Görüş Bildir
Haberler
Ebeveynlerimizden Öğrenmediğimiz Halde Çocuklarımıza Öğretmek İsteyeceğimiz 11 Kritik Konu

Ebeveynlerimizden Öğrenmediğimiz Halde Çocuklarımıza Öğretmek İsteyeceğimiz 11 Kritik Konu

cihan taştan
04.10.2020 - 08:00

Her şey bu kadar hızlı değişirken biz aynı kalamazdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gelişen teknolojiyle aksi mümkün değil: İnterneti faydalı kullanma yöntemleri.

Birçoğumuz bu dersi ebeveynlerimizden alma fırsatı bulamadık ancak gelecek nesiller için bu eğitim şart. Teknoloji hızla geliştiği için gelecek nesillerin kullanacağı araçları öğrenmekte sıkıntı çekecek olsak da en azından onlara internetin temelini anlatacak, bilgiye erişimi öğretecek birikime sahibiz.

2. Ekonomik gelişmeleri takip etmek her zamankinden daha zor: Bütçe planlama ve ev ekonomisi.

Elbette her ailenin kendine özgü bir tarzı vardır ancak eskiden para konuları genellikle çocukların önünde konuşulmazdı. Durumlar kötü bile olsa çocuklara karşı güzel bir tablo çizilirdi. Modern zamanlarda çocuklarımıza bütçe planlamayı öğretmemiz şart oldu zira online alışverişe çocuk yaşta başlayabiliyorlar.

3. Son dönemde iyice popüler olan önemli bir etkinlik: Kampçılık

Şehir hayatıyla birlikte doğadan uzak kalan insanlar, kampçılık trendiyle birlikte yeniden doğayla iç içe zaman geçirmeye başladı. Başka türlü stres atmak ve şehre uyum sağlamak mümkün değil. Yeni nesilleri bu konuda eğitmek, onların sağlıklı yaşaması için şart gibi gözüküyor..

4. Kredi kartlarındaki en önemli rakamın 'kalan limit' değil 'güncel borç' olması durumu.

Özellikle öğrencilik döneminde kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan gençlerin oranı çok yüksek. 1000 liralık bir kartta 400 lira limit kalmış olması, elimizde hala 400 lira olduğu anlamına değil an itibariyle 600 lira borcumuz olduğu anlamına geliyor. Bu illüzyonu bir defa tecrübe edenlerin ileride çocuklarını daha sıkı tembihleyeceği aşikar.

5. Pandemi ile birlikte önemi bir kat daha anlaşılan: Kişisel temizlik ve hijyenin önemi.

Elbette hepimiz ailelerimizden kişisel temizlikle ilgili temel bilgileri öğrendik ancak kimse 2020'de neler yaşayacağımızı tahmin edemezdi. Bugünleri gördükten sonra çocuk yetiştirenlerin hijyen eğitimi konusunda aşırıya kaçacağı kesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalnızca diploma yeterli değil: Kendini geliştirmenin her geçen gün artan önemi.

İş hayatında rekabet her geçen gün artıyor. Eskiden iyi bir diploma kariyer garantisi olarak kabul edilebilirdi ancak modern dünyada yalnızca bir diploma o kadar fazla şey ifade etmiyor. Başarılı olabilmek için her alanda kendinize bir şeyler katmanız şart.

7. Gelişen teknolojiyle birlikte uzak kalınan: Düzenli spor ve hareketli yaşamın önemi.

7. Gelişen teknolojiyle birlikte uzak kalınan: Düzenli spor ve hareketli yaşamın önemi.

Yeni nesil bizler gibi sabahtan akşama kadar sokakta oynayarak zaman geçirmiyor. Her şeyin dijital dünyaya taşınması hareketsiz yaşamı da beraberinde getiriyor. Çocuklarımıza düzenli spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu öğretmek eskisinde olduğundan daha da önemli.

8. Duyduğumuz üzücü olaylar sebebiyle öğrenilen: Yabancılara karşı mesafeli davranmak.

Çocuklarımıza yabancılardan uzak durmasını öğütleme konusunda eskisine nazaran çok daha takıntılı davranmaya başladık. Her geçen gün haberlerde gördüğümüz acı olaylar, hepimizi daha da güvensiz hale getiriyor. İster istemez çocuklarımıza yabancılara karşı çok daha mesafeli davranmayı öğretmek durumunda kalıyoruz.

9. Teknoloji geliştikçe küçülen dünyada zorunluluk haline gelen: Yabancı dil öğrenmenin önemi.

9. Teknoloji geliştikçe küçülen dünyada zorunluluk haline gelen: Yabancı dil öğrenmenin önemi.

Yabancı dil bilmek her zaman büyük bir artı olmuştu ancak modern zamanlarda yabancı dil bilmek neredeyse zorunluluk haline geldi. İş hayatında öne çıkmak için ise birden fazla yabancı dil bilmek şart.

10. Bilgi çağının en büyük gerekliliği: Öğrenmeyi öğrenmek.

Bilgiye erişimin bu kadar kolay ve hızlı olduğu bir dönem daha olmamıştı. Neyi merak ediyorsanız artık yalnızca birkaç tıkla ona ulaşmanız mümkün ancak burada insanın uzmanlaşması gereken yeni bir başlık ortaya çıkıyor: öğrenmeyi öğrenmek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cinsiyet gözetmeksizin yapılması şart: Kendine yetebilmeyi, yemek yapmayı, ev temizliğini öğretmek.

Yemek, temizlik, ütü gibi işlerin ağırlıklı olarak kız çocuklarına öğretildiği dönem geride kaldı. Modern dünyada kimseye ihtiyaç duymadan başarılı olabilecek bireyler yetiştirmek istiyorsak çocuklarımıza kendi kendilerine yetebilmeyi öğretmemiz şart.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın