Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Meşhur Testine Göre: Sen Aslında Kimsin?

etiket Dünyanın En Meşhur Testine Göre: Sen Aslında Kimsin?

Osman Avcı
22.12.2014 - 11:45 Son Güncelleme: 04.03.2022 - 11:55

Myers-Briggs'in bu dünyaca ünlü kişilik testi, insanları çeşitli özelliklerine göre 16 kategoriye ayırır. İlk defa 1962 yılında yayımlanan test, insanları kusursuz tanımlamasıyla, kuşkusuz dünyanın en iyi testidir!

Peki bu teste göre sen kimsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hangisi seni daha doğru tarif eder?

2. Birisi sana derdini anlattğında, ona ne yaparsın/ne dersin?

3. Yalnız kaldığında, yapmaktan en çok hoşlandığın şeyi öğrenelim bir de!

4. Hangi konuda hislerin daha kuvvetlidir?

5. Peki ya, hangi konuda daha mantıklısındır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Küçük bir çocukken, büyüdüğünde ne olmak isterdin?

7. Game of Thrones'dan en sevdiğin karakteri seç!

8. Hayatında en çok hangisiyle gurur duyuyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

İDHS - Eğitici!

İDHS - Eğitici!

İDHS: İçe dönük, Duygusal, Hassas, Sorgulayan. Sende empati gücü çok yüksektir; bu yüzden başkalarının ne düşündüğüne dikkat edersin. Anlayışlısın ve kibarsın da. Ayrıca dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek gibi bir idealin de var. Bu nedenle sende eğiticilik yönü çok kuvvetlidir diyebiliriz. Kısaca sen tam bir 'iyilik yap, denize at' insanısın, balığın bilmesi de hiç mühim değil!

İDDS - Sözünün Ehli!

İDDS - Sözünün Ehli!

İDDS: İçe Dönük, Duygusal, Düşünebilen, Sorgulayan. Pratiksin, gerçekçisin ve en önemlisi sorumluluk sahibi birisin. Düzensizlik, dağınıklık gibi şeyler hiç sana göre değil. Her zaman organize/planlısın ve nerede ne söyleyip, ne yapacağını da iyi bilirsin. Son olarak, tuttuğunu koparan biri olduğunu söylemek gerek, hayal kırıklığını seni hep teğet geçer hamdolsun!

DDHS - Anaç/Babacan!

DDHS - Anaç/Babacan!

DDHS: Dışa dönük, Duygusal, Hassas, Sorgulayan. Sen anaç/babacan bir kişiliksin. Yani kocaman kalbinde herkese yetecek kadar yer var: Bize bir oda ver oradan :) Ayrıca seninle iş yapmak dünyanın en kolay şeyi; işleri asla yokuşa sürmezsin, tam beraber çalışılacak insansın. Son olarak yardımsever olduğunu da eklemek gerek, hangi şartta olursa olsun, ellerin tutar elleri hiç ummadıkları anda!..

DDDS - Aksiyon İnsanı!

DDDS - Aksiyon İnsanı!

DDDS: Dışa dönük, Duygusal, Düşünebilen, Sorgulayan. Sen tam tamına aksiyon insanısın. Hızlı düşünür, hızlı hareket edersin. Yerinde bir dakika durduğun görülmemiştir, sürekli planlar, sürekli yeni aksiyonlar, sürekli bi bir şeyler... Ama içi boş bir hareketten bahsetmiyoruz burada, işin içinde bitiricilik de var!

İDHA - Sanatkar!

İDHA - Sanatkar!

İDHA: İçe dönük, Duygusal, Hassas, Algısı açık. Senin genelde suskun birisi olduğunu söylemek gerek ve çoğu zaman da içine atan. Ve işin kötüsü sıradan bir insanın algılayabileceğinin 2 katını hissedebiliyorsun ta derinlerinde. Normal şartlarda patlaman gerekiyor. Ancak yaratıcılığın bunu sanata dönüştürüyor; o duygular, o düşünceler sel olup, akıyor gidiyor, tuvale, kağıda, kafiyelere...

DSHA - İlham Kaynağı!

DSHA - İlham Kaynağı!

DSHA:  Dışa dönük, Sezgisel, Hassas, Algısı açık. Sen büyük tutkuların ve gerçek duyguların insanısın. Bir işe mi gireceksin ya da yeni bir aşka mı yelken açacaksın mutlaka içinden gelmesi gerekiyor, mantık 7. planda yani. Hayatında yıllardır şu metodu kullanıyorsun: İçgüdülerini dinle! Çoğu zaman yanılmadın da...

DDHA - Müzisyen!

DDHA - Müzisyen!

DDHA: Dışa dönük, Duygusal, Hassas, Algısı açık. Yeryüzündeki en muhteşem şeye yeteneğin var senin: Müziğe. Duygular gibi, oldukça soyut ve anlaşılması zor şeyleri, yine melodi gibi çok daha soyut bir şeye dönüştürebiliyorsun. Yaratıcısın yani, o ne şüphe! Fakat aynı zamanda girişken, ilgi odağı ve eğlencelisin de... Sende star ışığı var yani!

İADD - Usta/Tamirci!

İADD - Usta/Tamirci!

İADD: İçe dönük, Algısı açık, Duygusal, Düşünebilen. Her şeyden önce analitik bir insansın. Problemi analiz edip, ortaya çözüm koymakta üstüne yoktur. Çok fazla konuştuğunu söylemek zor; ancak sustuğun zamanlarda insanları gözlemliyor, analiz ediyorsun. Ayrıca icraat adamsın, reklamını yapıp şov yapacağına, eser koyuyorsun ortaya. Ziya Paşa gibi insansın vesselam :)

İSHA - İdealist!

İSHA - İdealist!

İSHA: İçe Dönük, Sezgisel, Hassas, Algısı açık. Sen her şeyden önce inanan birisin. Ama sadece inanmakla olmaz; bu uğurda risk alıyorsun, kendini adayabiliyorsun ve de gerçekleştirebilmek için peşinden koşabiliyorsun. Çoğu sana aptal dese de, aldırma sen onlara; onlar bu dünyanın hayhuyunda kör olmuşlardır ve en önemlisi onlardan çok var, senden çok az. Önemlisin, aksini söyleseler de inanma!

DDDA - İş Bitiren!

DDDA - İş Bitiren!

DDDA: Dışa dönük, Duygusal, Düşünebilen, Algısı açık. Sen mantık tarafından yönetiliyorsun. Senin mecazlara, kapalı anlamlara, teorilere falan ayıracak hiç vaktin yok, çünkü sen net bir insansın. Söylenen söze değil, icraata bakıyorsun yani. Ayrıca aceleci biri olduğunu söylemek elzem. Hemen sonuç almak istiyor, işi anında bitirmek istiyorsun. Bitiriyorsun da... Elinden bir uçan, bir de kaçan ;)

İSDA - Filozof!

İSDA - Filozof!

İSDA: İçe dönük, Sezgisel, Düşünebilen, Algısı açık. Senin en sevdiğin eylem uzun uzun düşünmek. Kafan tam bir çıfıt çarşısıdır, bu yüzden en büyük muamman, kendi beynin ve fikirler çoğu zaman meydan savaşı yapıyor orada. Bu nedenle bazen orada kayboluyorsun, çünkü çok derin ve karmaşık. Ancak beyninin çok eğlenceli bir yer olmadığını hiç kimse söylemedi :)

DSDA - İleri Görüşlü!

DSDA - İleri Görüşlü!

DSDA: Dışa dönük, Sezgisel, Düşünebilen, Algısı açık! Sen hızlı düşünebilen, becerikli ve birazcık da açık sözlü birisin. İnsan sarraflığın ve ileri görüşlülüğünse 10 üzerinden 10, zihin okuyorsun zihin. Bunca yetenek çoğunda boşa gidebilecekken, senin ticari zekanla paraya dönüşebilir; çünkü insanların ne istediğini iyi biliyorsun. Yani tek sermayen kafan, iyi bak ona!

DSHS - Cömert!

DSHS - Cömert!

DSHS: Dışa dönük, Sezgisel, Hassas, Sorgulayan. Sen hani o herkesin sevdiği, sempatik ve sıcakkanlı insanlar vardır ya, heh sen işte onlardan birisin. Tevazu sahibisin ki, bu şov dünyasında buna sahip olmak az şey değil. İnsanların görüşlerine saygılısın, demokratiksin ve asla tepeden bakan kibir küplerinden değilsin. Bir kanatlar eksik yani... Sen neymişsin be :)

İSDA - Bilim İnsanı!

İSDA - Bilim İnsanı!

İSDA: İçe dönük, Sezgisel, Düşünebilen, Sorgulayan. Sende birçok şeyin birleşimi var. Mesela nadir bulunan bir zekaya sahipsin. Ama yetmez, üstüne oldukça çalışkansın. Bu da yetmez, büyük ideallerin var ve ideallerinin peşinde koşma yetisi... Sanıldığının aksine çok büyük bir insan değilsin ayrıca. Sadece varoluşunun gerekliğini yerine getiriyorsun ve bu süreçte çocuk gibi eğleniyorsun.

DSDA - Yönetici!

DSDA - Yönetici!

DSDA: Dışa dönük, Sezgisel, Düşünebilen, Sorgulayan. Sen ipleri elinde tutmayı seven birisin. Tam bir kontrol manyağısın bu yönünle. Birisine bir iş mi verdin, gözün arkada kalmazsa olmaz. İllaki senin o işe elin değecek, başka türlü rahat etmezsin. Ayrıca insan yönetiminde usta olduğunu söylemek gerek. Psikoloji, sosyoloji senden sorulur yani. Doğuştan lidersin kısaca. Lütfen yönet bizi :)

İSHS - Korumacı!

İSHS - Korumacı!

İSHS: İçe dönük, Sezgisel, Hassas, Sorgulayan. Senin için en önemlisi doğru olanı yapmak. Bu doğrular senin dokuz köyden kovulmana sebep de olsa, sen 'sıkıntı yok, onuncu köyü buluruz' diyenlerdensin. Evet sen, sen tam bir korumacı tipisin ve evet, yardıma ihtiyacı olanın dibinde bitiverirsin. Ancak her insan gibi senin de korkuların var. Fakat korkularına rağmen, o cesaret maskenle, bunların üzerine gitmek... İşte gerçek kahramanlık bu, ey Superman/Woman! Şunu da unutma, 'dik dur eğilme, Kripton seninle' :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3371
2617
836
794
337
321
289