Görüş Bildir
Haberler
Danimarka'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Danimarka'nın Dili Nedir?

Danimarka'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Danimarka'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
07.02.2022 - 10:52

Kuzey Avrupa'da bulunan bir İskandinav ülkesi olan Danimarka dünya üzerinde popüler ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin büyük bir bölümü Jylland yarımadası üzerinde yer almakta ve ülkenin başkenti ise Danimarka adalarının en büyüğü olan Sjælland'da bulunmaktadır. İskandinav ülkelerinin en güneyinde bulunan Danimarka'nın üç tane kara sınırı komşusu bulunmaktadır. Bu komşu ülkeler İsveç, Norveç ve Almanya'dır. Birçok adaya sahip olan Danimarka'nın adaları arasında Fyn, Lolland, Falster, Langeland ve Bornholm Adaları gibi adalar bulunmaktadır. Üniter bir devlet olan Danimarka, Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki iki özerk bölge olan Faroe Adaları ve Grönland'ı da bünyesinde barındırmaktadır. Birçok kişi Danimarka'ya dair bazı detayları internet üzerinden araştırıyor. Peki Danimarka'nın yüzölçümü kaçtır? Danimarka'nın dili nedir? Danimarka'nın nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizle için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Danimarka ilk olarak İsveç ve Norveç ile birlikte Kalmar Briliği'nin bir parçasıydı. Sonrasında Norveç ile birlikte olan Danimarka, Napolyon Savaşlarının ardından Norveç'ten ayrılarak bölgedeki hakimiyetini korumayı başarmıştır. Tarihte bölgede birçok savaş yaşanmış ve son olarak 2. Dünya Savaşı'nda Almanya tarafından işgal edilmiştir. İlk olarak anayasasını 1849'da kabul eden Danimarka devletinin ulusal parlamentosu ülkenin başkenti olan Kopenhag'da yer almaktadır. Kopenhag ülkenin başkenti olmasının yanı sıra ülkenin en büyük şehri ve ana ticaret merkezi olarak bilinmektedir. AB üyesi olan Danimarka çeşitli uluslararası birliğin kurucu üyeleri arasında yerini almaktadır. Danimarka eğtim, sağlık, yaşam kalitesi, özgürlük ve demokrasi açısından yüksek standartlara sahip bir ülkedir. Birçok kişi Danimarka'nın dilini ve nüfusunu merak ediyor. Danimarka'nın yüzölçümüne, diline ve nüfusuna dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Danimarka'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Danimarka'nın Dili Nedir?

Danimarka'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Danimarka'nın Dili Nedir?

Bir İskandinav ülkesi olan Danimarka'nın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Danimarka'nın nüfusu 2019 yılı tahminlerine göre 5.822.763 kişi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkenin hem ticaret merkezi olan hem de başkenti olan Kopenhag'ın nüfusu ise 794.128 kili olarak bilinmektedir.

Danimarka'nın merak edilen bir diğer özelliği ise yüzölçümü oluyor. Birçok adaya sahip Danimarka'nın yüzölçümü toplamda 2.210.579 kilometrekaredir. Başkent ve aynı zamanda turistik açıdanda büyük öneme sahip Kopenhag'ın yüzölçümü ise 141,22 kilometrekare olarak biliniyor. 

Danimarka'nın resmi dili ise Danca olarak belirlenmiştir. Danca, İskandinavca olarak da bilinen Kuzey Cermen dil ailesinden bir dil olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkede Almanca, Grönlandca ve Faroece gibi bölgesel diller de konuluşmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın