Görüş Bildir
Haberler
Devlet Töreniyle Çin'e Gönderilen Tren İstanbul'dan Hiç Çıkmadı mı?

etiket Devlet Töreniyle Çin'e Gönderilen Tren İstanbul'dan Hiç Çıkmadı mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından törenle Çin'e uğurlanan 'ilk ihracat treni'nin, Maltepe İstasyonu'nda üzerindeki pankartlar söküldükten sonra Halkalı Garı'na geri getirildiği iddia edildi. İddiayı ortaya atan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), yaptığı açıklamada 'Çin’e yollanan bir ihracat treni aslında yok, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bir şov uğruna yanıltılması var' dedi.

TCDD'den yapılan açıklamada ise 'Tren Halkalı'dan Köseköy'e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TCDD, 4 Kasım'da uğurlanan trenin güzergahı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: 

  • 'İhraç treni Türkiye-Çin parkurunda uzun bir güzergah izleyecek. Türkiye içinde İstanbul (Marmaray)-Köseköy-Ankara-Sivas-Kars hattını izleyecek tren, Ahılkelek İstasyonu'ndan yurt dışına çıkış yapacak.

  • Yurt dışı parkurunda ise sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi-Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehrinde yolculuğu son bulacak tren, toplamda 42 konteyner içinde beyaz eşya (buzdolabı) taşıyacak.

  • TCDD Taşımacılık AŞ ve resmi 'forwarder firması' olan Pasifik Eurasia iş birliğiyle ilerletilecek tren, toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edecek, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 12 günde ulaştıracak.'

Detaylar için 👇

"Marmaray’dan geçirildi, Maltepe'de pankartları sökülüp geri getirildi"

"Marmaray’dan geçirildi, Maltepe'de pankartları sökülüp geri getirildi"

Sendikanın, 'Çin’e Giderken Kaybolan İlk İhracat Treni…' başlığını taşıyan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

  • 'Çerkezköy’deki BSH firmasının vagonlarına buzdolabı yüklü konteynerler yüklenerek oluşturulan tren Kazlıçeşme istasyonuna getirilmiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Çin’e tren gönderiyoruz” diye tören yaptırılmış, tren Marmaray’dan geçirilmiş, Maltepe istasyonunda tren üstüne asılı pankartlar sökülmüş ve tren, geri Halkalı Gar’a getirilmiştir.

  • Sosyal medya paylaşımlarından görüyoruz ki, tüm bu yaşananlar; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıltılmasının yanında, Dışişleri Bakanlığı’nın da bu yanıltıcı haberi paylaşması nedeni ile uluslararası kamuoyu nezdinde ülkemizi zor durumda bırakmıştır.

  • Ülkemizin itibarını sarsan, “yapılmayan bir taşıma” nedeni ile kurumu zarara uğratan, yolcu taşımacılığında aksamaya neden olan, pandemi koşullarında halkın sağlığını tehlikeye atan TCDD ve TCDD Taşımacılık Aş Yöneticileri hakkında gerekli değerlendirme yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.'

Dışişleri Bakanlığı da duyurmuştu

"Çin’e yollanan bir tren aslında yok, Bakan Karaismailoğlu’nun bir şov uğruna yanıltılması var"

"Çin’e yollanan bir tren aslında yok, Bakan Karaismailoğlu’nun bir şov uğruna yanıltılması var"

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

  • Çin’in Xi’an şehrine gidecek 15274 özel yük treninin Marmaray tüp tünelinden geçirilmesi esnasında 9 adet Marmaray treninin seferi iptal edilmiş, 10 adet Marmaray treninin sefer bölgesi kısaltılmış, 9 adet Marmaray treni de toplam 92 dakika tehir (rötar) etmiştir.

  • 56 saatlik sokağa çıkma yasağının başlamasına saatler kala, insanların bir an önce evlerine yetişme telaşını yaşadığı anlarda;

  • TCDD ve TCDD Taşımacılık Aş Yönetiminin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının övgüsüne mazhar olma, koltuğu sağlamlaştırma ve şov yapma hesabının, İstanbul gibi büyük bir metropolde yarattığı trafik aksaması ve tehirler, pandemi döneminde yolcu birikmesine, sosyal mesafenin ortadan kalkmasına, hastalığın yayılma oranının artmasına ve yolcu memnuniyetsizliğine yol açmıştır.

  • Yaşanan bu sıkıntılara rağmen öğreniyoruz ki; Çin’e yollanan bir ihracat treni aslında yok ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bir şov uğruna yanıltılması var.

TCDD'den yalanlama: Tren Çin yolculuğuna devam edecek

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
258
125
46
17
9
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Reis yalan söylediği yerde..... Avanesi yalanın kralını söyler.... ..... 🤪😡😡🤪

Kzlt

Eskiden trende yoktu, teknolojimiz o kadar gelişti ki göklerden inmeyen yerli uçağımızdan sonra belki bu tren bir saatte gidip gelmiştir nerden biliyorsunuz.... Devamını Gör

Dead nettle.

Ya ben o göklerden inmeyen uçağın yolcularını çok merak ediyorum onlara ne oldu acep..

Resho

Olmayan uçaklar, trenler, arabalar ; yalan ekonomik göstergeler, onlarca kez açılışı yapılan tesisler ve daha niceleri... İnsanlık tarihindeki en gerçekçi ha... Devamını Gör