Görüş Bildir
Haberler
Düşen Rus Uçağında Bomba Şüphesi Güçleniyor

Düşen Rus Uçağında Bomba Şüphesi Güçleniyor

ATKN
07.11.2015 - 17:55

Mısır'da geçen hafta düşen Rus uçağına ilişkin soruşturmaya aşina Fransız havacılık yetkilileri BBC'ye düşüşün teknik arıza nedeniyle olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer Fransız yetkililer de uçuş kayıtlarıan göre bir 'şiddetli, ani' bir patlama meydana geldiğini kaydetti. Olayda 224 kişi öldü.

İngiltere yetkililerine göre, dinlenen militanlar arası konuşmalar, kalkış öncesi uçağa bir bomba konulduğunu gösteriyor.

BBC'ye bilgi veren İngiliz soruşturmacılar, Rus yolcu uçağının içine kalkıştan önce bomba yerleştirilmiş olması ihtimalinin oldukça güçlü olduğunu söyledi.

Uçağın kargo bölümüne giriş izni olan bir kişinin uçağın kalkışından önce bir bagajın içine bomba yerleştirmiş olabileceği ifade ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC güvenlik muhabiri Frank Gardner, her ne kadar uçağın teknik arıza nedeniyle düşmüş olabileceği ihtimali tamamen gözardı edilmese de, müfettişlerin daha çok bomba ihtimali üzerinde durmaya başladığını söyledi.

Perşembe akşamı CBS radyo kanalına konuşan ABD Başkanı Barack Obama da bomba olasılığının ihtimallerden birisi olduğunu söylemişti.

Rus uçağını IŞİD'e bağlı militanların düşürdüğü söyleniyor.

Geçen Cumartesi günü Sina'da düşen Metrojet Airbus A321 Şarm el Şeyh'den St Petersburg'a uçuyordu. Kurbanların çoğu Rus.

Sina'daki militanlar uçağı nasıl düşürdüklerini söylemedi.

IŞİD Suriye'deki hava saldırıları nedeniyle hem Rusya hem de ABD'ye karşı savaş çağrısında bulunmuştu.

Cumartesi günü yaşanan olayın ardından Irak Şam İslam Devleti'nin Sina Yarımadası'ndaki kolu, olayı üstlenmiş ve uçağı düşürdüklerini iddia etmişti.

Ancak örgüt iddiasını destekleyecek hiçbir açıklama yapmayınca, başta Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi olmak üzere çok sayıda lider IŞİD açıklamasının propagandadan ibaret olduğunu savunmuştu.

Batı'dan bomba ihtimalinin güçlendiği yönünde açıklamalar gelirken, Rusya ve Mısır hemen bazı sonuçlara varılmaması ve soruşturmanın neticelenmesinin beklenmesi gerektiğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, 'Uçağa ne olduğuna dair teorilerin netleşmesi ancak soruşturmanın sağlıklı biçimde neticelenmesiyle ortaya çıkabilir' dedi.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
4
2
2
1
0