Görüş Bildir
Haberler
Daha Önce Neden İzlemediğinizi Sorgulayacağınız Az Bilinen Filmler

Daha Önce Neden İzlemediğinizi Sorgulayacağınız Az Bilinen Filmler

Beyza
19.03.2023 - 13:19

Eğer tam bir film gurmesiyseniz ve izleyebileceğiniz her şeyi izlediğinizi düşünüyorsanız bu filmlere mutlaka bir göz atmalısınız. Filmin sonunda ben bu filmi neden daha önce izlemedim diyeceğiniz filmleri sizler için derledik. Keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Amateur, 2018

29. Amateur, 2018

IMDb: 5,9/10

Özet: 13 yaşındaki Terron Forte’nın hayatı paylaştığı videodan sonra bambaşka bir hal alır. Amatör bir basketbol oyuncusu olan Terron’ın kendisiyle ilgili paylaştığı videodan sonra tüm gözleri üzerine çeker. Ülke çapında diğer 7. Sınıf öğrencileriyle karşılaştırılan ve henüz ortaokulda olmasına rağmen geleceğin Dwayne Wade’i ilan edilen basketbol fenomeni Terron, yeni takımına uyum sağlamak için elinden geleni yapar.

Yönetmen: Ryan Koo

Oyuncular: Michael Rainey Jr., Josh Charles, Sharon Leal

28. The Perfection, 2018

28. The Perfection, 2018

IMDb: 6,1/10

Özet: Charlotte, ölümcül hastalığı olan annesine bakabilmek için kendi hayatından vazgeçen genç bir kadındır. Çello dahisi olan Charlotte, annesi ile ilgilenmek zorunda kalınca, büyük tutkusundan uzaklaşmak zorunda kalır. Aradan geçen yıllar, onun içinde açılan bu yaranın daha da büyümesine neden olur. Ancak yıllar sonra eski eğitmenleri Anton ve Paloma’nın yeni yıldızı Lizzie’yi gören genç kadın, harekete geçmeye karar verir.

Yönetmen: Richard Shepard

Oyuncular: Allison Williams, Logan Browning, Alaina Huffman

27. Nerve, 2016

27. Nerve, 2016

IMDb: 6,5/10

Özet: Roberts'ın baş karakter Vee'yi, Dave Franco'nun ise Ian karakterini canlandırdığı film sanal oynanan bir Doğruluk-Cesaret oyununu temel alıyor. Vee oyunda ilerledikçe attığı adımların kimliği belirsiz 'izleyiciler' tarafından yönlendirildiğini fark ediyor. 

Yönetmen: Ariel Schulman, Henry Joost

Oyuncular: Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade

26. Skater Girl, 2021

26. Skater Girl, 2021

IMDb: 6,6/10

Özet: Prerna, Hindistan kırsalında yaşayan genç bir kızdır. Burada genç kızlar için yapacak pek bir şey olmasa da Prerna bir gün kaykay ile tanışır. Prerna'nın hayatı kaykayın yaşamının bir parçası haline gelmesiyle bambaşka bir hal alır. Tahtanın üstüne çıktıkça kendini geliştiren Prerna'nın kaykaya olan bu ilgisini ailesi hoş karşılamaz. Ancak Prerna hayallerinin peşinden gitmeye kararlıdır. Ulusal şampiyonalara katılmak isteyen Prerna, bu süreçte önüne çıkan her engelle savaşır.

Yönetmen: Manjari Makijany

Oyuncular: Rachel Saanchita Gupta, Waheeda Rehman, Jonathan Readwin

25. What Happened to Monday?, 2017

25. What Happened to Monday?, 2017

IMDb: 6,9/10

Özet: Dünyanın nüfus artışı sebebiyle yeni bir yasa getirilmiştir ve aileler artık sadece birer çocuk sahibi olabilecektir. Ancak birbirinin birebir aynı olan yediz kız kardeşler hükümetin konuyla ilgilenen ve acımasız Nicolette Cayman tarafından yönetilen kolu Çocuk Tahsisi Bürosu'yla tehlikeli bir saklambaç oynamaktadır.

Yönetmen: Tommy Wirkola

Oyuncular: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Who Will Sing to You, 2018

24. Who Will Sing to You, 2018

IMDb: 7/10

Özet: Bu film, uzun yıllar boyu sahneye çıkamayan bir kadının hafızasını kaybetmesinin ardınından menajerinin, o kadının hayranı olan biriyle anlaşmasını konu ediyor.

Yönetmen: Carlos Vermut

Oyuncular: Najwa Nimri, Eva Llorach, Carme Elias

23. Rémi Sans Famille, 2018

23. Rémi Sans Famille, 2018

IMDb: 7/10

Özet: Remi, her çocuk gibi mutlu bir aileye sahip olduğunu düşünmektedir. Akşamları onu öpüp yatağına yatıran, bir derdi olup üzüldüğünde kucağına alıp onu seven bir annesi olduğunu sanmaktadır. Fakat bu çok sevdiği kadın onun gerçek annesi değil; sütannesidir. Sütannesinin kocası Jerome Barberin'de gerçek babası değildir tabi. 

Yönetmen: Antoine Blossier

Oyuncular: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen

22. Concussion, 2015

22. Concussion, 2015

IMDb: 7,1/10

Özet: Yönetmen bu filmde Amerikan Futbolu oyuncularının yaşadıkları ciddi sakatlanmaların, kritik seviyedeki kafa yaralanmalarının ve travmalarının, yaşam boyu sakat bırakan beyin sakatlıklarının trajik boyutunu perdeye taşımayı hedefleyen Landesman, bir dergi haberinden yola çıkarak oluşturduğu öyküde, bu türden hasarların tekrarlanmasının, oyuncular ve onların yaşamlarını nasıl etkilediğini vurguluyor.

Yönetmen: Peter Landesman

Oyuncular: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks

21. Beats, 2019

21. Beats, 2019

IMDb: 7,2/10

Özet: Bir büyüme hikayesi anlatan hip hop draması “Beats”, agorafobik bir müzik dehası gence  odaklanıyor. Gencin yolu, sahne ışıklarından uzaklaşmış bir menajer  ile kesişiyor ve ikili birlikte, geçmişlerinin şeytanlarıyla savaşmaya çalışıyor.

Yönetmen: Chris Robinson

Oyuncular: Anthony Anderson, Khalil Everage, Uzo Aduba

20. The Fountain, 2006

20. The Fountain, 2006

IMDb: 7,2/10

Özet: Mayalı bir kâşif, esir düşmüş kraliçesini kurtarmak için hayat ağacını aramaktadır. Türlü ağaçlar üzerine çalışan bir tıp araştırmacısı, ölmek üzere olan karısını kurtaracak bir ilaç aramaktadır. Bir uzay yolcusu ise hava kabarcığı içindeki kapsül halindeki yaşlı bir ağaç ile seyahat etmektedir. Nebula ile örtülü, ölmek üzere olan bir yıldıza doğru yol almaktadır. Aşkı ve ölümsüzlüğü arayan üç hikâye kesişir. 

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Girl Interrupted, 1999

19. Girl Interrupted, 1999

IMDb: 7,3/10

Özet: Yaşamına kast etme, günlük ilişkiler yaşama ve kişilik bölünmesi tanısıyla ailesinden ayrılarak 'Claymoore' adlı psikiyatri kliniğine yatırılan yazar adayı genç Susanna Kaysen’in buradaki personel ve hastalarla yaşadığı hüzünlü, heyecan verici, iç burkucu ilişkinin hikayesini anlatan film yazar Susannna Kaysen’in aynı adı taşıyan romanıdan, sinemaya uyarlanmıştır.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Winona Ryder, Elisabeth Moss, Angelina Jolie

18. Okja, 2017

18. Okja, 2017

IMDb: 7,3/10

Özet: Bu film en iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija ve en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvanı konu ediyor.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal

17. Mirage, 2018

17. Mirage, 2018

IMDb: 7,4/10

Özet: 9 Kasım 1989 yılında çıkan şiddetli bir fırtınayı evin camından izleyen 12 yaşındaki bir çocuk olan Nico, komşusunun evinde bir tuhaflıklar olduğunu fark eder. Evden vahşi sesler duymasının üzerine yardım etmek için eve giden Nico, komşuşu Prieto’nun karısının ölü olduğunu görür. 

Yönetmen: Oriol Paulo

Oyuncular: Adriana Ugarte, Chino Darín, Javier Gutiérrez

16. A Monster Calls, 2016

16. A Monster Calls, 2016

IMDb: 7,5/10

Özet: 12 yaşındaki Conor canavarlar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor’un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika’ya yerleşmiştir. Conor bu korkutucu gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların hüküm sürdüğü hayal dünyasına küçük bir yolculuğa çıkacaktır.

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver

15. Almacenados, 2015

15. Almacenados, 2015

IMDb: 7,6/10

Özet: Almacenados, emekli olmak üzere olan bir çalışan ve işi teslim alacak genç bir adamın aynı iş yerinde geçirdikleri beş günü anlatıyor.

Yönetmen: Jack Zagha Kababie

Oyuncular: Hoze Meléndez, Jade Luna Castillo

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Boy Who Harnessed the Wind, 2019

14. The Boy Who Harnessed the Wind, 2019

IMDb: 7,6/10

Özet: William Kamkwamba, Malavili’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuktur. Zeki bir çocuk olan William, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar yüzünden çok sevdiği okulundan atılır. Fakat bu William’ın çalışma isteğine engel olmaz. William, kimsenin haberi olmadan geceleri okulun kütüphanesine gitmeye başlar. Kütüphanede saatlerce çalışan William, bir süre sonra büyük bir başarı elde eder. William, yaptığı çalışmaların sonunda babasına ait olan eski bir bisikletini parçalarını kullanarak bir rüzgar jeneratörü yapar. 

Yönetmen: Chiwetel Ejiofor

Oyuncular: Maxwell Simba, Chiwetel Ejiofor, Aïssa Maïga

13. Seven Pounds, 2008

13. Seven Pounds, 2008

IMDb: 7,6/10

Özet: İzleyiciyi avucuna alan bir gizem ve şaşırtıcı bir aşk öyküsü sunan Seven Pounds/Yedi Yaşam hayat ve ölüm, pişmanlık ve bağışlama, yabancılar ve dostluk, aşk ve kefaret üzerine kışkırtıcı sorular soruyor ve insanların kaderlerini şaşırtıcı biçimde birbirine bağlayan şeyleri takip ediyor.

Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson

12. Apokalipto, 2007

12. Apokalipto, 2007

IMDb: 7,8/10

Özet: Maya uygarlığında huzur ve barış dolu bir kabile, Tanrılarına kurban etmek üzere köle arayan savaşçılar tarafından vahşi bir saldırıya uğrarlar. Jaguar Paw, hamile karısını ve oğlunu saklar. Sonrada savaşa devam eder. Bir tutulma, onun yaşamını kurbanlarınkinden ayırır. Artık hayatta kalma savaşı vermek ve ailesini kurtarmak zorundadır.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Rudy Youngblood, Raoul Trujillo, Dalia Hernández

11. Children of Men, 2006

11. Children of Men, 2006

IMDb: 7,9/10

Özet: Dünyanın en genç insanı on sekiz yaşındayken ölmüştür ve insanlık, neslinin tükenme olasılığı ile karşı karşıyadır. 2027 yılı itibari ile dünya, hiçbir şekilde anlam verilemeyen olaylara sahne olmaktadır. Artık üremek diye bir şey yoktur. Bu durum siyasi açıdan da tüm dengeleri sarsar.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Clive Owen, Clare-Hope Ashitey, Julianne Moore

