Görüş Bildir
Haberler
Diz Ağrılarınıza Biraz Olsun Çare Olabileceği Söylenen 15 Doğal Yöntem

etiket Diz Ağrılarınıza Biraz Olsun Çare Olabileceği Söylenen 15 Doğal Yöntem

Bir türlü geçmek bilmeyen diz ağrılarını biraz olsun dindirdiği söylenen doğal yöntemleri sizler için derledik. Bu yöntemleri doktorunuza danışarak, verilen sürede ve ölçüde uyguladığınızda daha az ağrı kesici içtiğinizi fark edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Balık tüketimi

1. Balık tüketimi

Birçok çalışma, balık ve balık yağı romatoid artritin eklem ağrısı ve sertliğini hafiflettiğini savunuyor. Bir çalışma, balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin, iltihaba neden olan kimyasalların yanı sıra diz kıkırdağı aşınması olarak bilinen rahatsızlıları da engelleyebileceğini gösteriyor.

2. Kekik Yağı

2. Kekik Yağı

1 yemek kaşığı zeytinyağına 5-6 damla kekik yağı ekleyip karıştırdıktan sonra dizlerinizin ağrıyan bölgelerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

3. Çemen tohumu

3. Çemen tohumu

Çemen tohumu, anti-iltihap ve antioksidan özelliklerinden dolayı genellikle artrite bağlı oluşan diz ağrılarında kullanılıyor. 2 hafta boyunca 2 çay kaşığı çemen tohumunu bir gece suda bekletip süzdükten sonra tüketiyoruz.

4. Köri ve zerdeçal

4. Köri ve zerdeçal

Hint yemeklerinde bol bulunan bu baharatlar çokça tüketebilirsiniz. Kurkumin adı verilen bir kimyasal içeren zerdeçal bu sayede, anti-iltihap ve antioksidan özellikler taşımaktadır.

5. Rafine karbonhidratlardan kaçınıyoruz

5. Rafine karbonhidratlardan kaçınıyoruz

Bazı araştırmalar, rafine karbonhidratların iltihabı artırabileceğini öne sürüyor. Bu yüzden makarna, ekmek gibi içerisinde karbonhidrat bulunan yiyeceklerden kaçınılması gerektiği düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bol meyve tüketimi

6. Bol meyve tüketimi

293 Avustralyalı yetişkin üzerinde yapılan bir çalışmada, bol miktarda meyve yemek, kemik iliği lezyonlarının gelişme riskini azaltıyor. Araştırmacılar, diz eklemini ve destek yapılarını koruyan meyvelerin özellikle kivi, portakal, mango, greyfurt ve papaya gibi C vitaminine sahip meyvelerden oluştuğunu dile getiriyor.

7. Susam yağı

7. Susam yağı

Susam yağının içerdiği mineraller sayesinde düzenli kullanıldığında (masaj yaparak) eklem ağrılarını azalttığı hatta geçirebildiği söyleniyor.

8. Soya proteini

8. Soya proteini

Oklahoma Devlet Üniversitesi araştırmalarına göre, üç ay boyunca her gün soya proteini tüketen diz ağrısı olan insanlar bu sürenin sorunda diz ağrıları bakımından rahatsızlık hissetmiyor.

9. Hindistan cevizi yağı

9. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağını ısıttıktan sonra biraz sıcak olarak dizinizin ağrıyan kısımlarına masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

10. Zencefil

10. Zencefil

Zencefil de özellikle ağrıları azaltarak şişliklerin inmesinde yardımcı olabiliyor. Yağı ile masaj yapabilir veya rendelediğiniz zencefili kaynar suda eritip bal ve limon ile içerek tüketebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ispanak ve soğan

11. Ispanak ve soğan

Avustralyalı bazı araştırmacılar, yüksek miktarda antioksidan içeren ıspanak gibi bazı yeşil yapraklı sebzelerin osteoartritin neden olduğu diz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabileceğini söylüyor. Aynı zamanda soğanın da diz ve eklem ağrılarını yatıştırıcı etkiye sahip olduğunu düşünüyorlar..

12. Buz kompress

12. Buz kompress

Ağrıyan dize yapılan soğuk kompresle kan dolaşımını arttırıp ağrıyı azaltabiliriz.

13. Chia tohumu ve keten tohumu

13. Chia tohumu ve keten tohumu

Balığın yanında en iyi omega 3 kaynaklarından biri olan chia tohumu ve keten tohumunu tüketebilirsiniz. Tatlılarınıza ve yemeklerinize chia tohumu katabilir, salatalarınızı ve yoğurdunuzu da keten tohumuyla birlikte tüketebilirsiniz.

14. Su tüketimi

Su kan dolaşımını hızlandırarak eklemlere besinlerin ulaşmasına yardımcı oluyor. Ayrıca zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını da sağlıyor.

15. Epsom tuzu banyosu

15. Epsom tuzu banyosu

Epsom tuzu kasların, tendonların, bağların, sinir sisteminin ve daha fazlasının gevşetilmesi için gerekli bir mineral olan magnezyum içerdiğinden sıcak Epsom tuzu banyosu, ağrıyan eklem ağrılarına iyi gelebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Egzersizler

Bonus: Egzersizler

Doktorunuzun önermiş olduğu egzersizlerden kaçmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın