Görüş Bildir
Haberler
Ekvotor Ginesi Yarı Finalde

Ekvotor Ginesi Yarı Finalde

Fatih
01.02.2015 - 01:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Turnuvanın 15. gününde normal süresi 1-1 biten maçta evsahibi Ekvotor Ginesi, Tunus'u 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

2015 Afrika Uluslar Kupası’nda normal süresi 1-1 biten maçta evsahibi Ekvotor Ginesi, Tunus’u 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

Kupanın 15. gününde, çeyrek final mücadelesinde A grubunu 2. sırada tamamlayan evsahibi Ekvotor Ginesi ile B grubu lideri Tunus, Bata Stadı’nda karşılaştı.

İlk yarıda ağırlıklı olarak orta saha mücadelesi halinde geçen karşılaşmada iki taraf da girdiği pozisyonlarda gol üretemeyince eşitlik bozulmadı ve ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.

Tunus, karşılaşmanın ikinci yarısında ataklarını sıklaştırdı. 70. dakikada sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada ön direğe iyi hareketlenen Ahmed Akaichi, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda baskısını artıran evsahibi Ekvator Ginesi, Ivan Bolado’nun ceza sahası içinde yerde kalması üzerine penaltı kazandı. Tunuslu futbolcular pozisyonun penaltı olmadığı yönünde uzun süre itiraz etse de hakemin kararı değişmedi ve Javier Angel Balboa Osa 90+2’de penaltıyı gole çevirerek skoru 1-1’e getirerek karşılaşmanın uzatmalara gitmesini sağladı.

Ekvator Ginesi, uzatma dakikalarında ceza sahasına yakın bir noktadan frikik kazandı. Meşin yuvarlığın başına geçen Javier Angel Balboa Osa, şık bir vuruşla 102. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı: 2-1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Ekvotor Ginesi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin ardından Afrika Uluslar Kupası’nda adını yarı finale yazdıran ikinci takım oldu.

Turnuvanın diğer çeyrek final mücadelelerinde yarın Gana-Gine, Fildişi Sahili-Cezayir maçları oynanacak.

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/02/0...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın