevirdiği işleri öğrenir ve yeğenine büyük bir ders vermek isteyerek onu mirasından men edeceğini söyler. Eğer mirası istiyorsa, bahçıvan Apti ile evlenmesi gerektiğini söyler ve Serpil’e şart koşar. Apti, saf olmasına rağmen Serpil’e hayranlık duyan biridir ve Serpil her ne kadar istemese de teklifi kabul etmek zorunda kalır. Olaylar sonrasında Apti ve ailesiyle tatile çıkan Serap, gönlünü oradaki zengin bir iş adamına kaptırınca işler karışır.

IMDb:6,8

Oyuncular: Kemal Sunal, Meral Zeren, Bülent Kayabaş

Yönetmen: Zeki Ökten

18. Sev Kardeşim (1972)

18. Sev Kardeşim (1972)

Özet: Ferit, çok zengin bir fabrikatörün oğludur. Bir gün fabrikada çalışan Alev adında bir kadın tarafından oyuna getirilir. Alev arkadaşlarıyla Ferit üzerinden iddiaya girmiştir. Eğer Ferit’i kendine aşık edebilirse, iddianın kazananı olacaktır. İşler istediği gibi gitse de daha sonradan Ferit’e birtakım hisler beslemeye başlar. Ancak iki ailenin yaşayış biçimlerindeki farklılık, onlar için büyük bir engel oluşturacaktır.

IMDb:6,7

Oyuncular: Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Münir Özkul

Yönetmen: Ertem Eğilmez

19. Öyle Olsun (1976)

19. Öyle Olsun (1976)

Özet: Gazetecilik yapan Ferit, genç bir adamdır. Bir gün firmaların sahtekarlıklarını ortaya çıkarmak adına, yeni bir yazı dizisine başlar ve başarılı olur. Ferit’in, iş insanı Hulusi Bey’in ürünlerinin doğal olmadığı yönünde yaptığı haber, büyük bir yankı uyandırır. Haberi yapmasından bir süre sonra Hulusi Bey’in evli bir erkekle eğlendiğini görerek bunu da yayımlayan Ferit’i yüklü bir tazminat davası beklemektedir.

IMDb:6,7

Oyuncular: Tarık Akan, Müjde Ar, Hulusi Kentmen

Yönetmen: Orhan Aksoy

20. Son Hıçkırık (1971)

20. Son Hıçkırık (1971)

Özet: Kenan ve Nalan birbirlerini seven iki gençtir. Bir gün evlenmeye karar verirler ancak Nalan’a âşık olan İlhami, bu haberi öğrendiğinde çılgına döner. Evlenmelerini engellemek adına nikah kıyılacağı gün, Nalan’ı öldürür. Kenan, sevgilisinin ölümü ardından çok uzun yıllar yas tuttuktan sonra, Nalan’ın yeğeni olan Handan’ı evlat edinmeye karar verir. Konakta yaşamaya başlayan Handan, ne yazık ki bir süre sonra İlhami Bey’in oğlu Ferit’e âşık olsa da, Kenan bu aşkı onaylamayacaktır.

IMDb:6,3

Oyuncular: Kartal Tibet, Hülya Koçyiğit, Metin Serezli

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isotlu-baklava

Vesikalı Yarim-1968 (Türkan Şoray, İzzet Günay).

Orçun Saraç

Tosun Paşa da olmalıydı..

Gizem Yenikler

Hepsi çok güzel 1. Hababam Sınıfı (1975) favorim.