10. Sing Street, 2016

10. Sing Street, 2016

IMDb: 7,9/10

Özet: Conor, problemli bir çocuktur. Ailesiyle birlikte Dublin’de yaşayan delikanlı, yeni okuluna uyum sağlamakta sorun yaşar. Öğretmen ve sınıf arkadaşlarından olumsuz davranışlar gören Conor’ın tek sıkıntısı bu değildir. Ailesiyle de kötü bir ilişkisi olan Conor, okul yakınlarında gördüğü Raphina’dan hoşlanır. Güzel kızın dikkatini çekmeye çalışan Conor, bunun için müzik grubu kurmaya karar verir. Başlarda türlü zorluklar yaşayan Conor ve grup arkadaşları giderek daha güzel işler yapmaya başlar. Conor bu sayede amacına ulaşır ve Raphina’nın ilgisini çekmeyi başarır.

Yönetmen: John Carney

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Lion, 2016

9. Lion, 2016

IMDb: 8/10

Özet: 5 yaşındaki Hintli bir çocuk ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta'da bulan küçük çocuk büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür. Elinde hiçbir şey olmadan ilerlemeye çalışan genç adamın içindeki çaresizlik zamanla hayatını da etkilemeye başlar.

Yönetmen: Garth Davis

Oyuncular: Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman

8. Hacksaw Ridge, 2016

8. Hacksaw Ridge, 2016

IMDb: 8,1/10

Özet: Savaş Vadisi, tek bir kurşun sıkmadan 75'e yakın kişiyi kurtaran kahramanın hikayesini ele alıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Andrew Garfield, Vince Vaughn, Teresa Palmer

7. Contratiempo, 2016

7. Contratiempo, 2016

IMDb: 8/10

Özet: Adrian Doria kariyerinde hızla yükselen bir iş adamıdır. Evli bir adam olan Adrian, fotoğrafçı olan sevgilisi Laura’yı öldürmekle suçlanmaktadır. Adrian, kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için tanık hazırlama ve adli bildirimlerde uzman deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Adrian, Virgina’ya yaşanan olayları en başından anlatmaya başlar. Fakat Virginia hikayede bazı tutarsızlıklar fark eder ve onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar.

Yönetmen: Oriol Paulo

Oyuncular: Mario Casas, Bárbara Lennie, Ana Wagener

6. The Grand Budapest Hotel

6. The Grand Budapest Hotel

IMDb: 8,1/10

Özet: Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham

5. A Separation, 2010

5. A Separation, 2010

IMDb: 8,3/10

Özet: Bir Ayrılık'ta boşanmak üzere olan Nadir ve Simin, çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşüp kadıdan yardım istemektedir.

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Leila Hatami, Payman Maadi, Shahab Hosseini

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Hunt, 2012

4. The Hunt, 2012

IMDb: 8,3/10

Özet: Onur Savaşı'nda 40 yaşındaki Lucas, geçirdiği zor boşanma döneminin ardından hayatını yeniden düzene koyabilmenin peşindedir. Kreşte bir iş bulur, yeni bir kız arkadaşı vardır ve ergenlik çağındaki oğluyla arasındaki sorunlu ilişkiyi onarmaya çalışmaktadır. Artık her şey yoluna girmek üzereyken işler ters gitmeye başlar.

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

3. Big Fish, 2003

3. Big Fish, 2003

IMDb: 8,5/10

Özet: William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için, efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar.

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Ewan McGregor, Albert Finney, Jessica Lange

2. The Prestige, 2006

2. The Prestige, 2006

IMDb: 8,5/10

Özet: 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

1. Intouchables, 2011

1. Intouchables, 2011

IMDb: 8,5/10

Özet: Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dodi bodi

imdb puanlari yanlis .. örn big fish