Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Büyük Oteli Yıkılıyor, Kabe'nin Çehresi Değişiyor

Dünyanın En Büyük Oteli Yıkılıyor, Kabe'nin Çehresi Değişiyor

Batuhan
28.09.2014 - 14:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in talimatıyla başlatılan Kabe’yi genişletme projesi kapsamında, dünyanın en yüksek dördüncü binası Ebrac El Beyt kuleleri de yıkılacak.

Mekke Belediyesi Başkanvekili Dr. Semir Tevekkül, 20 yıl sonra proje kapsamında, yapımı tartışmalara konu olan, Zemzem Kuleleri adı da verilen Ebrac El Beyt Kuleleri tamamen kaldırılacağını söyledi. Her yıl milyonlarca Müslümana ev sahipliği yapan Mekke’de proje kapsamında devam eden istimlak çalışmaları sonucu hayata geçirilecek yeni proje ile Mekke’nin çehresi tamamen değişiyor.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre, Mekke, Medine ve Cidde önümüzdeki yıllarda gökdelenler şehirlerine dönüşecek. Mekke’yi yeniden projelendirme kapsamında Kâbe, üçte bir oranında genişleyecek.

Kâbe’nin hemen yanı başındaki Kral’ın sarayı dahil Hilton ve Tevhit otel olmak üzere birçok bina yıkılacak. Yıkılan yerlerin büyük bölümü Kâbe’ye dahil edilecek.

1.500.000 metrekarelik bir inşaat alanı olan Safa, Merve, Zemzem, Kıble, Hacer, Sara ve en yüksek binası Bayt Otel’den oluşan 7 gökdelenden oluşan Ebrac El Beyt Kuleleri de bu değişim kapsamında 20 yıl sonra kaldırılacak.

Dünyanın en zengin Müslümanlarının konakladığı Ebrac El Beyt kulelerinin yıkımını da içine alan proje kapsamında Hilton’un olduğu yerin arkasına kurulacak yeni şehrin projesinin adı Cebeli Ömer. Bu proje için Suudiler, Ömer dağını aşağı indirdi. Mekke’de yeni inşa edilecek projeler arasında bir de Kral Abdülaziz’in adını taşıyacak cami projesi yer alıyor.

Mekke ve Medine arasında yapılacak raylı sistemin de yer aldığı ve Bin Ladin Grubu tarafından yürütülen proje kapsamında Mekke sil baştan yenileniyor.

Yeni projede hacı adayları, Cidde’den Mekke ve Medine’ye raylı sistemle ulaşacak. Mekke’ye görkemli bir kapıdan giriş yapılacak.

Dev kuleler arasında kalan Kabe’nin yıkılan revakları da Türk Şirketi Gürsoy Grup tarafından yenileniyor. İnşaat çalışmalarına hac ve umre hizmetlerine ara vermeden devam ediliyor.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/dunyanin-en-buyuk-ote...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
3
2
2
1