Görüş Bildir
Haberler
Duş Sırasında Yapılan Hatalarla Güzelliğinizden Olmayın

Duş Sırasında Yapılan Hatalarla Güzelliğinizden Olmayın

Melda Köksal
17.07.2014 - 11:29 Son Güncelleme: 17.07.2014 - 19:39

Yazın sıcaklarından dolayı hemen her gün duş alıyor ve kendimizce güzelleşip, temizlenmeye çalışıyoruz. Peki duş sırasında farketmden yaptığımız bazı hatalardan dolayı cildimizin zarara uğrayacağını biliyor muydunuz? İşte duşta yapılan yanlışlardan bazıları…

Banyo lifleri Duş sırasından özellikle kese, sabun bezleri ve liflerin temizliğine dikkat etmek gerekiyor. Banyodan sonra ıslak bırakılan lif ve bezlerde bakteriler ürüyor. Bu lifleri bir kez daha kullanıdığınızda mantar problemiyle karşılaşabilirsiniz. Bakteri oluşumuna engel olmak için, banyo lifi ve bezlerinizi ayda bir kere temizleyin ve kurumalarını sağlayın.

Sabun Duşta sabun kullanmak cildi kurutuyor. Sabunların cildin kendi yağını arındırdığı ve bu yüzden kuruttuğu öne sürülüyor. Cildinizin kurumasını engellemek için sabun yerine su bazlı banyo jellerini kullanabilirsiniz. Yüzünüzü temizlemek için de yine yüz yıkama jellerinden kullanabilirsiniz.

Sıcak su Banyo esnasında oluşan cilt kuruluğunu yalnızca sabuna bağlamak yanlış olur. Banyoda çok sıcak suyla yıkanmak, cilt için gerekli olan yağları da arındırır. Aynı zamanda sıcak su cildin daha erken yaşlanmasına da neden olan faktörlerdendir. Bu duruma mahal vermemek içinse , yaz kış demeden ılık ya da soğuk su ile yıkanmayı alışkanlık haline getirmey çalışın.

Şampuan Bir çoğumuz şampuanı direk olarak saç uçlarına uyguluyoruz. Şampuanı birazcık sulandırarak tepe noktamıza, ensemize ve kulak arkalarına uygulamak gerekiyor. Yağlanma saç derisinde gerçekleştiği için bu bölgenin arındırılması daha doğru olacaktır. Saç uçlarınız zaten tepenize uyguladığınız şampuanla temizlenecektir.

Jilet Duşta jilet kullanıyorsanız, bunu duşun son aşamasına bırakın. Suyun etkisiyle gözenekleriniz açılır ve kıl kökleriniz daha belirgin hale gelir. bunun yanında duşun sonuna doğru uyguladığınız jilet kıl batıklarına neden olmaz.

Kaynak: http://www.724saglik.org/2014/07/16/d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın