Görüş Bildir
Haberler
Düşürülen Rus Uçağının Kara Kutusu Putin'de

Düşürülen Rus Uçağının Kara Kutusu Putin'de

ATKN
08.12.2015 - 22:24 Son Güncelleme: 09.12.2015 - 10:07

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türk jetler tarafından Suriye'de düşürülen Rus bombardıman uçağının bulunan kara kutusunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şoygu, Putin ile görüşmesinde, 'Pilotumuzu kurşuna dizen militanların üslendiği bölgede aktif çalışmalar yürüttük. Bu çalışmanın sonucu, bu topraklar Suriye ordusu özel timi tarafından militanlardan arındırıldı. Suriyeli askerler, bölgeyi tararken uçağımızın düştüğü yeri tespit etti' açıklamasında bulundu.

Militanların bu bölgeyi acil şekilde terk ettiğini belirten Rus bakan, 'Uçaktan hiçbir şey çalamadılar. Uçağın düştüğü yerde parametrik uçuş bilgileri kayıt cihazı tespit edildi. Hemen buraya getirdik' diye konuştu.

'Nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Türkiye’nin yaptıklarına bakış açımız değişmeyecek'

'Nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Türkiye’nin yaptıklarına bakış açımız değişmeyecek'

Rusya lideri Vladimir Putin, Türk jetler tarafından düşürülen Su-24 uçağının karakutusunun ancak uluslararası uzmanların eşliğinde açılmasını talep etti.

Putin, 'Şimdilik açmamanızı rica ediyorum. Ancak yabancı uzmanlarla birlikte açılmasını ve her şeyin titizlikle kayda geçirilmesini rica ediyorum. Buradan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Türkiye’nin yaptıklarına bakış açımız değişmeyecektir' dedi.

Karakutudan elde edilecek bilgilerin uçağın yörüngesini ve vuruldu an nerede bulunduğunu net bir şekilde belirlemeye yardımcı olacağını belirten Putin, 'Anladığım kadarıyla parametrik kayıt cihazı, Su-24'ün kalkıştan vurulduğu ana kadarki yörüngesini, hızını, yüksekliğini, havadaki tüm manevralarını net bir şekilde anlama fırsatını verecek' ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Bu haince saldırının nerede yapıldığını anlayabileceğiz' diye ekledi.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
52
6
4
2
1
0