Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Bağlar'da Yasak Kalkıyor

Diyarbakır Bağlar'da Yasak Kalkıyor

ATKN
20.03.2016 - 20:30 Son Güncelleme: 21.03.2016 - 00:49

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 15 Mart’ta ilan edilen yasak kaldırılıyor. 10 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 33’ünün de yakalandığını belirten Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy sabah sokağa çıkma yasağını kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. Ele geçirilen çok sayıda silah ve mühimmat, spor salonunda sergilendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ele geçirilen silahların sergilendiği spor salonunda bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy 15 Mart’ta ilan edilen yasağın kaldırılmasını amaçladıklarını söyledi. Yasağın yarın sabah 06:00’da kaldırılması planlanıyor.

Bağlar ilçesinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini belirten Aksoy bunları şöyle sıraladı.

“Yapılan arama ve tarama faaliyetleri sürecinde; 10 Adet Roketatar,c440 adet roketatar silahlara ait mühimmat, 81 adet uzun namlulu silah, 290 adet uzun namlulu silahlara ait şarjörler, 120.070 adet bu silahlara ait mermi, 1 Tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 90 Adet El bombası, 22 Adet 20 kg'lık bidonlar içerisinde yapılmış, el yapımı patlayıcı madde, 178475 kg patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmiştir.”

Diyarbakır halkına teşekkür

Diyarbakır halkına teşekkür
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgede görev yapan polis ve askerlere teşekkür eden Aksoy, Bağlar’da barikatların kurulup çukurların kazılmasına halkın destek vermediğini ve tepki gösterdiğini de belirtertti.

''Bir teşekkürümü de Diyarbakır halkına yapmak istiyorum. Sokağa çıkma yasağı ilan ettiğimiz bölgelerde, sokağa çıkma yasağına titizlikle uyan, barikatlar kurup çukurlar kazmak isteyen teröristlere destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Terörle mücadele de hep birlikte sağduyu ile mücadele ettiğimizde bunu sonlandıracağımız inanıyorum. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.”

Nevruz’da sağduyu

Diyarbakır’da yarın kutlanacak Nevruz için de bir çağrı yapan Aksoy sağduyulu kutlanmasının herkesin ortak amacı olması gerektiğini söyledi.

“Özellikle Nevruzun sağduyulu şekilde kutlanması hepimizin ortak amacıdır. Diyarbakır’ın huzurunu bozmaya, ülkenin huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu anlamda ben herkesin sağduyulu bir şekilde Nevruzu kutlamasını temenni ediyorum. Bugünden bütün dünyada bu bayramı kutlayan herkesin bayramını yürekten kutluyorum. Nevruzu yürekten kutluyorum.”

Al Jazeera Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
14
6
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

Ya yanlış anlaşılma var. O silahlarla hümanist terör örgütü mensupları askere/polise gül atıyor sizi cahiller (!)

Uğur Birik

Tüm bu eylemlerine rağmen halen pkk'yı destekleyen kürtlerin olduğunu görmek üzücü. Ben de kürdüm ama hiçbir zaman teröristleri desteklemedim. Bu yüzden bana... Devamını Gör

denemecelersss

Senin gibi Kürdün başımın üstesinde yeri var birader senin gibi kürtlere her türlü desteğimiz sonsuzdur eğitim sosyal hak her türlüsü hakkınızdır.

denemecelersss

Bu resimde arkadaki bombaları görüpte hala hdpyi pkkyı destekleyen tüm kürtlerin Allah bin bir türlü belasını versin