Görüş Bildir
Haberler
Diyet Yaparken Güle Oynaya Yiyebileceğiniz Düşük Karbonhidratlı 20 Besin

Diyet Yaparken Güle Oynaya Yiyebileceğiniz Düşük Karbonhidratlı 20 Besin

Karbonhidrat tüketimi yıllar geçtikçe artıyor ve bu tüketimi tamamen ortadan kaldıran diyetler onlarca yıldır popüler kalırken, karbonhidrat alımını tamamen kesmek vücudunuza iyi gelmekten daha çok zarar verebilir. Bunun yerine uzmana danışarak düşük karbonhidratlı besinleri beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak: 1

20. Karpuz

20. Karpuz

Küp şeklinde doğranmış 1 su bardağı karpuz: 11.5 gram karbonhidrat (9.4 gram şeker, 0.6 gram lif)

Sadece birkaç ay sonra gelecek olan yaz ile karpuzun lezzetli ve sulu bir düşük karbonhidratlı meyve olduğunu bildirmekten mutluluk duyarız. Bununla birlikte, pek çok meyvede olduğu gibi bu karbonhidratların çoğu şekerden gelir, dolayısıyla dikkatli ve ılımlı bir şekilde tüketmeniz en doğrusudur.

19. Brokoli

Doğranmış ve pişmiş 1 su bardağı brokoli: 11.2 gram karbonhidrat   (2.2 gram şeker, 5.1 gram lif)

Pek çok sebze gibi brokolide de düşük oranda karbonhidrat bulunur fakat lif ve B6 vitamini gibi diğer besinlerle doludur.

18. Çilek

1 su bardağı çilek: 11.1 gram karbonhidrat (şeker 7.0 gram, 2.9 gram lif )

Meyve, glikoz ve fruktoz sayesinde karbonhidratlarca oldukça zengindir. Ancak çilek, karbonhidrat spektrumun alt ucunda bulunur ve fincan başına 11 gramdan daha fazla miktarda karbon içerir.

17. Bezelye

17. Bezelye

Pişmiş 1 su bardağı bezelye: 9.9 gram karbonhidrat  (şeker 4.5 gram, 4 gram lif )

Bir fincan pişmiş sebzede 10 gramdan az karbonhidrat bulunur. Yeşil fasulyelerde şeker miktarı lif miktarından biraz daha fazla olsa da, yine de herhangi bir öğün için düşük karbonhidratlı ve besleyici katkı sağlarlar.

16. Kırmızı dolmalık biber

Dilimlenmiş bir su bardağı kırmızı biber: 9.0 gram karbonhidrat (6.3 gram şeker, 3.1 gram lif)

Bir sebze için adil bir şeker miktarına sahip olmasına rağmen kırmızı biber, bir bardak başına yaklaşık dokuz gram karbonhidrat içerir ve antioksidan ve antienflamatuar faydalar sağlayan beta-karotene sahiptir.

15. Ay çekirdeği

Çeyrek su bardağı ay çekirdeği: 7 gram karbonhidrat (1 gram şeker, 3 gram lif)

Düşük karbonhidratlı bir atıştırmalık bulmak zor olabilir ancak çeyrek fincan ayçekirdeği sadece yedi gram karbonhidrat içeriyor. Salatalarınızın üstüne doğru miktarda serperek tüketebilirsiniz.

14. Ispanak

Pişmiş 1 su bardağı ıspanak: 6.8 gram karbonhidrat (0.8 gram şeker, 4.3 gram lif)

Dikkate değer bir düşük karbonhidrat oranına sahip ıspanak! Sadece bir fincan pişmiş yapraklı yeşillik, yedi gramdan daha az karbonhidrat içerir. Aynı zamanda göz ardı edilebilir miktarda şeker ve dört gramdan daha fazla lif içerir.

13. Patlamış mısır

13. Patlamış mısır

1 su bardağı patlamış mısır: 6.2 gram karbonhidrat (0.1 gram şeker, 1.2 gram lif)

Bir bardak patlamış mısırda düşünemeyeceğiniz birçok fayda var. Patlamış mısırda şaşırılacak şekilde şeker miktarından çok lif bulunuyor. Bu da diyet yapanlar için iyi bir atıştırmalık olabileceğinin kanıtı. Tabii yağ ve tuz oranı önemli.

12. Yağsız sade yoğurt

12. Yağsız sade yoğurt

170 gr yoğurt: 6 gram karbonhidrat (şeker 5.5 gram, 0 gram lif )

Yoğurt doğal şeker laktozunu içeriyor olsa da, sade, yağsız yoğurt, karbonhidrat bakımından düşük seviyede kalırken protein alımını artırır. Kefir de benzer şekilde protein ve karbonhidrat ile dolu olan probiyotik bir seçenek.

