Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 25 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 25 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
25.11.2020 - 10:10

Geçen hafta gerçekleşen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından açıklanan faiz kararlarıyla birlikte dolar kurunda ani bir düşüş yaşanmıştı. Haftanın ilk gününde ise sakin başlayan dolar ve Euro piyasası akşam dün saatlerinde ciddi oranda yükseldi. Piyasalardaki hareketlilik devam ederken, gece saatlerinde 8 seviyesine kadar yükselen dolar/TL endişelendirdi. Bu yükselişle birlikte vatandaşlar kurlardaki dalgalanmaların devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. İşte 25 Kasım 2020 döviz kurlarında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalardaki hareketlilik devam ederken, Gün içerisinde 7.84 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL’de yükseliş devam etti. Gece saatlerinde TL, dolar karşısında yüzde 2'ye yakın değer kaybederek 8.02 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Euro/TL tarafında yaşanan  yükseliş ise daha da fazla oldu. Dolar kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle vatandaşlar arasında dolar düşecek mi yoksa bu şekilde artmaya devam edecek mi sorularının yanıtı araştırılıyor.

Ekonomi yönetiminde iki hafta önce yapılan değişiklikten sonra hukuk alanında yeni reformlar başlatılacağını gündeme getiren Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında, “Önümüzdeki aylarda hukuk devleti kimliğini güçlendirmek için etkin yargı sistemi konusunda yeni adımlar atacağız” demişti. Yapılan açıklamalardan sonra kurların yükselmesi vatandaşları meraklandırdı. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.95'de, euro/TL ise 9,46 civarında işlem görüyor.

Atılan Adımlara Rağmen Dolar Yükselişe Geçti.

Atılan Adımlara Rağmen Dolar Yükselişe Geçti.

Atılan bütün adımlara rağmen dolar haftaya yükselişle başladı. Geçen Haftayı 7.64'ten kapatan dolar kuru bu haftaya yüksek artışla başladı. Hızını alamayan dolar bir kez daha 8 lirayı aşarak günü 8.04'ten kapattı. Dolar da gelen ani yükseliş piyasalarda endişeyle karşılandı.

Bankacılara göre ise bu yıl, 32 milyar dolar döviz alan ve dolar/TL’deki son düşüşü de dövizde yeni alım için fırsat olarak değerlendiren lokallerin yüksek enflasyon başta olmak üzere henüz TL’ye belirgin dönüşü görülmüyor. Bankacılar yabancıların daha çok yatırım yaptığı 10 yıllık gösterge tahvil ihraçlarının devam etmesi ile birlikte yüzde 3 seviyesindeki payın artmasını da bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın