Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 14 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 14 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
14.12.2020 - 10:46

Dolar, çarşamba günü yapılacak Fed toplantısında uzun vadeli varlık alımlarının artacağı beklentisiyle küresel olarak değer kaybetmeyi sürdürüyor. 6 ana para birimine karşı doların değerini ölçen DXY endeksi 90.8 puana gerileyerek son 2.5 yılın en düşük seviyesine indi. TL ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.2'lik sınırlı bir kayıpla 7.86 üzerinden haftaya başladı. Piyasaların ana gündemi ise çarşamba günü yapılacak yılın son Fed toplantısı. Beklenti Fed'in uzun vadeli varlık alımlarını artırması yönünde. İşte 14 Aralık kurlardaki güncel durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe 7.8620 TL ile yüzde 0.2'lik sınırlı bir yukarı yönlü hareketle başlarken dolar endeksi 91 puanın altına gerileyerek son 2.5 yılın en düşük seviyesinde.

AB ile yapılan görüşmelerde pazar günkü son tarihin ötelenmesi ve serbest ticaret anlaşmasıyla sterlin, son 1 yılın en büyük artışıyla dolar karşısında yüzde 0.7 değerlendi ancak analistler hala anlaşmasız bir ayrılık olması nedeniyle sterlindeki bu artışın geçici olabileceğini belirtiyor.

Euro da benzer şekilde dolar karşısında yüzde 0.2 artarken euro/dolar paritesi 1.2130 üzerini gördü. Piyasaların ana gündemi ise çarşamba günü yapılacak yılın son Fed toplantısı. Beklenti Fed'in uzun vadeli varlık alımlarını artırması yönünde.

Dolar Ne Kadar Oldu?

Bu gelişmelerden sonra ise döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.87'de, euro/TL ise 9,56 civarında işlem görüyor.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Fed'in ortalama 2 enflasyon hedefleyeceğini söylemesi ardından dolar fiyatları hareketlenmişti. Dolar kurunun hareketli olmasının bir diğer nedeni de ABD ve Rusya'nın aşı açıklamaları.

Dolar kuru, geçen hafta Türkiye piyasalarının kapanış saatinde seviyesinde hareket ederken yeni haftaya ise düz bir şekilde seyretti. 

Türkiye'de kurların son durumu merak eden piyasalar ise TL cephesinde sonraki hafta PPK toplantısını izleyecek, bu haftanın veri gündeminde sanayi üretimi, perakende satışlar ve bütçe dengesi bulunuyor. Piyasalarda AB ve ABD ile ilişkiler, CAATSA yaptırımlarındaki gelişmeler ve Kovid-19 salgınının durumu anca gündem maddesi. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı bugün yapılacak. Toplantının ana gündemini kısıtlamaların Kovid-19 virüsüne etkisi ile esnaf ve çiftçiler için kredi, kira ve yapılandırma paketi oluşturacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın