Görüş Bildir
Haberler
Dilek Doğan Davasında Duruşmalar Artık Kapalı Yapılacak

Dilek Doğan Davasında Duruşmalar Artık Kapalı Yapılacak

Sariyer'de evlerine yapılan operasyon sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın davasında bugün ikinci duruşma gerçekleştirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Y.M'nin yargılandığı davada mahkeme heyeti bundan sonra duruşmaların kapalı olarak gerçekleştirilmesine karar verdi. Duruşmalar artık izleyicisiz gerçekleştirilecek.Heyet, duruşmanın da 30 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkeme'sinde ikinci celsesi görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Y.M gelmedi.Davaya, Dilek Doğan'ın ailesi ve yakınları, Berkin Elvan'ın anne ve babası, CHP milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Gamze Akkuş İlgezdi'nin yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.

Tanık Tayfun Yücebağ: 'Silah sesinden önce bir arbede olmadı'

Duruşmada önce tutuksuz sanık Y.M'nin arkadaşı Tayfun Yücebağ tanık olarak dinlendi. Yücebağ, Y.M.'nin silahı ateşlemekle suçladığı ağabey Doğan'ın alkollü olmadığını, eve daha yeni geldiğini belirterek 'Silah sesinden önce bir itiş kakış, arbede olmadı. Ben sadece silah sesini duydum. Ben aramanın yapıldığı odadaydım. Babanın bu odaya girmek istediği doğru değildir, böyle bir şey görmedim' dedi.

Tanık G.D: 'İtiş kakış yaşandı'

Daha sonra operasyonda görevli olan polis memuru G.D. tanık olarak dinlendi. G.D. operasyon sırasında Dilek Doğan'ın 'Galoş giyin pis herifler' dediğini, amiri Y.M'nin ise operasyon ekibinin galoş giyemeyeceğini, ancak arama ekibinin giyebileceğini söylediğini anlattı. Kendisinin evin kapısında beklediğini belirten G.D., Dilek Doğan ve ailesinin odadan çıkması üzerine amiri Y.M'nin silahını göğüs hizasında tutarak aileyi içeri ittiğini, itişme kakışma olduğunu söyledi. Avukatın sorusu üzerine G.D., Dilek Doğan'ın ağabeyi Mehmet Doğan'ın itiş kakış sırasında 'Canlı bomba olacağım' dediğini de öne sürdü. G.D. amirinin sırtının kendisine dönük olduğunu, daha sonra silahın patlama sesini duyduğunu belirterek amiri Y.M'nin ambulans çağıralım demesine rağmen ailenin güçlük çıkardığını da iddia etti.

Gerginlik üzerine davaya ara

Gerginlik üzerine davaya ara

Daha sonra Dilek Doğan'ın avukatlarından Cemal Yücel, olay anına ilişkin görüntülerin izlenmesini talep etti.Bunun üzerine polisin olay anına ilişki kaydettiği görüntüler izlendi. Avukat Yücel'in görüntüler eşliğinde yaşanan hadiseyi anlattığı sırada Dilek Doğan'ın abisi Mazlum Doğan'ın 'Katil polis hesap verecek. Sizden adalet beklemiyoruz. Suratınızdan belli, katili koruyorsunuz. Burayı başınıza yıkacağım. Onun çocuklarını öldüreceğim, kendisini de. Sizi de öldüreceğim' diye bağırdı. Ağabey Mazlum Doğan güvenlik görevlilerince uyarıldığı sırada salondaki izleyiciler de tepki gösterdi.Mahkeme heyeti de bu sırada kürsüyü terk etti.

Kapalılık kararı alındı

Kısa aranın ardından heyet salona geldi. Savcının talebi üzerine mahkeme heyeti, slogan atılması, heyetin tehdit edilmesi, kamu güvenliği ve duruşmanın güvenli şekilde yapılmasının mümkün olmaması gerekçeleriyle duruşmaların kapalı görülmesine karar verdi.

Verilen karara izleyiciler sloganlar atarak tepki gösterdi. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi üzerine izleyiciler yaka paça duruşma salonun dışına çıkarıldı. Salon dışına çıkartılan Dilek Doğan'ın ağabeyi Mazlum Doğan ve bazı avukatlar göz altına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duruşma 30 Mayıs'a ertelendi

Mahkeme heyeti duruşmayı 30 Mayıs tarihine erteleme kararı aldı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Dilek Doğan'ın avukatları ve ailesi verilen karara tepki gösterdi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın