Görüş Bildir
Haberler
Delta Varyantı Belirtileri Neler? BioNTech Aşısı Delta Virüsüne Karşı Etkili Mi?

Delta Varyantı Belirtileri Neler? BioNTech Aşısı Delta Virüsüne Karşı Etkili Mi?

Türkiye’de son günlerde koronvirüs vaka sayıları yeniden artışa geçti. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre; 23 Temmuz’da 11 bin 94 yeni vaka tespit edildi. İlk kez Hindistan’da ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüsün delta varyantı, artık Türkiye’de de yaygın varyant olduğu tahmin ediliyor. Vatandaşlar, delta varyantının belirtilerinin ne olduğunu merak ediyor. Ayrıca BioNTech aşısının, delta varyantına karşı koruması da araştırılıyor. İşte delta varyantı ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Delta Varyantı Belirtileri Neler?

Delta Varyantı Belirtileri Neler?

Zoe Covid Semptom çalışmasını yürüten Prof Tim Spector, Delta varyantına yakalanmanın genç insanlar için daha çok kötü bir soğuk algınlığı gibi hissedilebileceğini söylüyor. Prof. Spector, Delta varyantına yakalanan gençlerin, kendilerini çok hasta hissetmeseler de virüsü bulaştırıp başkalarını riske atabileceklerine dikkat çekiyor.

TRT Haber’de yer alan bilgilere göre; delta varyantı önceki koronavirüs mutasyonlarına göre yüzde 60 daha fazla bulaşıcı.

Uzmanlar, Delta varyantının öne çıkan semptonları olarak baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, bazen de öksürük olduğunu vurguluyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, delta varyantının son tespit edilen belirtisini ise işitme kaybı olarak açıkladı.

BioNTech Aşısı Delta Virüsüne Karşı Etkili Mi?

BioNTech Aşısı Delta Virüsüne Karşı Etkili Mi?

İngiltere 19 binden fazla insan üzerinde yapılan araştırma sonrası açıklamada bulunan yetkililer, “Tek doz Pfizer/BioNTech aşısı Covid-19'un Delta varyantına karşı sınırlı bir koruma sağlıyor. Fakat ikinci dozdan sonra semptom gösteren Delta varyantı karşısında koruma sağlanıyor” dedi.

Yapılan araştırmada ikinci doz Pfizer/BioNTech aşısı olanların Delta varyantına karşı yüzde 88 oranında korumaya sahip olduğu belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın