Görüş Bildir
Haberler
Dondurucunuzda Mutlaka Bulundurmanız Gereken 12 Acil Durum Kiti

Dondurucunuzda Mutlaka Bulundurmanız Gereken 12 Acil Durum Kiti

İş yoğunluğundan yemek yapmaya vakit bulamıyor, canınız birden makarna çekiyor, taze aldığınız otların tamamını kullanamayıp çöpe atıyorsanız dondurucunuzda bulundurup şipşak bir şeyler hazırlayabileceğiniz ürünleri sizler için derledik. Genellikle kalori bakımından düşük olup diyetinize zarar vermeyecek bu besinler davetsiz gelen misafirlerin ikram hazırlığını da kolaylaştırabilir. Buzluğa koyacağınız ürünlerin üzerine o günün tarihini veya son kullanabileceğiniz günün tarihini yazarak saklamanız önerilir.

1. Bezelye

1. Bezelye

Bu baklagillerin sadece yarım fincanını herhangi bir yemeğe ekleyerek 4 gram protein ve 3.5 gram lif takviyesi yapmış olursunuz. Pişmiş ya da çiğ olarak buzlukta saklayabilir, yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

2. Tam tahıllı ekmek

2. Tam tahıllı ekmek

Tam tahıllı çeşitleri rafine edilmiş diğer ürünlerle değiştirmek, daha az kalori alımını sağlayıp daha uzun süre tok kalmanızı sağlayabilir. Henüz taze olan ekmeklerinizi buzlukta 2-3 ay kadar saklayabilirsiniz. Siz ekmek tüketmiyor olsanız bile davetsiz gelen misafirleriniz için çıkarıp hızlıca bir sandviç hazırlayabilirsiniz.

3. Ispanak

3. Ispanak

Ispanak serbest radikallerle savaşan, göz sağlığını destekleyen antioksidanlarla doludur ve bitki bazlı kalsiyum, magnezyum ve demirin en önemli kaynaklarından biridir. Aynı zamanda iyi bağırsak bakterilerinin büyümesini teşvik etmeye yardımcı olan bir prebiyotik olarak davranır.

Dondurucuya bir torba dondurulmuş ıspanak hazırlayın, smoothielerinize veya keklerinize ekleyin.

4. Meyveler

4. Meyveler

Karışık meyvelerden arta kalan muzlara kadar, meyve, dondurucunuzda saklanabilecek en iyi besinlerden biridir. Geceleri, anında bir yulaf ezmesi, meyveli yoğurt, meyveli pasta ya da daha sağlıklı bir dondurma yapmak için hazır halde sizi bekleyen mükemmel ürünler olur. Meyveler, serbest radikallerle savaşan antioksidanlar açısından zengindir ve şaşırtıcı bir şekilde yaban mersini gibi bazı donmuş meyveler normale göre daha iyi bir antioksidan kaynağıdır.

5. Spiral sebzeler

5. Spiral sebzeler

Bir sebze makarnasına ne dersiniz? Özellikle diyetteyken canınızın makarna çekmesiyle kriz anlarınızı biraz olsun bastırabilecek sebze makarnaları hazırlayabilirsiniz. Sahip olduğu kalori ve karbonhidrat miktarı, un, şehriye gibi muadillerinden çok daha düşüktür.

Evinize küçük bir spiral sebze kesme makinesi satın alarak bu makarnaları kolayca hazırlayabilirsiniz.

6. Kuru yemişler

6. Kuru yemişler

Sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller, protein ve liflerle dolu kuru yemişler, her zaman elinizin altında olması gereken mükemmel besinlerdir. Acil durumlar için dondurucuda sadece ekmek bulundurmanız yetmez. University of California Food Safety, kuru yemişlerin dondurucuda saklandıkları takdirde kalitelerini bir yıldan fazla muhafaza edebildiklerini belirtti. 

Yoğurt, salata ve balığınıza daha fazla lif ve protein takviyesi yapmak için kullanabilirsiniz.

7. Taze otlar

7. Taze otlar

Maydanoz gibi taze otlarınızı buzdolabında unutup sararmış, çürümüş halleriyle karşılaştığınız zamanlar olmuştur. Kalan otlarınızı doğrayarak bir buzdolabı poşetine koyun. Üzerine paketlediğiniz tarihi ya da kullanabileğiniz son tarihi yazın. Börek içi veya yemeklerinizde kullanmak için hazır durumda olurlar.

8. Karides

8. Karides

Deniz ürünlerini bolca tüketmeyi sevenlerdenseniz işinizi kolaylaştıracak bir tavsiye var! Satın aldığınız bir paketin tamamını kullanamıyorsanız karidesleri buzlukta saklayabilirsiniz. Bu saf protein kaynağını daha sonra pişirebilir, salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Diğer deniz ürünlerini de zamanına dikkat ederek buzlukta bulundurabilirsiniz. Ayrıca doğranarak dondurulmuş soğanlarla birleştirerek fırınlamak çok pratik olacaktır.

9. Esmer pirinç ve kinoa

9. Esmer pirinç ve kinoa

Esmer pirinç ve protein deposu kinoa normal pirince göre daha uzun sürede pişiyor. Bu yüzden tatil günlerinizde bu ürünleri pişirip porsiyonlara ayırarak dondurucunuzda saklayabilirsiniz.

10. Joker yemekler

10. Joker yemekler

İş yoğunluğu, ev temizliği derken bazı günler yemek yapacak zamanı ve enerjiyi kendimizde bulamayabiliyoruz. Pirinç pilavı gibi şeker oranı yüksek gıdalar pek tavsiye edilmese de joker olarak kullanabileceğiniz yemekleri buzluğunuzda saklamanız size kolaylık sağlar. Tüketeceğiniz miktarın iki katı kadar yemek yaparak kalanını bir başka gün için saklayın. İşten eve geldiğinizde mikrodalgada ısıtıp afiyetle yiyebilirsiniz.

11. Et

11. Et

Acil durum kiti olarak kullanabileceğiniz bir diğer ürünse etler. Patlıcan musakka, mantı ya da et kavurma yapmak için önceden dondurucunuzda saklamış olduğunuz etleri çıkarıp doğru şekilde çözdürerek kullanabilirsiniz.

12. Mevsimlik sebzeler

12. Mevsimlik sebzeler

Yaz aylarında tezgahlarda bol bol bulabildiğimiz fakat kış aylarında eksikliğni hissettiğimiz mevsimlik sebzeleri dondurucunuzda saklayarak kış aylarında da tüketebilirsiniz. Bazı sebzelerin besin değeri düşerken mısır, yeşil fasulye gibi sebzeler dondurulduklarında daha fazla C vitamini barındırırlar.

Buzlukta sakladığınız ürünlerin süresi için

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
33
7
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charles Wellington

Spiral sebze olmadan yaşayamam.

Lara Croft

kısacası herşeyi koyun