Görüş Bildir
Haberler
Dijital Karne Görüntüleme Sistemi: E-Okul Dijital Karne Nedir? Dijital Karne Nasıl Alınır?

Dijital Karne Görüntüleme Sistemi: E-Okul Dijital Karne Nedir? Dijital Karne Nasıl Alınır?

Milyonlarca öğrenci gerek yüz yüze eğitimde gerekse uzaktan eğitimde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı e-okul sisteminden karne notlarına ve öğrencinin okul durumuna dair bilgilere ulaşabiliyor. Bu sistem veliler için de büyük kolaylık. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin 2021-2022 sömestr tatili için heyecanlı bekleyişi sona eriyor. MEB bünyesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler 21 Ocak Cuma günü karnelerini alıp tatilin tadını çıkarmaya başlayacak. Peki öğrencilerin okullara gitmeden dijital karne alması mümkün mü? Dijital karne nedir? Nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre eğitime evden online bir şekilde devam eden öğrenciler geçtiğimiz yıl karnelerini de e-Okul sistemi üzerinden dijital karne olarak görüntülemişlerdi. Şimdi ise endişeli aileler yine bu sistem ile dijital karne almak istiyor.

E-Okul Dijital Karne Görüntüleme

E-Okul Dijital Karne Görüntüleme

Öğretmenler sınav sonuçlarını sisteme girdikten sonra, öğrenci ve veliler de e-Okul VBS sistemine giriş yaparak sistemdeki notları görüntüleyebilecek.

Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan 'e-Karne' alanına tıklanır. Pop-Up iznini verdikten sonra açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

DİJİTAL KARNE GÖRÜNTÜLEME EKRANI

Dijital Karne Nedir?

Dijital Karne Nedir?

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, eğitim sisteminde de bazı değişikliklere neden oldu. 2019-2020 eğitim öğretim sonunda öğrenciler karnelerini dijital olarak aldı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilkokul, ortaokul ve lise karneleri ile takdir, teşekkür belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın