Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En İyi Şirketlerinden, LGBTi Olduğunu Gururla Açıklamış 10 Ünlü Yönetici

etiket Dünyanın En İyi Şirketlerinden, LGBTi Olduğunu Gururla Açıklamış 10 Ünlü Yönetici

Dün başlayan İstanbul Onur Haftası 26 Haziran'a kadar devam edecek. 

Dünyanın pek çok yerinde LGBTi bir çalışan olmak hiç kolay değil.  Araştırmalara göre, 1980 ile 2000 arasında doğmuş LGBTi mezunların %62’si, ilk işlerinde cinsel yönelimlerini gizlemek zorunda kaldıklarını belirtmiş. Ve bunların %70’si, bu baskı nedeniyle ilk 3 yıl içerisinde işinden istifa etmiş. Bunun yanında, LGBTi olduğunu göğsünü gere gere söylemekten hiç çekinmeyen iş insanları da var. Financial Times'ın yayınladığı “Top 100 LGBTi Üst Düzey Yönetici” isimli listeden ilk 10 ismi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sander van't Noordende - Accenture

10. Sander van't Noordende - Accenture

Eindhoven University of Technology mezunu olan Noordende, 1987'den beri Accenture New York'ta çalışıyor ve Üst Düzey Ürünler Grup Şefliği yapıyor. Noordende, daha işe girdiğinin ilk haftasında bir ofis partisine partneriyle beraber katılıp en baştan kafasını rahatlatanlardan. 'Yönelimimi açık etmek, iş potansiyelimin tümümü keşfedip kullanabilmemi sağladı' diyor.

9. Anthony Watson - Uphold

9. Anthony Watson - Uphold

Uphold'un başkanı ve CEO'su Watson, bundan önce Barclays, Citi, Wells Fargo ve Nike gibi firmalarda üst düzey yöneticilik yapmış. Halbuki Watson'un, gay olduğunu anlayana kadar en büyük hayali ilerde rahip olmakmış!

8. Christopher Bailey - Burberry

8. Christopher Bailey - Burberry

Burberry'nin şef küratörlüğünü ve 2014'ten beri de CEO'luğunu yapan Bailey'nin onlarca tasarım ve sanat ödülünün yanı sıra 4 farklı üniversiteden de fahri doktorası bulunuyor. Eski partnerini 2005 yılında beyin kanserinden kaybettikten sonra, 2009'dan beridir İngiliz aktör Simon Woods'la beraber.

7. Beth Brook-Marciniak - EY

7. Beth Brook-Marciniak - EY

Eski adıyla Ernst&Young, yeni adıyla EY'nin global halkla ilişkiler başkanı olan Marciniak, 2014 yılında Forbes'in 'Dünyanın En Güçlü 100 Kadını' listesine girdi. Kendisi de eski bir basbetbolcu olan Brook-Marciniak, yine 2014'te Amerikalı kadın basketbolcu Michelle Marciniak'la evlendi.

6. Paul Reed - BP

6. Paul Reed - BP

BP'nin CEO'su Reed, iş yaşamı boyunca cinsel yönelimi konusunda daima açık olmuş. Kendi deyimiyle 'kendisini petrol ve akaryakıt sanayiindeki LGBTi fobisi ve önyargısını kırmaya adayan' Reed, aynı zamanda BP'nin LGBTi network'ünün de mali sponsoru.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Claudia Brind-Woody - IBM

5. Claudia Brind-Woody - IBM

IBM Genel Başkan Yardımcı olan Woody, IBM'in işyerinde eşitliğe ve sosyal adalete verdiği önemi vurguluyor; ve işyerindeki LGBTi çeşitliliğinin genel yetenek çıtasını yukarı çektiğini söylüyor.

4. Martine Rohtblatt - United Therapeutics

4. Martine Rohtblatt - United Therapeutics

İlk 10'un trans bireyi Rothblatt, United Therapeutics'in CEO'luğunu yapıyor. Cinsiyetini 40 yaşında değiştirerek, Martin olan ismini Martine'ye çeviren Rothblatt, Wikipedia'ya göre ABD'nin en çok kazanan işkadını.

3. Antonio Simoes - HSBC

3. Antonio Simoes - HSBC

HSBC'nin Lizbon doğumlu CEO'su Simoes, 2013 yılında Financial Times ve OUTstanding tarafından 'En ilham verici LGBTi yönetici seçilmiş. 'Geriye baktığımda yığınla iş ve uzun çalışma saatlerini hatırlayacağıma, LGBTi çeşitliliğine verdiğim uğraşla değiştirdiğim hayatları hatırlayacağım' diyor.

2. Alan Joyce - Qantas Airways

2. Alan Joyce - Qantas Airways

Aslen İskoçyalı olan Joyce, Avustralyalı Qantas Havayolları'nın CEO'su. İşyerinde çeşitliliğin başka bir büyük savunucusu olan Joyce, eğer peşinden koştuğunuz şey yetenekse, bu şekilde çok daha geniş bir havuzdan seçme şansınız oluyor, diyor. Joyce 15 yıllık partneriyle evli.

1. Inga Beale - Lloyd's of London

1. Inga Beale - Lloyd's of London

Lloyd's of London CEO'su Beale, 100 kişilik listenin en tepesinde. Aynı zamanda listenin az sayıda kadın biseksüellerinden. İngiltere'nin 325 yıllık sigortacılık pazarı tarihinin ilk kadın CEO'su olan Beale, sektörünün çeşitliliğe açılmasıyla gurur duyduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS

BONUS

Listede kendine yer bulamayan Tim Cook, eşcinsel olduğu iddialarının ilk sızdırıldığı 2011 yılından 2014'e kadar bu konuda sessiz kaldı. Ancak LGBTi haklarının daima kuvvetli bir savunucusu oldu. 2014'te Bloomberg Business'a verdiği bir röportajda eşcinselliğini ilk kez dile getirdi. 'Gay olmak, tanrının bana verdiği en büyük hediyelerden biri' yorumunu yapan Cook, daha önce neden sessiz kaldığıyla ilgili ise, 'özel hayatımın konuşulmasını istemedim' diyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
333
201
104
67
40
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kurumi Kumamakura

ya lgbt olmakta hetero olmak kadar doğal bişey değil mi ? cinsel tercihimiz gurur duyma sebebimi de gururla açıklıyolar anlamadım? gururla 'ben heteroyum' gi... Devamını Gör

bahri_eker_

Tamamen haksız sayılmazsın. Ancak homoseksüel insanların maruz kaldığı ayrımcılığı düşünecek olursak neden gurur duyduklarını anlamak çok da zor değilmiş gib... Devamını Gör

Sertaç Gönültaş

kimin hangi cinsiyete ilgi duyduğu zerre umrumda değil isteyen istediğini yapsın. ama, bunun "normal" bir şey olduğunu savunup üstüne "bak hayvanlarda da var... Devamını Gör

Eren Gezer

http://www.evrimagaci.org/makale/117 Endokrin kaynaklı psikolojik bi sıkıntı olsaydı bireye endokrin verince değişmesi gerekirdi.

Eren Gezer

Homofobiklerin zoruna gitmiştir bu galeri. Her yeri mahalledeki kahvehane sandıkları için şaşırmış da olabilirler.