Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Onedio Medya
04.03.2016 - 08:42

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların Manisa, Balıkesir, Çanakkale'nin güney ilçeleri ve Isparta'nın güney ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ve Mersin'in batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Adana'nın doğusu, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor. Ayrıca Batı, İç ve Kuzey kesimlerde beklenen kuvvetli lodosa karşı tedbirli olunmalı.  Başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkat...

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Manisa, Balıkesir, Çanakkale'nin güney ilçeleri ve Isparta'nın güney ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ve Mersin'in batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Adana'nın doğusu, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) , İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: 

  • Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Güney Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın 04.03.2016 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak, akşam saatlerinde 6 ila 8 kuvvetinde (50-70 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 05.03.2016 Cumartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

  • Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın 04.03.2016 Cuma günü öğle saatlerinde 6 ila 8 kuvvetinde (50-70 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güney ilçeleri ile Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 19

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı 17

İSTANBUL Çok bulutlu aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

KOCAELİ Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı 16

EGE 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli, Güney Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12

AYDIN Parçalı çok bulutlu kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İZMİR Parçalı çok bulutlu kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

MANİSA Parçalı çok bulutlu kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta'nın güney ilçeleri ve Mersin'in batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Adana'nın doğusu, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden yer yer kuvvetli, kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. 20

ANTALYA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusu ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 19

HATAY Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. 18

ISPARTA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 12

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli, güney kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 6 11

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 13

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 16

KONYA Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 4 14

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 14

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 17

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 16

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 14

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Rize, Artvin ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 19

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karlakarışık yağmurlu 9

KARS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karlakarışık yağmurlu 8

TUNCELİ Parçalı zamanla çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava DurumuÇok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde batısı 4 ila 6 (30-50km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı ilk saatler 2,5m Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) ilk saatlerde 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) ,ilk saatler 4 ila 6 (30-50km/sa), Güney Ege'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) , öğle 6 ila 8 (50-70 km/sa) , akşam 7 ila 9 (60-85 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 3,0m, zamanla 4,0 ila 5,0 m. Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8(50-70km/sa), Doğu Akdeniz'de 3 ila 5 (20-40 km/sa) akşam saatlerinden itibaren 4 ila 6(30-50km/sa)kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, öğleden itibaren 4,0m, doğusu 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu Rüzgâr: Doğu ve güneydoğu gece güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

TÜRKİYE GENELİNDE ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN HAVA

TÜRKİYE GENELİNDE ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN HAVA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın