Görüş Bildir
Haberler
Dim Çayı Gezi Rehberi: Akdeniz'in Sıcak Havasından Kaçmak İsteyenler İçin Eşsiz Bir Güzellik!

Dim Çayı Gezi Rehberi: Akdeniz'in Sıcak Havasından Kaçmak İsteyenler İçin Eşsiz Bir Güzellik!

Özge Tepe
08.03.2023 - 17:23

Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan Dim Çayı, her mevsim bambaşka güzellikler sunuyor. Turistlerin yoğunlaşması ve hava koşullarının daha elverişli olması nedeniyle yazın çok kalabalık olsa da buraya kışın ve bahar aylarında da mutlaka gitmelisiniz. Yaklaşık 60 kilometrelik bir seyir izleyen Dim Çayı'nda yapabileceklerinizin sınırı yok. Doğayla iç içe bir ortam sunan Dim Çayı, Akdeniz'in bunaltıcı sıcaklarından kaçmak isteyenlere birçok olanak sunuyor. Burada su sporları yapabilir; çay boyunca konumlanmış lokantalarda kahvaltı yapabilir ve yemek yiyebilirsiniz. 

Pek çok güzelliği bünyesinde barındıran Dim Çayı hakkında detaylı bilgilere bu içerikten ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dim Çayı Hakkında Bilgi

Dim Çayı Hakkında Bilgi

Dim Çayı, Toroslardan doğar ve yaklaşık 60 kilometre boyunca seyir izler. Antalya'nın Alanya ilçesinin sınırlarında yer alan Dim Çayı, yaz kış soğuk olan suyu ile bilinir. Bu nedenle Akdeniz'deki bunaltıcı sıcaklardan kaçmak isteyenler için bulunmaz bir nimettir.

Pek çok lokanta ve çay bahçesi ile burada bir gününüzü doya doya geçirebilirsiniz. Piknik alanları ve lokantaların bir ortak özelliği vardır. Bu da çay içine atılmış masalarda yemek yiyebilme imkanıdır. Günümüzde mevcut baraj inşaatı nedeni ile turistik amaçlı kullanımlarda değişiklikler olsa da Dim Çayı halen güzelliğini koruyor.

Çayın üst kısımlarında rafting yapma olanağı da bulunuyor. Dolayısıyla su sporlarını sevenler için ideal bir nokta olma özelliği sunuyor.

Dim Çayı Nerede?

Dim Çayı Nerede?

Dim Çayı, Antalya'nın Alanya ilçesinin sınırlarındadır. Merkeze 6 kilometre mesafede bulunur. Çayın kaynağı Alanya ilçesine bağlı, Alacami Köyü'dür.

Çay, bölgede bulunan 12 köyü besler. Sırasıyla şu köylerden geçmektedir:

  • Yalçı

  • Bucak

  • Gümüşkavak

  • Öteköy

  • Üzümlü

  • Uzunöz

  • Bıçakçı

  • Kuzyaka

  • Kızılcaşehir

  • Kestel

Çayın sonu Kestel Sahili'nde yer alan Tosmur Plajı'ndan denize dökülüyor.

Dim Çayı adres ve konum bilgileri de şu şekilde:

Adres: Dim Çayı Mah, 07450 Alanya/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Dim Çayına Nasıl Gidilir?

Dim Çayına Nasıl Gidilir?

Dim Çayı konumuna Antalya ve Alanya üzerinden ulaşmanın pek çok yolu var. Çaya paralel olarak asfalt yol bulunuyor. Dolayısıyla kendi özel aracınızla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Alanya'nın merkezi ile Dim Çayı arası 21 kilometre civarındadır. Bu sayede Alanya'nın merkezinden itibaren buraya yarım saatlik bir süre zarfında gidebilirsiniz.

Toplu taşıma ile de buraya ulaşmak mümkün. Alanya'nın merkezindeki kapalı pazar yerinden kalkan Hat-10 ile Dim Çayına gidilebiliyor.

Dim Çayı'nda Yapılabilecekler

Dim Çayı'nda Yapılabilecekler

Dim Çayı, sayısız güzelliği bünyesinde barındırdığı için burada yapabileceklerinizin sınırı yok. İşte Dim Çayı'nda yapabileceklerinizden yalnızca birkaçı:

  • Yeşillikler içindeki bu atmosferde çay içebilir ve yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

  • Buz gibi soğuk suya dokunarak kendinizi rahatlatabilirsiniz.

  • Geniş piknik alanında getirdiğiniz yiyecekler ile piknik yapabilirsiniz.

  • Sakinleştirici manzarada kendinize vakit ayırabilirsiniz.

  • Antalya'nın yöresel lezzetlerini tadabilirsiniz.

  • Çayın suları ile yapılan yapay havuzlarda eğlenebilirsiniz.

  • Serpme kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.

  • Rafting başta olmak üzere pek çok su sporuyla eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşayabilirsiniz.

Dim Çayı Gidiş Saatleri

Dim Çayı Gidiş Saatleri
i2.haber7.net

Dim Çayına yaz aylarında gidecekseniz mutlaka erken gitmeniz gerekiyor. Aksi takdirde kendinize yer bulamayabilir veya istediğiniz yerlerde vakit geçiremeyebilirsiniz.

Dim Çayı içerisinde yer alan aqua parklar, şemsiyeler, kamelyalar, otopark ve şezlonglar faydalanabileceğiniz bazı olanaklar arasında yer alıyor. Çaya ve piknik alanına giriş için herhangi bir ücret yok. Haftanın her günü açık olan bu alana gelebilirsiniz. Saat 23.00 civarlarında işletmelerin çoğu kapanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dim Çayında Ne Yenir?

