Görüş Bildir
Haberler
Ekran Kartı Almadan Önce Bunlara Dikkat Edin

Ekran Kartı Almadan Önce Bunlara Dikkat Edin

MobilBeyin
14.12.2015 - 13:08

Ekran kartı alacaksınız; sadece kararsızsınız. İşte size en uygun monitör kartını bulmanız için göz önünde bulundurmanız gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgisayarınızı yükseltmek isteyenlerin yapabilecekleri en iyi yatırımların içinde yeni bir grafik kartı satın aldim var. Bilhassa oyun tutkunuysanız ya da video düzenliyorsanız, kuvvetli bir karta ihtiyacınız var. Ancak realist grafikler ve süratli video işleme, size ucuza mal olmayacak.

1. PERFORMANS PAHALIDIR

Grafik kartlarının değişmez doğruyu: En üst seviye performans istiyorsanız, ödeyeceğiniz para da fazlaca olacak. Dünya sınıfında bir grafik performansı için 800 – 1.000 doları aşmaya hazırlanın.

Ancak iyi bir performans için bu kadar oldukça ödemede bulunmanız gerekmiyor. Zira muayyen bir noktadan sonrasında ödeyeceğiniz her dolar, sizde daha azca performans katkısında bulunuyor (bu vaziyet, “azalan verimler” olarak adlandırılıyor).

Bazısına gore azalan verimlerin başladığı nokta, 500 dolar seviyesinde. Orta düzen kartların, şu demek oluyor ki 200 dolar seviyesindeki kartların yaklaşık tüketici için fazlasıyla kafi bulunduğunu söyleyebiliriz.

2. İHTİYAÇLARINIZI BELİRLEYİN

Model numaraları, karta hususi teknolojiler, çekirdek sayısı benzer biçimde birçok unsur, satın alma esnasında kafanızı karıştırabilir. Ancak mühim olan, ne yapmak istediğinizi belirlemek ve bu mevzuda size hangi teknik özelliklerin destek olacağını bilmek.

Sözgelişi PC‘nizde Fallout 4 oynamak istiyorsanız, oyunun grafik ihtiyaçlarına bakın ve bunu bir temel olarak kullanın. Ne kadar para masrafınız icap ettiğini de düşünün – satın alma esnasında bütçenizi ayarlamanız gerekebilir, sadece kafanızda bir başlangıç fiyatının olmasında yarar var.

Neye ihtiyacınız bulunduğunu ve ne kadar harcayacağınızı belirledikten sonrasında, muayyen fiyat aralıklarındaki kartların performansını karşılaştırmak için www.videocardbenchmark.com adresine göz atın.

3. RAM, ÖNEMLİ

Az ilkin söylediğimiz şeklinde her grafik kartı, anlaması zor bir takım istatistikle geliyor. Ancak bunların çoğunu bir kenara bırakıp, birkaç tanesine odaklanabilirsiniz. Mühim bileşenlerden kabul edilen RAM’in miktarı ve türüne dikkat edin. Yüksek performanslı kartlarda standart olarak DDR3 RAM’e yer veriliyor, sadece bugünkü teknoloji bunun da ilerisine taşındı. Bugün bulabileceğiniz en iyi RAM ise GDDR 5. DDR3 ile GDDR5 arasındaki farkın temel olarak hafıza bant genişliği bulunduğunu söyleyebiliriz.

4. UYUMLULUĞA DİKKAT

Güç deposu, amper miktarı, kartın boyutu, çoğu zaman uyumluluk problemi çıkaran faktörler içinde. Anakartınızda bir PCIe 16 slotuna gereksinim duyacağınızı ihmal etmeyin. Bunun yanında grafik kartınızın PC’nizin içerisine rahatlıkla sığması gerekiyor.

Kaynak: https://www.webduzzi.com/2015/12/14/e...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Güç kaynağının yeterli olması ve kasanın içine rahat sığması önemli. Sonra bin liralık kartla herkesten düşük fps alınır. On senelik anakart, işlemci, ram üç... Devamını Gör