Görüş Bildir
Haberler
E- Okul VBS Giriş Ekranı: E-Okul'a Nasıl Giriş Yapılır? E- Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır? E-Okul VBS Nedir?

E- Okul VBS Giriş Ekranı: E-Okul'a Nasıl Giriş Yapılır? E- Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır? E-Okul VBS Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul VBS sistemi ile ilgili araştırmalar çoğalmış durumda. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birçok işlem online olarak yapılabiliyor. E-Okul VBS giriş ekranı, öğrenci ve velilerine ortalama hesaplama, sınav notu öğrenme ve karne notu görüntüleme gibi detayları sunan sistemdir. Peki, E Okul VBS giriş nasıl yapılır? İşte, E- Okul ile ilgili bazı bilgiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı’n yani MEB’e bağlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sınav notu, devamsızlık, ortalama hesaplama, belgeler ve karne notu gibi dönem içi durumlarına ilişkin bilgilerin görüntülenebilmesi için E-Okul VBS sistemine giriş yapılmalıdır. Bu sisteme T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası gibi bilgilerini ekrandaki gerekli alana yazarak hem öğrenci hem de veliler erişim sağlayabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS)’ne nasıl giriş yapılır? E-Okul sınav notu nasıl sorgulanır?

E-Okul Nedir?

E-Okul Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında kullanıma açılan E-Okul VBS öğrencinin eğitime başladığı günden itibaren mezun olana kadar takip edilebilen bir yazılımdır. Tüm özel ya da resmi anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim ve lise kurumlarının kullanması gereken bir sistemdir.

E-Okula Giriş Nasıl Yapılır?

E-Okula Giriş Nasıl Yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenciler ve velilerin giriş yapabileceği bir sistemdir. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler için önemli bir sistem olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde öğrenciye ait bilgiler şeffaf bir biçimde yer almaktadır. Öğrencilerin VBS sistemine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

İlk ekranda gerekli bilgiler doldurulduktan sonra, ikinci ekranda yer alan öğrenciye ait kimlik bilgileri, eğitim bilgileri gibi konulardan oluşan sorulara doğru cevap verilmesi ve öğrenciye ait e-okul fotoğrafının doğru seçilmesi ile sisteme başarı ile giriş yapılabilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Giriş Ekranı

E-Okul Veli Bilgilendirme Giriş Ekranı

E-Okul girişi ile not bilgilerinizi menüdeki 'Not Bilgisi' bölümüne tıklayarak öğrenebilirsiniz.

E Okul üzerinden sınav tarihler, haftalık ders programı, devamsızlık bilgisi görüntüleme de mümkün oluyor.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul Öğrenci ve Veli Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul Öğrenci ve Veli Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenciler için kritik bir önem arz etmeye devam ediyor.

Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin uğrak noktası olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, yeni dönemin başlamasıyla birlikte eğitim dünyasının yeniden gündemindeki konu oldu.

Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan 'Not Bilgisi' seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E- Okulda Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

E- Okulda Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

E-Okul VBS sistemine giriş yaptığınızda öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini ve geçmiş yıllara ait bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve ders programı gibi daha pek çok bilgiye ulaşılabilmektedir.

• Devamsızlık durumları

• Yazılı notları

• Karne notları

• Aldığı belgeler

• Yılsonu notları

• Haftalık ders programı

• Nakil durumu

• Sınav bilgileri

• Sınıf bilgileri gibi birçok bilgiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

• Sınav Tarihleri

• E-karne

• Sınav başvuru sonuçları

• Şube başarı ortalaması

• Nakil işlemleri

• Ders programı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın