Görüş Bildir
Haberler
Doğal Yollardan Hızlı Kilo Vermek

Doğal Yollardan Hızlı Kilo Vermek

Can
20.05.2014 - 01:11 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 01:18

Doğal Yollardan Hızlı Kilo Vermek

Hanımlar yaz geldi. Hepimiz düğünlere, sünnetlere hatta cemiyetlere fit bir vücutla çıkıp, etraftakilerin bizi görüp imrenmesini istemişizdir hep. Tabi böyle şeylerin hep hayalini kurup durduk. Ama artık bir yere kadar.

Şimdi size anlatacağım taktikle doğal yollardan hızlı kilo vermek nasıl oluyormuş görün.

Eğer 'bana su bile yarıyo' diyip umutsuzluğa kapıldıysanız içinizdeki karamsarı yenip öyle gelin. İnsanız hepimiz. Ne mucizeler oldu. 180 kilodan 70 kiloya düşenleri gördük tvlerde. Onlar özel bir diyet yapmıyorlar bilin yani. İşi gerçekten ciddi olanlar midesine kelepçe taktırıyor ve yarım kase çorbada doyuyorlar. O olayın risk boyutu da yüksek. Çünkü doğal değil!

Not: Kilo vermeyi gerçekten istiyorsanız bu yazının devamını okuyun. Yoksa kendinizi boşa yormayın.

Sevgili okurlarım,

Kilo vermek, kilo almaktan daha kolay bir iştir. Bunu öncelikle bir kenara yazın. Zayıf insanlar kolay kolay kilo alamazlar. Bunun yüzünden balık yağları, vitamin ilaçları, protein hapları hatta insan sağlığına ciddi zarar verecek ilaçları ve yöntemleri kullanarak canlarına kastedebiliyorlar.

Yaz mevsimi, kilo verme mevsimidir. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkartmayın. Çünkü yazın havalar sıcak oluyor ve böylelikle metabolizmamız hızlı çalışıyor. Metabolizma ne kadar hızlı çalışırsa yağlarınız da o kadar çabuk yanar.

Televizyonlardan, komşularınızdan, diyet ve beslenme uzmanlarının her zaman söylediği ortak önerilerin ilki su içmektir. Su içmek, bedensel olarak bize mükemmel katkılarda bulunur. Biz bunu dışardan farketmeyebiliriz ama kesinlikle bize en faydalı kilo verme yöntemlerinden birisidir. Bir insanın günlük ortalama tüketmesi gereken su miktarı 2-2.5 litre arasındadır. Bunun bilimsel olarak hesaplanışı şöyledir.

Kilonuzu 30 ile çarpın ve karşınıza çıkan sayı size içmeniz gereken suyun gram cinsini verir.

Örnek: Ben 75 kiloyum. 75x30=2250

2250 sayısını gram olarak düşünün ve bunu litreye çevirin. Litreye çevirmek için 1000'e bölün. Yani, 2250/1000= 2.25 eder. Benim günlük tüketmem gereken su miktarı 2.25 litredir.

Sayın okurlarım, su içmek için susamayı beklemeyin. Beklerseniz eğer günlük su tüketim miktarının yarısına ulaşmanız zor olur. Su içmeyi alışkanlık haline getirin. Mesela komşularınızla birlikte otururken onlar çay içerken siz de su için. İşte çalışıyorsanız suyu az için sık sık için. İnanın işe yarıyor. Ama mutlaka abartmayın. 1 saat içerisinde 2 litre suyu bitirmeye kalkışmayın. Size yaramayabilir. Soluğu tuvalette alabilirsiniz. Günlük su tüketim miktarını uyguluyorsanız tuvalete sık gitmeniz normal olabilir. Ama bu dediğim yöntemi denemeniz, bütün işi son güne bırakmak gibi birşey olur. Günlük zamana bölün.

Standart 1 çay bardağı = 150 ml 'dir.

Günde kaç saat uyanık kaldığınızı hesaplayarak her saat içerisinde kaç bardak su içmeniz gerektiğini ölçebilirsiniz.

Hatırlarsanız benim içmem gereken su miktarı günlük 2.25 litreydi. Ben bunu 150 ml'ye bölersem eğer 1 günde 15 çay bardağı su tüketmem gerekli. Peki ben 1 günde kaç saat su içebilirim? 7,5 saat diyelim. Yani her saat 2 çay bardağı su içmek bile günlük su içme limitini doldurur.

Düzenli beslenme, kilo verme konusundaki en hassas noktadır. Kendinize belirli yemek saatleri belirleyin. Bu saatlerdeki yedikleriniz ana öğün olsun. Bu saatlerin dışında kesinlikle yemeyin demiyorum. Aksine, meyve ve yoğurt yiyin. Bir ipucu: Muz tok tutmaya birebirdir. Meyveyi abartmayın. 2 Tane meyve tüketebilirsiniz. Yoğurt sınırsızdır. Abanın :)

Saat 7'den sonra yemek yemeyi unutun. Çünkü bu saatlerden sonra yenilen yiyecekler vücuda sadece yağ olarak yarıyor. Size zarardır. Bir de yürüyüş yapmazsanız diyet programınız zedelenebilir. İçecek serbesttir. Birkaçı hariç...

Maden suyu dışındaki bütün asitli içeceklerden uzak durun. Bunlar size sadece ve sadece kilo yapar Sevgili Okurlarım.

1 su bardağı kolanın içerisinde 25 küp şekerin olduğunu biliyor muydunuz? Çoğunuz bilmiyordu. Maalesef ki tam tamına 25 küp şeker. Tam da düşmanımız.

Bunu duymaktan bıktınız ya da hep yapmak istemişsinizdir fakat kiminiz üşenir, kiminiz de niyetlenir yapamaz.

Mutlaka ve mutlaka sabah 1 saat, akşam yemeğinizi yedikten 1 saat sonra da 1 saat yürüyüş yapın. Sabah kalktığınızda yaptığınız yürüyüş sizi zinde tutar, akşam yemeğinden 1 saat sonraki yaptığınız 1 saatlik yürüyüş de yediklerinizi öğütmeye yarar. Akşam yürüyüşünden sonra evinize dönüp 1 bardak su içip vurun kafayı yatın.

Not Sabah kalktığınızda içeceğiniz 1 bardak su, bağırsaklarınızı temizler, cildinizin nem dengesini düzenler ve sizi tok tutar. Uyumadan önce içilecek 1 bardak su ise kalp krizini önler.

Unlu mamüller, kilo aldırmaya en yardımcı besinlerdir. Bunlar karbonhidrat sınıfına girerler. Size tek dönüşü kilodur. Mükemmel bir göbek yapar. Sonra eğilince ıkınırsınız pişman olursunuz. Bunları bilin. Dost acı söyler. Sonra dövünmeyin.

Unlu mamüllerin içerisinde abur cuburların da yer aldığını bilin!!!

Evet biliyorum. Bırakmaya pek niyetiniz yok ama yazın düğünde imrenilmek istiyorsanız buna mecbursunuz. Hem şeker tüketmek size hastalık yapabilir. En basiti şeker hastalığıdır. Sonra sürekli parmağınıza iğne vurup açlık tokluk şeker oranlarınızı ölçer durursunuz. Diğer basitini de söyleyelim. Dişlerinizin çürümesine en yardımcı etkendir.

Evet sayın okurlarım. Bu yöntemleri denemek zorunuza gidecek fakat bu önerilerimi kaale alıp uygularsanız toplum içerisinde özenle gösterilirsiniz. Üstelik itibarınız da artar. Kilosu az olan insanlar, kilolu insanlara göre daha fazla itibar görüp daha ciddi olarak anlaşılmakta. Kilo iyi bir şey değildir. Siz belki kendinizi ayna karşısında balık etli diye görürsünüz ama bir balina olduğunuzu anlamayabilirsiniz.

Ayrıca bu yöntemlerin hiçbirisi ama hiçbirisi sağlığınızı zedelemez. Üstelik herkes tarafından onaylanan en doğal ve en hızlı kilo verme yöntemidir. Bunların hepsini aynı anda uygulamanız, size 1 ayda ortalama 8 kilo verdirir.

Kilo verdiğinizi ve dışarıdakilerin sizin kilolu halinizi size söylediğini düşünün. 'Önceden balina gibi şişiktin şimdi tığ gibi olmuşsun.' lafını duymayı hayal edin. Şuanki haliniz balina gibi olabilir. Tekrar söylüyorum. Kilo vermek, kilo almaktan daha zordur. Bu yüzden şu kadarcık şeyi beyninize yerleştirip hayatınıza sokun. Kilo verdikten sonra bunları yapmaya devam etseniz bile size ekstra faydası olacaktır. Mesela hastalığınızın kolay kolay olmaması, kondisyonunuzun her an üst seviyede olması gibi.

Umarım okuduklarınız ve hayatınıza soktuğunuz bu kurallardan hiç caymazsınız. İsteyen insan yapar. Oxford 'da okur, dahi de olur. Sadece irade gücü. Ben üşenmeden 2 saat boyunca bu makaleyi yazdım. Siz de üşenmeyip bu yazdıklarımı uygulayın derim ;)

Kaynak: http://modahavasi.blogspot.com.tr/201...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
125
26
25
23
21
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?