Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Sur'da Şehit Sayısı 3'e Yükseldi

Diyarbakır Sur'da Şehit Sayısı 3'e Yükseldi

FreiGeist
04.01.2016 - 09:27 Son Güncelleme: 04.01.2016 - 17:39

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki saldırılarda 2'si asker 1'i polis 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı’nın sabah saatlerinde internet sitesinden yaptığı açıklamada, dün Diyarbakır Sur'da saat 22.25'te ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın  kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olduğu belirtildi.

Yine Genelkurmay tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise silahlı saldırıda yaralanan bir askerin daha kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay'ın açıklaması şu şekilde;

'04 Ocak 2016 tarihinde saat 14.40’da, Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.'

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Karabacaklı'nın cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından memleketi Aydın'a gönderildi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehit Karabacaklı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehidin cenazesinin yarın Karacasu ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Uzun namlulu silahlarla ateş açıldı: 1 özel harekât polisi şehit

Uzun namlulu silahlarla ateş açıldı: 1 özel harekât polisi şehit
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer bir yandan Sur'da sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda teröristlerin kurdukları barikatlar, kazdıkları hendekler ve sokaklara tuzakladıkları patlayıcılar imha ediliyor.

Devam eden operasyonlarda terör örgütü mensuplarının uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu bir özel harekât polisinin şehit olduğu öğrenildi.

Kayserili özel harekât polisi Musa Yüce’nin evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

TSK ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda