Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı Alarma Geçiren 'Nu Varyantı' Avrupa'ya Sıçradı!

Dünyayı Alarma Geçiren 'Nu Varyantı' Avrupa'ya Sıçradı!

Belçika'da koronavirüsün yeni varyantı olan Nu varyantının görüldüğü ilk vakanın tespit edildiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Laboratuvarı Belçika’nın halk sağlığı kuruluşu Sciensano ile yakın işbirliği içinde çalışan virolog Marc Van Ranst Twitter’da yaptığı açıklamada, varyantın 11 Kasım’da Mısır’dan Belçika’ya dönen bir kişide görüldüğünü söyledi.

Virolog, kişinin ilk semptomları 22 Kasım’da gösterdiğini ifade etti. 👇

İlk olarak Güney Afrika ve Botsvana'da görüldü

İlk olarak Güney Afrika ve Botsvana'da görüldü

Güney Afrikalı bilim insanları dün koronavirüsün çok az sayıda insanda görülen yeni bir varyantını tespit ettiklerini ve olası etkilerini anlamak için çalışma yürüttüklerini duyurmuşlardı.

Dünya çapında endişe yarattı

Dünya çapında endişe yarattı

Yeni varyantın, Delta türünden daha bulaşıcı olabileceği ve aşıların bu varyanta karşı daha az etkili olabileceği ihtimali, dünya çapında endişelere yol açtı.

İngiltere, Güney Afrika ve Botsvana'nın yanı sıra Lesoto, Esvatini ve Zimbabve'yi de kırmızı listeye ekleme kararı alırken AB de Afrika'nın güneyinden yapılan uçuşları durdurmayı planladığını bildirdi.

Türkiye, yeni varyant henüz tespit edilmeden önce 15 Kasım'dan itibaren Güney Afrika'ya uçuşları durdurmuştu.

Öte yandan 'Nu varyantı' küresel piyasaları da olumsuz etkiledi. Almanya'da dün DAX 30 endeksi, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi değer kaybetti. Asya borsalarında da düşüş kaydedildi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
6
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Atay

Ekonomist değilim de bu varyantın da ülkemize girmesi ekonomiyi daha kötü hale getirecek gibi gözüküyor. Acaba şimdiden yurtdışı seyahat sınırlandırması geti... Devamını Gör