11. Çeri domates

1 su bardağı çeri domates: 5.8 gram karbonhidrat (3.9 gram şeker, 1.8 gram lif)

Bir bardağında altı gramdan daha az karbonhidrat olan çeri domates, bir salataya eklenmek veya kalorisinin az olduğu lezzetli bir seçenekle harmanlanmak için iyi bir atıştırmalık.

10. Mantar

10. Mantar

Izgaralanmış 1 kase mantar: 5.3 gram karbonhidrat (2.7 gram şeker, 2.7 gram lif)

Mantarlar, kas sağlığı için hayati önem taşıyan ve aynı zamanda kan basıncını düşüren ve yüksek sodyum içeren bir maddenin etkilerini azaltabilecek potasyumun büyük bir kaynağıdır. Çalışmalar, düşük kalorili ve yağsız olmasının yanı sıra mantarların bağışıklığın artmasına ve meme kanserine karşı korunmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir.

9. Karnabahar

9. Karnabahar

Pişmiş bir kase karnabahar: 5.1 gram karbonhidrat (2.6 gram şeker, 2.9 gram lif)

Beyaz gıdalar genellikle önlenmelidir ancak karnabahar besin ögeleri açısından zengin profili sayesinde belli bir miktarı istisnai durumlardan biridir. (Aynı zamanda lezzetli bir 'pilav' haline getirilebilir) Bu sebze yüksek miktarda C ve B vitamini içerir ve bir fincanı yaklaşık 3 gram lif içerir.

8. Kırmızı fasulye

8. Kırmızı fasulye

Pişmiş, 100 gr: 4.7 gram karbonhidrat (0.3 gram şeker, 6.0 gram lif)

Kırmızı fasulye mükemmel bir lif kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda karbonhidrat oranı da düşüktür ve bu da kırmızı fasulyeyi kilo vermek isteyenler için ideal bir lif kaynağı haline getirir.

7. Ceviz

7. Ceviz

Kıyılmış çeyrek su bardağı ceviz: 4 gram karbonhidrat (0.75 gram şeker, 2 gram lif)

Cevizi bir salata üzerine ekleyerek yerken bir daha suçluluk duyduğunuzda, yaklaşık çeyrek bardak kıyılmış porsiyonun sadece 4 gr karbonhidrat içerdiğini unutmayın. Diğer düşük karbonhidratlı fıstık badem, kaju da düşük karbonhidrat içerir; bunlar da aynı zamanda mükemmel lif kaynaklarıdır.

6. Kereviz

6. Kereviz

Doğranmış 1 su bardağı: 3.0 gram karbonhidrat (1.4 gram şeker, 1.6 gram lif)

Kereviz ortalama sıfır kalorisiyle ünlüdür ve aynı zamanda bir su bardağında çok az miktarda karbonhidrat barındırır. Kereviz yemeği pek sevilmiyor olsa da farklı tariflerle lezzetlendirmeyi deneyebilirsiniz.

5. Parmesan peyniri

5. Parmesan peyniri

28 gr parmesan peyniri: 0.9 gram karbonhidrat (0.2 gram şeker, 0 gram lif)

Parmesan gibi sert peynirlerin karbonhidrat miktarı azdır. 28 gr parmesan kemik yapımı için önerilen kalsiyum alımının %31'ini içerir!

4. Kaynamış yumurta

4. Kaynamış yumurta

1 kaynamış yumurta: 0.6 gram karbonhidrat (0.6 gram şeker, 0 gram lif)

Bir büyük haşlanmış yumurta (yaklaşık 50 gram) az miktarda karbonhidrat içerir ve mükemmel bir protein kaynağıdır. Yumurtada ayrıca amino asitler, antioksidanlar ve sağlıklı yağlar yüklüdür. Araştırmalar, kahvaltıda yumurta yemek daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayabilir ve gün boyunca daha az kalori tüketmenizi sağlayabilir.

3. Zeytinyağı

3. Zeytinyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı: 0 gram karbonhidrat (0 gram şeker, 0 gram lif)

Hiçbir karbonhidrat, şeker veya lif bulunmamakla birlikte çok fazla sızma zeytin yağı kullanmanın zararlı olduğunu düşünebilirsiniz. Pişirme rehberini göz ardı etmeyiniz ve miktarı için uzmana danışınız.

2. Tavuk kıyması

2. Tavuk kıyması

85 gr tavuk kıyması: 0 gram karbonhidrat (0 gram şeker, 0 gram lif)

Tavuk bir protein kaynağıdır ve aynı zamanda karbonhidrat içermeyen gıdalardan biridir. Fakat güvenilir yerden aldığınız tavukları tüketmeye özen gösterin.

1. Somon balığı

1. Somon balığı

1 fileto somon: 0 gram karbonhidrat (0 gram şeker, 0 gram lif)

Balık tutkunuysanız, somon da karbon içermeyen ve protein açısından zengin bir besindir. Ayrıca tavuğun aksine somon, metabolizmayı güçlendiren sağlıklı bir yağ olan omega-3'ün mükemmel bir kaynağıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
312
121
36
20
12
12
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?