Görüş Bildir
Haberler
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Uyardı: Türkiye Omicron ile Risk Altında!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Uyardı: Türkiye Omicron ile Risk Altında!

GNS
11.01.2022 - 19:16

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, yaptığı açıklamalarda Omicron varyantına ve etkilerine değindi. Önümüzdeki 6-8 haftalık süreç içerisinde yaşanacaklara dair önemli açıklamalarda bulunan Kluge, sürece dair uyarılarda bulundu. Aynı zamanda Omicron varyantı konusunda Türkiye'nin risk altında olduğunu ifade etti. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'den pandemiye dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son dönemde hızlı yayılımı ve bulaş oranıyla dikkat çeken Omicron varyantına dair önemli açıklamalar yapan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Türkiye'nin risk altında olduğunu ifade etti. İşte detaylar...

DSÖ Uyarıyor

DSÖ Uyarıyor

Reuters tarafından yayınlanan son dakika haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yeni Omicron varyantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. DSÖ, Bosna Hersek, Türkmenistan, İsrail ve Türkiye’nin de dahil olduğu 53 ülkeyi Avrupa ülkeleri kategorisine alıyor.

Kluge, son haftalarda ortaya çıkan verilerin Omicron varyantının yüksek derecede bulaşıcı olduğunu kanıtladığını ifade etti. Kluge, Omicron’un yayılımına bakıldığında, Delta’dan daha yüksek hızla yayıldığını hesapladıklarını belirtirken, artan vakalara karşı uyarılarda bulundu.

DSÖ Direktörü Kluge, “Avrupa bölgesinde 2022’nin ilk haftasında 7 milyondan fazla yeni corona virüs vakası tespit edildi. Bu sayı, önceki hafta yayınlanan verilerin iki katından daha fazla.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Nüfusunun Yarısı Tehlikede

Avrupa Nüfusunun Yarısı Tehlikede

Kluge, önümüzdeki 6-8 hafta içerisinde Avrupa bölgesindeki nüfusun %50’sinden fazlasının Omicron’a yakalanma tehlikesi altında olduğunu ifade ederken, sağlık merkezlerinin tedbir alması konusunda özellikle uyarılarda bulundu.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Omicron’un aşı karşısındaki direncini tespit etmek için de daha kesin verilere ihtiyaç olduğu belirtilirken, önümüzdeki haftalarda bu konunun netlik kazanacağı ifadelerine yer verildi.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın