Görüş Bildir
Haberler
Dış Görünüşleri ile Gören Herkesi Anında Şaşkına Çevirecek 17 Tuhaf Hayvan

Dış Görünüşleri ile Gören Herkesi Anında Şaşkına Çevirecek 17 Tuhaf Hayvan

Sheida
09.06.2018 - 01:47

Evrime bir şekilde kafa atmış, dış görünüşleriyle sizi şoktan şoka uğratacak 17 ilginç hayvanı sizler için derledik!

Kaynak: https://list25.com/the-25-weirdest-an...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Axolotl

1. Axolotl

Axolotl, Meksika köstebek semender ailesinden bir türdür. Başkalaşım geçirirken solungaç kazanmış ve suda yaşamaya başlamıştır. Kendilerini yenileyebilme özelliğine sahip oldukları için birçok araştırmada kullanılmaktadır. Aşırı sevimli değiller mi?

2. Hagfish

2. Hagfish

Derinliklerde yaşayan Hagfish, denizler aleminin en adi yaratığı olarak bilinir. Çünkü acıktığı zaman kendini bir balığa yapıştırır ve içten içe balığı tüketmeye başlar. Bir bakıma asalak da denilebilir.

3. Güneş Ayısı

3. Güneş Ayısı

Güneydoğu Asya'nın ormanlarında bulunan bu ayı türü, ayı ailesinin en küçük bireyi olarak bilinir. Dilleri çok uzun olduğu için köpek ayı olarak da bilinirler. Ve çok üzücü ama soyları tükenmekte olan ayılar listesindeler...

4. Yıldız Burunlu Köstebek

4. Yıldız Burunlu Köstebek

Bu garip görünüme sahip köstebekler genelikle Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nin doğusunda görülürler. Burunlarında 22 küçük dokunaç bulunur ve bir araya gelince yıldız şekline benzedikleri için ismini buradan almaktadır.

5. Ankara Tavşanı

5. Ankara Tavşanı

Ankara'dan dünyaya yayılan bu tavşan türü, 1700'lerde Fransa'nın yüksek kesimi tarafından ilgi odağı olmuştur. Kökeni Anadolu olmasına rağmen burada nesli tükenmiştir. Yumuşak ve uzun tüyleriyle dikkat çeker. Şey değil mi ya bu bulut?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dumbo Ahtapotu

6. Dumbo Ahtapotu

Çok nadir görülen bu ahtapot türü, çok derinlerde yaşamaktadır. Kafasında bulunan kulak görünümlü yüzgeçlerle file benzetildiği için ismini Disney'in ünlü animasyonu Dumbo'dan almıştır.

7. Yeti Yengeci

7. Yeti Yengeci

2005 yılında Pasifik'te keşfedilen bu yengeç türünün Yeti ön adını alma sebebi kol ve ayaklarında yer alan sarı ve uzun kıllardır. Bu uzun tüylerde bakteriler biriktiriyor ve onları yiyerek doyuyorlar. Hem ürkütücü hem de çok sevimli durmuyorlar mı?

8. Yapraklı Deniz Ejderi

8. Yapraklı Deniz Ejderi

Avustralya sularında yaşayan bu deniz ejderleri, suyun içinde yüzen bir deniz yosununu andırdıkları için yapraklı deniz ejderi olarak bilinir. Bu yaprak görünümlü çıkıntıları kamuflaj amacıyla kullanırlar.

9. Tarsier Maymunu

9. Tarsier Maymunu

Diğer bir adıyla Cadı Maki olarak bilinen Tarsier maymunları oldukça küçük hayvanlardır. Kuyrukları vücutlarının iki katı uzunluğundadır çünkü oradan oraya atlarken dengelerini kuyruklarıyla sağlarlar. Çipil gözlerine kanıp 'ayy ne kadar sevimli' diyebilirsiniz ama Cadı Maki'ler vahşi hayvanlardır.

10. Çin Kazı

10. Çin Kazı

Görünümü her ne kadar garip olsa da, Çin Kazları oldukça doğurgan hayvanlardır. Bir yılda 60'tan fazla yumurta verirler. Her ne kadar masum görünseler de oldukça agresif hayvanlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Değnek Çekirgesi

11. Değnek Çekirgesi

Uzun bacaklarıyla değneği andıran bu çekirgeler, ormanda saklanabilme konusunda uzmanlardır. Çünkü ağaçtan ya da sopadan ayırt etme ihtimaliniz çok zordur. Boyutuyla ise dünyanın en uzun böceği olarak bilinirler. Yani bayramda elini öpüp, harçlık vermesini bekleyebilirsiniz...

12. Komondor

12. Komondor

Uzun ve karmaşık tüyleri, Bob Marley'nin rastalarını anımsatan bu köpek cinsi, her ne kadar hantal gözükse de oldukça çeviktir.

13. Deniz Domuzu

13. Deniz Domuzu

Antarktika'da okyanus dibinde bulunan bu ilginç canlının domuz mu, balık mı yoksa uzaylı mı olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Ama Deniz Domuzları'nın Deniz Hıyarı ailesinden geldiği bilinmektedir.

14. Hint Gavyeli

14. Hint Gavyeli

Hindistan'da bulunan bu timsah türü hayatının çoğunu suyun altında geçirmektedir. Burnundaki garip oluşum ise sadece erkeklerde bulunur ve çiftleşme sırasında bazı sesler çıkarmasını sağlar.

15. Çıplak Boyunlu Tavuk

15. Çıplak Boyunlu Tavuk

Her yerinde tüyleri vardır ancak boyunları çıplaktır. Ufak bir şal kullanmalarını öneriyoruz bu sayede bu çıplak görünümden kurtulabilirler 😇

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sayga

16. Sayga

Antiloplar arasında ilginç burnuyla öne çıkan bir türdür. Burnu neredeyse ağzına kadar sarkar. Nesli tükenmekte olan hayvanlardan biridir.

17. Sfenks Kedisi

17. Sfenks Kedisi

Bu kedi cinsi, tüyleri olmamasıyla bilinir. Tüyleri olmadığı için uzun süre dışarıda kalamazlar çünkü güneşte yanabilir ya da soğukta hipotermi geçirebilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
67
49
9
7
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Naçar

#17 şu kediler korkutucu geliyor bana

Aşkito muyum ben

#1 "kendini yenileme özelliği olduğu için arastirmalarda kullanılır." DENEY HAYVANI YANİ!! SIRF YENİDE ÇIKABİLİYOR DİYE HAYVANIN KOLUNU BACAĞINI MI KOPARİYOR... Devamını Gör

gulceightt

mükemmelll bir içerik kim hazırladıysa ellerine sağlık