Görüş Bildir
Haberler
Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşamanın 7 Yolu

Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşamanın 7 Yolu

orçun arıcan
12.05.2014 - 21:59 Son Güncelleme: 12.05.2014 - 22:41

Daha sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmak için tek yapmanız gereken biraz efor sarfetmek. Kendiniz için yapacağınız bir kaç küçük değişiklik aslında çok daha sağlıklı ve uzun yaşamanız mümkün. Kendinize bencil davranmayı bırakırsanız her gün daha da sağlıklı bir gün olacaktır. Bu ip uçlarını takip edin ve kendi hayatınıza adapte edin.

Kaynak: http://www.monthlyfitness.com/daha-uz...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dinlenmek İçin Zaman Ayırın

Dinlenmek İçin Zaman Ayırın

Hepimizin hayatı sürekli, toplantılar, partiler, iş, alışveriş derken bir sürü yoğun olaylar zincirlemesinde geçiyor. Bu olayların arasında kendinize zaman ayırın ve dinlenin. 10 dakikada olsa bir müddet durun ve hiç bir şey yapmayın. İş öncesi ve sonra gün içerisinde kısa da olsa mola vermek zihninizi ve bedeninizi rahatlatıcı etkiye sahiptir. Hayatınızın büyük bir bölümünü çalışarak ve bu yoğunluklarla geçiren bireyler olarak dinlenmenin bizim için hayati bir önemi vardır.

Stres Yapmayın

Stres Yapmayın

Ne yazık ki stres moder dünyada kaçınılmazdır ve özellikle en zor durumlar için onunla başa çıkmayı öğrenmeliyiz. Stres akne, erken yaşlanma gibi çeşitli hastalıklara sebep oluyor, bu yüzden stresi yok edin. Stres anında derin bir kaç kez nefes alıp verin ve iyi şeyler düşünmenizi öneririm. Daha uzun ve sağlıklı bir hayat için hayatından stresi çıkarmak en iyi yollardan biri.

Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı Beslenin

Kepekli tahıllar, meyve ve sebzeler sizin ruh halinizi dengeler  ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olur. Bu uzun ve sağlıklı yaşamanın en önemli bileşenlerindn biridir. Sağlıklı bir beslenme ancak vücudunuzu beslemeye ve ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur. Bu nedenle abur cuburdan, fastfood ve paketlenmiş, rafine çoğu gıdadan uzak durun.

Egzersiz

Egzersiz

Egzersiz daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için sır değildir! Diyabet, kanser, MS ve Alzheimer hastalıklarının risklerini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda fiziksel ve zihinsel sağlığı geliştirmede etkili bir rol oynar. Düzenli egzersiz kesinlikle sağlıklı kalmaya ve uzun yaşamaya yardımcı olacaktır.

Doğru Seçimler Yapın

Doğru Seçimler Yapın

Doğru tercihler, doğru iş ve meslek kararı, doğru arkadaşlar, doğru kıyafet aslında bunların hepsini iç sesinizi dinleyerek yapabilirsiniz. Günlük hayattınızdaki ön yargı ve başkaları adına kendinizi düşünmeniz yanlış kararlar almanıza sebep olabilir. Muhtaç insanlara yardım etmek, zor anınızda yanınızda olan arkadaşlarınıza teşekkür etmek ve annenize size olan emeği için gerçekten minnet olmak bunlar pişman olmayacağınız doğru karalardır. Günlük doğru seçimler yapma daha uzun ve sağlıklı yaşama giden yolda size yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pozitif Olun

Pozitif Olun

Çeşitli çalışmalar iyimser kişilerin çok daha başarılı ve kötümser olanlara oranla çok daha uzun yaşadığını gösteriyor. Yani her gün daha fazla gülümsemek ve pozitif kalmak hayatınıza katacağınız büyük bir şey. Olum bir tutum ile hayatınız daha mutlu ve daha kolay olur. Bu sayede zorluklarla başa çıkmak tahmin ettiğiniz kadar zor olmaz.

Hayallerinizi Takip Edin

Hayallerinizi Takip Edin

Mühendis, doktor, dansçı, ressam, sporcu hayaliniz neyse peşinden gidin. Herkes hata yapabilir, başarısız olabilir ama içinizdeki o sesi dinlemek bu hayattaki en güzel duygudur. Ömrünüz boyunca pişmanlığın yerine mutluluğun geçmesidir. Denemeniz bile bazen yeter. Başarmanız ise mutlu bir işe sahip olmanıza sebeptir. Hiç bir zaman geç değil, şimdi bile bulunduğunuz durumun tamamını değiştirebilirsiniz.

Daha sağlıklı, uzun ve mutlu bir hayata sahip olmanızın yolları gülün, egzersiz yapın, pozitif olun, sağlıklı beslenin, kendinize zaman ayırın ve hayallerinizin peşinden gidin. Bunların her biri hayatınızın birer parçası olsun. Peki senin sağlıklı ve mutlu yaşama sırrın ne?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
5
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın