Görüş Bildir
Haberler
Dün Suriye'de Neler Yaşandı?

Dün Suriye'de Neler Yaşandı?

Ahmetcan Oral
05.01.2016 - 14:17

Malum, en uzun sınır komşumuz Suriye' de kimine göre iç kimine göre ise bir vekil savaş  var. Bu savaş hakkında gerçekçi ve doğru bilgi bulmak medyamızda pek mümkün değil. Ben de takip ettiğim yabancı kaynaklardan derlediğim haberleri Onedio' da paylaşmaya karar verdim. Öyleyse başlayalım dün(4 Ocak 2015) Suriye' de neler yaşandı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lazkiye Cephesi

Lazkiye Cephesi

El Nusra Cephesi, Lazkiye' nin kuzeydoğusunda bulunan Kabib tepesini ele geçirdi. Al-Qassab kasabası yakınında bulunan ve stratejik önemi bulunan Braddon Barajı' na hakim noktada bulunan tepe Suriye Arap Ordusu' nın gölgede ki ilerleyişi açısından öneme sahip. Uzmanlar Bir sonraki hedefin Bölgenin güney-batısında kalan Salma kasabası ve Braddon Barajı olacağı görüşünde.

2 Yıldır IŞİD kuşatması altındaki Kuveyris Hava Üssü' nin kurtarılmasının ardından devam eden Suriye Arap Ordusu ilerleyisi kuzeyde, Shamir kasabası çevresinde sürüyor. Dün bölgede IŞİD işe şiddetli çatışmaların yaşandığı ve kasabanın bir kısmının rejim güçleri tarafından kontrol altına alındığı bilgisi geldi. Özellikle Halep için lojistik hat olarak kullanılan M4 karayoluna olan bağlantısı bu kasabayı stratejik olarak önemli bir hale sokuyor. Ayrıca, Halep bölgesinde savaşan ÖSO unsurlarından, Sultan Murad Tugayları komutanı, Türkiye' ye bağlanmak için referandum yapabileceklerini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halep Cephesinden Çatışma Görüntüleri;

Daraa Cephesi

Daraa Cephesi

Suriye Arap Ordusu ve Özgür Suriye Ordusu unsurları arasında devam eden Şeyh Miskin savaşı sürüyor. Şehrin %70' inin Suriye Arap Ordusu tarafından ele geçirildiği ve ÖSO unsurlarının alınan yenilgi dolayısıyla birbirlerini suçladıkları gelen bilgiler arasında. Ayrıca, dün gelen bilgilerde haritada gözüken 82. Birlik üssünün de Suriye Ordusunca ele geçirildiği kesinleşti. Bölgede çatışmalar helan sürmekte.

82. Birlik Üssü çevresinde ki çatışmalar;

Humus Cephesi

Humus Cephesi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye Arap Ordusu ve ona bağlı milisler, Ramliye kasabası ve bağlı köyleri ele geçirdi. Bölgede ki, Özgür Suriye Ordusu alanı gün geçtikçe daralmaya devam ediyor.

Diğer Cepheler ve Taraflar.

YPG ve ona bağlı güçler, Tishrin barajını aştıktan sonra bölgedeki en öenmli şehirlerden olan Münbiç' e doğru ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca Daraa' da etkisini arttırmak isteyen IŞİD ile ÖSO unsurları arasında ki savaş sürmekte. IŞİD bölgede kazanımlar elde etti. Irak' da ise Ramadi şehrinde IŞİD temizliği sürüyor. Irak Ordusu, bölgede kalan IŞİD ceplerine karşı temizleme harekatını sürdürüyor.

Detaylı harita; https://en.wikipedia.org/wiki/Cities_and_towns_during_the_Syrian_Civil_War

Genel olarak Suriye' de bunlar oldu. Artık gün ve gün Suriye' de ki askeri hareketliliği buradan takip edebilirsiniz. KAynak merak edenler için haberleri Reddit' ten derledim. Kendiniz bakmak isterseniz; https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/new/?count=26&before=t3_3zguws buradan takip edebilirsiniz.

Reddit

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0