Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan Yeni Öcalan Açıklaması: 'Çözüm Yasal Zeminde Gerçekleşmeli'

Demirtaş'tan Yeni Öcalan Açıklaması: 'Çözüm Yasal Zeminde Gerçekleşmeli'

Kobani duruşmasındaki savunmasında 'Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir' dediği belirtilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yeni bir açıklama yaptı. Haberdeki sözlerin bağlamından kopuk olduğunu belirten Demirtaş, 'Sanki HDP'yi tümden yok sayan bir anlam çıktığı için düzeltme ihtiyacı doğmuştur' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde katıldığı duruşmada 'Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir” dediği belirtilen Selahattin DemirtaşTwitter hesabından açıklamalarda bulundu.

'Kürt sorununun farklı başlıkları ve boyutları bulunuyor. Çözüm, anayasal ve yasal zeminde gerçekleşmek durumundadır ve doğal olarak bunun yeri TBMM'dir. Burada da HDP başta olmak üzere siyasi partiler çözümün muhataplarıdır' diyen Demirtaş, 'Bununla birlikte, sorunun tüm boyutlarıyla kalıcı şekilde çözülebilmesinin yegane yolu, tüm tarafları yasal zeminde çözüme dahil etmektir. Bu anlamda, Öcalan'ın çözümdeki önemli rolünü yadsıyan, yok sayan politikaların başarı şansı yoktur' ifadelerini kullandı.

"Kimse olmayan şeyler üretmesin"

"Kimse olmayan şeyler üretmesin"

Çözümün sağlanması için her aktörün farklı düzeyde rolü ve önemi bulunduğunu belirten Demirtaş, 'Aktörlerin herhangi birini yok sayılarak, karşılaştırılmaya çalışılarak aranan çözüm, çözüm değil, ya saf hayal ya da art niyettir' ifadelerini kullandı. Demirtaş, şöyle devam etti: 

'Bu vesileyle, bizimle çalışma yürüten ve fedakarca dayanışma gösteren avukatlarımız, danışmanlarımız ve parti genel merkezimiz hakkında kullanılan dile, eleştiri sınırlarını aşan ifadelere cevap vermek istemiyorum. Herkesi daha dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyorum. Kimse olmayan şeyler üretmesin.'

Demirtaş, açıklamasını 'Bu zorlu ve tarihi süreçte komplo teorilerini bir kenara bırakıp canla başla mücadele etmek dışındaki tüm seçeneklere kapalı olacağız ve direne direne kazanacağız' ifadeleriyle sonlandırdı. Öte yandan Demirtaş, açıklamasına şu notu düştü: 

'Duruşmanın SEGBİS çözüm tutanakları çıktığında sizlerle paylaşacağız. Haberi yapan gazeteci arkadaşların herhangi bir art niyeti de yoktur, çarpıtması da. Haber eksik, haberdeki sözler bağlamından kopuk olduğundan ve sanki HDP'yi tümden yok sayan bir anlam çıktığı için düzeltme ihtiyacı doğmuştur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Demirtaş'ın, salı günü Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldığı Kobani duruşmasında 'Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir' dediği belirtildi.

HDP’nin resmi Twitter hesabından Demirtaş’ın Öcalan ile ilgili sözleri önce paylaşıldı sonra silindi. 

Selahattin Demirtaş'ın basın danışmanı Zınar Karavil, Demirtaş'ın savunmada yer alan ifadelerin 'haberleştirilirken bağlamından koparıldığını' ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
32
20
13
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Akif Tatar

PKK'nın anladığı tek bir şey vardır o da ölümdür.

Balkan Türkleri

Bence halkın size verdiği fırsatı teptiniz.2015'te Hdp %13 küsür oy alınca onu teröre destek olarak algıladınız.Başladınız ondan sonra yok Pkk sizi tükürüğüy... Devamını Gör

Söyledim gitti

Zaten çıkıp da "PKKya da öcalana da lanet olsun, biz halkımızı mecliste temsil edeceğiz" deseler kimse kötü karşılamzdı. Bunlar teröristler ile kolkola olduk... Devamını Gör

paranoid

gel gel kartele gel karteldekiler kan kardeşler