Görüş Bildir
Haberler
Pfizer'den Hatırlatma Dozu Açıklaması: 4. Doz Aşıya Gerek Yok!

Pfizer'den Hatırlatma Dozu Açıklaması: 4. Doz Aşıya Gerek Yok!

GNS
10.01.2022 - 23:22

Koronavirüs salgınıyla başa çıkabilmek adına yapılan en geniş kapsamlı çalışmalardan bir tanesi aşılama uygulamaları. Dünya genelinde geçerli sayılan BioNTech aşısı üreticisi şirket Pfizer, hatırlatma dozlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Üzerinde çalışılan yeni aşıyla birlikte '4. doz aşıya gerek duyulmayabilir' ifadelerini kullanan Pfizer yetkilileri ilgileri üstüne topladı. Peki 4. doz aşı olmaya gerek var mı? Hatırlatma doz aşısına gerek kalmayacak mı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla, koronavirüs salgınının yeni ve etkili varyantlarından biri olan Omicron'a karşı geliştirdikleri yeni aşı hakkında açıklamalarda bulundu. Hatırlatma amacıyla 4. doz aşıların global anlamda yaygınlaşmasına gerek kalmayabileceğine değindi. İşte detaylar...

Pfizer'den 4. Doz Açıklaması

Pfizer'den 4. Doz Açıklaması

Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla, 2022 yılının Mart ayında bulaş hızı ve seviyesi yüksek olan Omicron varyantına karşı geliştirmekte oldukları aşının hazır olacağını, bu sebeple hali hazırda kullanılmakta olan aşılarının dördüncü hatırlatma dozlarına ihtiyaç duyulmayabileceğini söyledi.

Omicron İçin Hatırlatma Dozu

Omicron İçin Hatırlatma Dozu

Bourla, Amerikan CNBC kanalına bir sağlık konferansında yapacağı sunum öncesi açıklamalarda bulunurken 'Dördüncü bir takviyeye gerek var mı bilmiyorum, bunun test edilmesi gerekir' ifadelerine yer verdi. Bourla, Covid-19 aşısının Omicron ve diğer varyantlara karşı etkili yeni bir versiyonunun geliştirilmesi adına çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Moderna'nın tepe yöneticisi Stephen Bancel, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda, hali hazırda yapılmakta olan hatırlatma dozların etkinliğinin 2022 yılının sonbahar aylarına kadar kendini göstereceği ve sonrasında yavaş yavaş azalacağını bu sebeple yeni bir doz aşıya daha ihtiyaç duyulacağı üzerine tahminlerinden bahsetmişti. Moderna kasım ayında yaptığı açıklamada Omicron varyantına özel bir hatırlatma dozu geliştirileceğini bildirmişti.

mRNA Teknolojisi ile Geliştirilecek

mRNA Teknolojisi ile Geliştirilecek

Pfizer tarafından, Covid-19 aşılarında kullanılan haberci RNA (mRNA) teknolojisinin kullanım alanını geliştirmek adına üç yeni anlaşma yapıldığı açıklandı.

mRNA teknolojisine dayanan aşı ve tedavi gelişimini ilerletme arayışında olan Pfizer'ın yaptığı anlaşmalardan biri genetik mühendisliği kullanarak tedavi yöntemleri sunan Beam Therapeutics ile yapılan 1,35 milyar dolarlık bir anlaşma.

Pfizer'ın aynı zamanda Codex DNA şirketi ile yine mRNA aşıları, tedavileri ve biyo ilaç ürünleri geliştirme hedefi olduğu biliniyor.

Pfizer, Kanada'daki Vancouver şehri merkezli Acuitas Therapeutics'in lidit nano parçacık teknolojisini kullanarak ile on yeni aşı ve tedavi geliştirmeyi düşündüğünü ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüğünü de ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Aşılarla kafayı yedirdiniz millete. Bari gerçekten çip taksaydınız. Hiç olmazsa bir artımız olurdu...