Görüş Bildir
Haberler
Diz Çökmüş Hitler Heykeline 17 Milyon Dolar

Diz Çökmüş Hitler Heykeline 17 Milyon Dolar

Batuhan
09.05.2016 - 12:31

İtalyan heykeltraş Maurizio Cattelan'ın diz çökmüş Hitler heykeli, ABD'nin New York kentinde düzenlenen açık artırmada 17 milyon 189 bin dolara alıcı buldu. Hiciv tarzda heykelleriyle tanınan Cattelan, bu fiyatla kendi müzayede rekorunu kırarken, sanatçının daha önceki rekoru 7.9 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Christie's Müzayede Evi'nin Rockefeller Plaza'daki New York ofisinde gerçekleştirilen 'Savaş Sonrası Dönem ve Çağdaş Sanat' konulu açık artırmada 78 milyon dolarlık eser satışı gerçekleştirildi.

Küratörlüğünü Savaş Sonrası Dönem ve Çağdaş Sanat Başkan Yardımcısı Loic Gouzer'in yaptığı 'Başarısızlığa Mahkum'' adlı açık artırmada, İtalyan heykeltraş Maurizio Cattelan'ın insan saçı, balmumu ve polyester reçine malzemesi kullanarak 2001 yılında yaptığı, küçük çocuk boyutlarında takım elbiseli diz çökmüş Hitler heykeli 17.2 milyon dolara alıcı buldu. Esere 10-15 milyon dolar aralığında fiyat konmuştu.

Cattelan'ın daha önceki rekoru 7.9 milyon dolar olarak gerçekleşmişti

Cattelan'ın daha önceki rekoru 7.9 milyon dolar olarak gerçekleşmişti

Hiciv tarzda heykelleriyle tanınan Cattelan, bu fiyatla kendi müzayede rekorunu kırarken, sanatçının daha önceki rekoru 7.9 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Cattelan, daha önce Malcolm X, Pele, ve popüler kültürün farklı isimlerinin heykellerini ve enstalasyonlarını yaptı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
30
21
11
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hayattayken diz çöktürecektiniz brolar

spasiva bayko

Çok para olunca insan nereye harcayacağını şaşırıyor demek ki. Aklıma Leica'nın bir katar prensine özel olarak ürettiği lens geldi. 2.064.500 dolara satılmış... Devamını Gör

koray kuzey

Alan %99 ekonomik çıkarlar için alıyor. Ancak bu sistemin de Hollanda'nın eski uçuk lale pazarı gibi çökmesini dilerim. Eğer insanlar bir esere bu kadar para... Devamını Gör