Görüş Bildir
Haberler
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi: Çocuğum Hangi Okula Gidecek?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi: Çocuğum Hangi Okula Gidecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenci velisinin beklediği açıklamayı yaptı. Çocukları ilkokula başlayacak veya 5. sınıfa gidecek veliler, kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyordu. MEB’in yaptığı duyuruya göre; Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) ile öğrencilerin kaydı yapılmış oldu. Bu açıklamayla birlikte velilerin sorduğu ‘çocuğum hangi okula gidecek?’ sorusu da cevap bulmuş oldu. Öğrencilerin kayıt yapıldığı okullar, MEB’in e-okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek. İşte E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş ekranı…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Çocuğum Hangi Okula Gidecek?

Çocuğum Hangi Okula Gidecek?

2021-2022 eğitim-öğretim dönemi, okul kayıt sonuçları, e-Kayıt sistemi üzerinden görüntülenecek. Çocuklarının kayıtlı oldukları okulu öğrenmek isteyenler, sisteme giriş yaparken T.C numarası ve doğum yılı bilgilerini kullanacaklar.

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. 5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere “ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul” tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. E-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmaları gerektiği hakkında bilgi verildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı ise 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın