Görüş Bildir
Haberler
Denemek İçin Sabırsızlanacağınız Fazlasıyla İlginç 11 Yoga Pozu

Denemek İçin Sabırsızlanacağınız Fazlasıyla İlginç 11 Yoga Pozu

Yoga yaparken karşınıza çıkan bu pozlara çok şaşıracaksınız. Sizin için derlediğimiz bu pozları denemeden önce mutlaka bir yoga eğitmeninden yardım almalısınız. Yogada göreceğiniz en değişik pozlar için içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Natarajasana (Dansçının Duruşu)

Denge ve esnekliği geliştiren Natarajasana pozunda bir bacağınızı kavrayarak yukarı çekiyorsunuz. Bu sırada diğer elinizle de denge sağlamanız gerek. Denge, esneklik ve konsantrasyonun geliştirilmesi için yapılan bu poz adını dansçı anlamına gelen 'nata' ve kral anlamına gelen 'raja' kelimelerinden alıyor.

2. Bakasana (Kurbağa Duruşu)

Bu duruşu gerçekleştirmek için ellerinizden destek alarak vücudunuzu yere yakın bir şekilde kaldırıyorsunuz. Karga duruşu olarak da adlandırılan bu pozda dengenizi elleriniz sağlıyor. Hem güç hem denge gerektiren bu duruş el ve kollarınızı güçlendirmeye yardımcı oluyor.

3. Vrschikasana (Akrep Duruşu)

Ellerinizin üzerinde kendinizi dengelediğiniz bu duruşta vücudunuzu ters yönde tutmanız gerekiyor. Yogada ileri düzey bir poz kabul edilen bu duruş denge pozlarından biri. Hem esneklik hem dengeyi hem de gücü aynı anda sağlayan bu poz omuz gücünü artırıyor.

4. Eka Pada Koundinyasana (Tek Bacaklı Koundinya Duruşu)

Bir bacak havadayken ellerle yerden destek alınan Eka Pada Koundinyasana pozu denge ve güç gerektiren bir poz. İleri seviye pozlardan biri olan bu pozda vücudunuz yere yakınken bacaklarınızı yukarı kaldırdığınız bir poz.

5. Ustrasana (Deve Duruşu)

Sırtınızı arkaya doğru bükerek yapılan Ustrasana, omurga esnekliğini artırıyor. Sırt için yapılan pozlardan biri olan bu duruş omurganın yanında göğüs kafesi ve omuzların da esnemesini sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hanumanasana (Hanuman Duruşu)

Bacakların tamamen uzandığı ve yere paralel olarak durduğu Hanumanasana bacak esnekliği gerektiren bir duruş. Hanuman duruşu olarak da adlandırılan bu duruşta bir bacağınızı öne doğru uzatırken diğerini arkaya doğru uzatmanız gerek. Bacak kaslarını ve kalçayı esneten bu yoga pozu aynı zamanda beden farkındalığını da geliştiriyor.

7. Mayurasana (Pavun Duruşu)

Mayurasana duruşunda el bilekleri yere sabitleniyor ve vücut yukarı kaldırılıyor. Karın kaslarına etkili bu duruş, yogadaki zor pozlardan biri. Mayurasana pozunu doğru yapabilmek için avuç içlerinin yere bakması ve gövdenin yere paralel olması gerekiyor.

8. Urdhva Dhanurasana (Ters Eğri Duruşu)

Eller ve ayaklar yerde olacak şekilde yapılan bu duruşta el ve ayaklardan destek alarak sırtınızı yaymanız gerekiyor. Omurgayı esneten bu duruşta sırtınız arkaya doğru eğilerek yay şeklini alıyor. Göğüs, omuz ve sırt esnekliği için gerekli bu duruş zorlayıcı pozlardan.

9. Salamba Sirsasana (Baş Duruşu)

Baş üzerinde durulan Salamba Sirsasana pozu ileri düzey bir duruş. Denge ve güç gerektiren bu duruşta baş aşağı duruyorsunuz. Başınızın üzerinde dururken vücudunuzu kaldırdığınız bu poz omuz ve kol gücünü artırdığı gibi denge ve beden farkındalığını da geliştiriyor.

10. Pincha Mayurasana (Örümcek Duruşu)

10. Pincha Mayurasana (Örümcek Duruşu)

Omuz ve kollardaki gücü artıran Pincha Mayurasana dengeyi de geliştiren bir poz. Duvar desteği alarak da yapabileceğiniz bu poz baş aşağı pozlardan. Başınızın üzerinde dururken vücudunuzu yukarı kaldırmanız gereken bu poz omuz ve kol gücünü artırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ardha Matsyendrasana (Yarı Balık Duruşu)

Omurgayı döndürerek yapılan bu poz, sırt ve omuz esnekliğini artırıyor. Diğer adı yarım balık duruşu olan bu poz yogada sıklıkla yapılıyor. Omurgayı esneten Ardha Matsyendrasana, iç organlara ve sindirim sistemine de fayda sağlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Bunları yaptıktan sonra örümcek olarak mı terfi edicez?

Y

Scorpion gerçekten zor. Gerisini yaparım.

mamamia

ciddi esneklik istiyor bu pozisyonlar bravo gerçekten 👌

fatih ates

bunları düzenli olarak yapabilen ya cindir ya da başka bişey 😃😃