Dim Çayında Ne Yenir?

Dim Çayı, yeme içme için birçok alternatif sunuyor. Buralarda dilediğiniz gibi kahvaltı yapabilir veya günün herhangi bir öğününü geçirebilirsiniz. Dim Çayı'nda gidebileceğiniz bazı mekanlar şu şekilde:

Dimçayı Pınarbaşı Restaurant

Dimçayı Pınarbaşı Restaurant

Dim Çayı civarında en çok tercih edilen restoranlardan biri Dimçayı Pınarbaşı Restaurant. Çeşitli kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği alternatifleri, rahat ve konforlu oturma alanları ile Dimçayı'na geldiğinizde Pınarbaşı Restaurant'a mutlaka uğrayın.

Adres: Dim Çayı Mah Baraj Yolu Cad. 9.Km, 07450 Alanya/Antalya

Telefon: 02425182404

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.30 - 23.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Gaziantep' ten yola çıktık Alanya' ya kadar geldik dim çayına uğramadan geçmeyelim dedik. Dim Çayı Pınarbaşına geldik. Doğayla iç içe güzel bir mekan. Suyun içinde çardaklar var temiz ve soğuk bir suyu var. Sabah serpme kahvaltısıyla karnımızı doyurduk. Güzel bir mekan personeller gayet ilgili emeklerine sağlık. uğramadan geçmeyin derim. Çalışanlara bahşiş bırakmayı unutmayın'

Dim Çayı Göl Piknik

Dim Çayı Göl Piknik

Dim Çayı Göl Piknik de burada en çok ziyaret edilen lokasyonlardan biri. Gerek kahvaltısı, gerek suyla iç içe dizaynı gerekse de manzarası ve aktiviteleri ile Dim Çayı Göl Piknik, Dim Çayı gezinizde size eşlik edebilir.

Adres: Kuzyaka, Göl Piknik, Baraj Yolu Caddesi, 07450 Alanya/Antalya

Telefon: 0532 581 86 32

Çalışma Saatleri: Her gün 09.00 - 00.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Son derece güzel harika manzaralı aktiviteli mükemmel bir piknik yeri restoran dimçayında eniyi en bakımlı yer diyebilirim ilgi alakalı güler yüzlü hizmet anlayışları harika biryer Ailenizle çocuklarınızla rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer fiyatlarda fena değil verilen hizmete göre gayet iyi ben son derece memnun kaldım tekrar tekrar gitmeyi düşünüyorum'

Dim Çayı Cennet Vadisi Piknik

Dim Çayı Cennet Vadisi Piknik

Dim Çayı Cennet Vadisi Piknik, HES Köprüsü civarında yer alıyor. Ağırlıklı olarak balık yemekleri ile tanınsa da kahvaltı çeşitleri ve daha pek çok yemek alternatifi burada bulunuyor.

Adres: Dim Çayı Dim Hes Köprüsü, 07450 Alanya/Antalya

Telefon: 05323263645

Çalışma Saatleri: Her gün 08.00 - 00.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Dim çayı üzerinde gidilebilecek güzel bir mekan. Yemek olarak kiremitte balık tavsiye ederim.10 numara bir yer.'

Dim Çayı'nda Sportif Faaliyetler

Dim Çayı'nda Sportif Faaliyetler

Dim Çayı, sayısız sportif faaliyet ile ziyaretçilerine heyecan dolu anlar yaşatıyor. Burada yüzmek ve balık tutmak ziyaretçilerin en çok sevdiği aktivitelerden biri. Yüzme ve balık tutmanın yanı sıra vadi yamaçlarında inşa edilmiş çardaklarda sporunuza kısa bir ara verebilirsiniz.

Alternatif turizm etkinliklerine ek olarak en çok tercih edilen sportif faaliyetlerden biri olan rafting, Dim Çayı'nda en eğlenceli haline bürünüyor. Jeep safari, ATV safari, bisiklet ve doğa yürüyüşü yapabileceklerinizden yalnızca birkaçı. 

Torosların eteklerindeki doğal güzellikleri keşfederken vadinin doğu yamacında yer alan Dim Mağarasını da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dim Çayı Ziyaretçi Yorumları

Dim Çayı Ziyaretçi Yorumları

Dim Çayı, sayısız güzelliği ile giden herkesi kendine hayran bırakıyor. Ziyaretçiler de yeni gelecek misafirlere yol gösterici olması adına bazı görüşlerini paylaşıyor. İşte Dim Çayını ziyaret edenlerden sizin için tavsiye niteliğinde olabilecek bazı görüşler:

'Alanya da mutlaka gitmeniz gereken onlarca piknik işletmesi olan bir bölge.'

'Biraz pahalı olması, ve kapitalizmin her deliği parsellemesi haricinde özellikle yoğun yaz sıcağında soğuk suyu ile müthiş bir yer...'

'Gayet güzel biryer. Suyun içinde yemek keyfi. Balıklar da size eşlik ediyor. Suyu çok temiz ve berrak insanın içi açılıyor. Birsuru piknik alanı var bizim gittiğimiz yerde de çalışanlar gayet yardımcı oldu. Değişik bir deneyimdi. Kahve keyfi yapmaya birbir. Genelde serpme kahvaltı yapılıyor tercih size kalmis.'

'Görülmesi gereken güzel bir ortam.sıcak havalarda tercih edilmeli.serin sakin bir yer.'

'Doğayla içiçe harika bir ortam. Fiyatlar biraz pahalı. Hizmet gayet güzel. Sıcak Alanya günlerinde buz gibi serinlemenin tek yolu. Kahvaltı için güzel ama öğle/akşam yemeği için tavsiye etmem. Herkese iyi tatiller '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın