Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Kurulan İlk Borsayı Bulabilecek misin?

etiket Dünyada Kurulan İlk Borsayı Bulabilecek misin?

Ecivicivokke
17.07.2023 - 17:02

Ekonomi bilgim çok iyidir, dünyada kurulan ilk borsa dahil her şeyi bilirim diyorsan;

Seni teste alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hazırsan tahminleri alalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bilemedin! Tekrar denemeye ne dersin?

1541 yılında kurulan Augsburg Borsası Avrupa borsaları arasında en eski alman ticari mal borsası olarak yer alır fakat ilk borsa değildir. Senden bir tahmin daha alalım!

2. Yanlış tahmin!

Lyon Borsası, tahminen 1521 yılında ortaya çıkmış önemli borsalardan biridir fakat ilk borsa değil! Bir daha denemelisin!

Olmadı...

Anvers Borsası Belçika'nın Brugge şehrinde 1409 yılında kurulan bir borsadır. Bu borsa modern borsanın ilk örneği olarak gösterilse de dünyada kurulan ilk borsa değil. Tekrar denemeye ne dersin?

Doğru tahmin!

Aizanoi Borsası dünyada borsanın ilk örneği olarak Kütahya Çavdarhisar' da yer alıyor. 1750 yıl önce MS 250'de kurulan borsa dünyadaki ilk borsa binalarından biri olma özelliğini taşıyor! Tebrikler 👏

Yanlış tahmin😔

Hamburg Borsası dünyadaki en önemli borsalardan biri olma özelliğini taşısa da maalesef ilk borsa değil. Senden bir tahmin daha alalım!

Bilemedin...

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Chicago Borsası gerçekleştirdiği alış satış ile dünya borsaları arasında oldukça önemli bir yerdedir fakat ne yazık ki ilk kurulan borsa değil! Bir daha düşünmeye ne dersin?

Bir hakkın daha var!

Maalesef bilemedin! Borsa İstanbul 3 Ocak 1986 yılında kurulmuştur fakat dünyadaki ilk borsa değildir. Bir kez daha dene!

Doğru bilemedin...

Viyana Borsası 1771 yılında Avusturya'da faaliyetlerine başlamıştır. Bu borsa ne yazık ki dünyada kurulan ilk borsa değildir. Biraz daha düşünüp tekrar denemeye ne dersin?

3. Maalesef olmadı...

Trieste Borsası 1755 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Dünyada bu borsadan daha önce kurulan borsalar mevcut! Tekrar dene🙄

Bir tahmin daha alalım!

Prag Borsası, dolaşımdaki her tür kıymetli kağıt ve hisse senetleri üzerinde işlem yapmak için 1871 yılında kurulmuştur fakat ilk kurulan borsa bu değildir. Bir kez daha düşün!

Yanlış tahmin!

New York Borsasının kuruluş tarihi 1792 yıllarına kadar uzanmakta fakat dünyada kurulan ilk borsa değil! Bir şansın daha var!

Maalesef bilemedin...

Londra Borsası 1541 yılında kurulan en eski borsalardan biridir fakat bu borsadan önce kurulan bir borsa var! Yaklaştın, bir kez daha denemelisin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın