Görüş Bildir
Haberler
Diyette Başarıyı Yakalamak İçin 8 Adım

Diyette Başarıyı Yakalamak İçin 8 Adım

Pegarose
20.05.2014 - 23:12 Son Güncelleme: 21.05.2014 - 00:10

Diyette Başarıyı Yakalamak İçin 8 Adım

Yaz tatilinin yaklaştığı şu günlerde, kış aylarında alınan fazla kilolardan kurtulmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için doğru diyet programının belirlenip, istikrarlı bir şekilde uygulanması gerekiyor.

Tatil dönemi geliyor ve kış aylarında aldığınız fazla kilolardan kurtulmak, daha sağlıklı bir bedene sahip olmak istiyorsunuz. Bunun için doğru bir diyet programı seçip, düzgün ve istikrarlı bir şekilde uygulamaya başlamalısınız.

Diyet yaparken başarılı olmanın yolları nedir? Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, bizler için diyette başarıyı yakalamak için yapmamız gerekenleri sıraladı…

1- İşe hedef kilonuzu belirleyerek başlayın

Zayıflamak isteyen birçok kişi sık sık diyete başlamakta; ancak bir süre sonra pek çok farklı nedenle diyet programına sadık kalamamaktadır. Kişiyi günlük hayatında zorlamayacak, doğru planlanmış bir diyet programı sayesinde beslenme alışkanlıkları değiştirilerek başarılı sonuçlar alınabilir. Diyete başlayanlar “Acaba zayıflayabilir miyim, zayıflasam bu kilomu koruyabilir miyim?” gibi motivasyonu etkileyecek sorularla kendilerini yormamalıdır. “İlk ay 8 kilo zayıflarım” gibi büyük hedefler koymak yerine gerçekçi hedeflerle ve kendilerini strese sokmadan diyete başlayabilirler. “Ayda 1 kilo versem bile yılda 12 kilo eder” diye düşünerek rahatlayabilir, yapabileceklerine inanarak kendilerini cesaretlendirebilirler.

2- Sık sık tartılmaktan kaçının

Kilonuzu takip etmek amacıyla sık sık tartılmak doğru bir yöntem değildir. Sağlıklı bir diyetle kilo değişimi ayda 4-6 kilodur. Buna göre haftada 1-1,5 kilo kaybı normaldir. Fazlasını beklemek hayal kırıklığına sebep olabilir. Uygun tartılma sıklığı haftada bir ve sabahları aç karnına olmalıdır. Gün içinde farklı saatlerde birkaç kez tartılmak ise moral bozulmasına ve motivasyonun azalmasına neden olabilir.

3- Kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın

Diyet’e başladıktan bir süre sonra zayıflamaya başlanırsa, verdiğiniz kilolar için kendinizi ödüllendirebilirsiniz; ancak bu ödüllendirme diyeti bozarak olmamalıdır. Kendinize ödül olarak; beğendiğiniz bir kıyafeti alabilir, saç modelinizi değiştirebilir ya da uzun zamandır görmek istediğiniz bir yere gidebilirsiniz. Bu şekilde motivasyon artırılabilir ve diyetinize devam etmek için daha hevesli olursunuz.

4- Her zaman bardağın dolu tarafını görün

Verdiğiniz her kilo için sevinmek de motivasyonunuzu yüksek tutmak açısından önemlidir. Verdiğiniz kilo ne kadar olursa olsun, diyet yaptığınız için başarınızı takdir etmelisiniz. Diyetinin uzun süreli olmasını sağlamak için her zaman bardağın dolu tarafını görmek işinize yarayacaktır.

5- Mahrum ve dışlanmış hissetmeyin

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen herkes, doğru beslenme programına uymayı ilke edinmelidir. Gün içerisinde dengeli beslenerek et, süt, sebze, meyve ve tahıl besin gruplarından yeterli miktarda tüketilmelidir. Diyete başlayan kişiler, çevrelerindeki kişilerin istedikleri her şeyi yerken kendilerinin yasakların olduğu bir program içinde olduğunu düşünerek dışlanmış hissetmemelidirler.

6- Yemek yemek istediğinizde açlığınızı sorgulayın

Çoğu insan sıkıldığında, mutsuz olduğunda, sinirlendiğinde ya da mutlu olduğunda kendini aç hisseder. Böyle durumlarda açlık hissi tekrar sorgulanmalı. Duygu yoğunluna bağlı açlık hissi durumlarında mutlaka bir şeyler yemeleri gerektiğini düşünen kişiler, kalorisi olmayan ve mevsime uygun çiğ sebzeleri tercih etmeliler. Örneğin; yaz mevsiminde salatalık ve domates uygun olabilir. Hatta salatalığın üzerine yoğurt eklemek daha doyurucu olmasına yardımcı olacaktır. Böyle anlarda kalorisiz çiğ sebzeleri tüketerek diyeti bozmadan açlık hissinden kurtulabilirsiniz.

7- Öğünlerde yediklerinizi not alın

Diyet yapan kişilerin yediklerini not almaları kendilerini kontrol etmeleri için etkili bir yöntemdir. Notlar sayesinde, öğün sayısını ve öğünlerde doğru besin gruplarına yer verilip verilmediğini kontrol ederken; yaptıkları yanlışlar varsa onları da görme şansı yakalayabilirler. Not almanın diğer bir avantajı ise diyet programına uyulup not tutulmasına rağmen bir hafta sonunda hiç kilo verilmemesi ya da çok az kilo verilmesi durumunda, tüketimin diyetisyenle incelenerek yapılan hatanın bulunma şansını ortaya çıkarmasıdır.

8- Ofisteki çekmecenizi yeniden düzenleyin

İş yeri çekmecelerinde bulundurulan çikolata, gofret, bisküvi gibi yüksek kalorili atıştırmalıklar diyet programının bozulmasına neden olabilirler. Bunların yerine iş yeri çekmecelerinde kuru meyve, leblebi, galeta gibi sağlıklı ve ara öğün olmaya uygun yiyecekler bulundurmak daha faydalı olacaktır.

Kaynak: http://www.pegarose.com/diyette-basar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın