Görüş Bildir
Haberler
Daha Önce Denk Gelmedim Demeyin! 2005 Yılından Günümüze Gözünüzden Kaçırmış Olabileceğiniz Filmler

Daha Önce Denk Gelmedim Demeyin! 2005 Yılından Günümüze Gözünüzden Kaçırmış Olabileceğiniz Filmler

Oğuzhan
29.08.2022 - 13:19

Her yıl birbiri ardına yayınlanan filmler nedeniyle bazen bu kalabalığın içinde kaybolabiliyor ve denk gelme fırsatımız olsa belki de çok hoşumuza gidebilecek filmleri es geçebiliyoruz. O halde gelin neleri kaçırmışız onlara bir bakalım... Kim bilir; belki siz de bu listede daha önce denk gelmediğiniz bir yapıma rastlayabilir ve film geceniz için bazen içinden çıkılması zor bir hal alan o arayışa, en azından bir süre için, nokta koyabilirsiniz. 🙂

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kenwhanley/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Disappointments Room (2016)

25. The Disappointments Room (2016)

IMDb: 3.9

Özet: Dana, kocası David ve 5 yaşındaki oğulları Lucas, Brooklyn'deki stresli hayatlarından bunaldıkları için yeni bir başlangıç yapmak adına sonra gözlerden uzak bir malikaneye taşınırlar. Ancak Dana, taşınmalarının akabinde anlam vermediği olaylar yaşamaya ve rüyalar görmeye başlar. Tavan arasında gizli bir odaya rastladığında ise bu gizem daha da büyür. Anahtarı bulup kapıyı açtıktan sonra Dana, 19. yüzyılda orada yaşamış olan bir ailenin karanlık geçmişini keşfeder.

Oyuncular: Kate Beckinsale, Mel Raido, Duccan Joiner

Yönetmen: D.J. Caruso

24. The Girl in the Photographs (2015)

24. The Girl in the Photographs (2015)

IMDb: 4.4

Özet: Spearfish adlı sakin bir kasabada yaşayan ve canı bir hayli sıkılan genç bir kadın, vahşice öldürülmüş genç kadınların fotoğraflarını almaya başlar. Bunların hepsi bir kurgu mudur yoksa tamamen gerçeğe mi dayanır? Suçlu; ya bir seri katildir ya da hastalıklı bir mizah anlayışı olan bir ucubedir.

Oyuncular: Kal Penn, Claudia Lee, Kenny Wormald

Yönetmen: Nick Simon

23. Slice (2018)

23. Slice (2018)

IMDb: 4.5

Özet: Ürkütücü küçük bir kasabada, bir grup pizzacı çocuk iş başında öldürüldüğünde, hayatta kalan iki cesur kahramanımız, bu esrarengiz suç serisinin arkasındaki gizemi ortaya çıkarmak ve suçluları yakalamak için yola çıkar.

Oyuncular: Zazie Beetz, Chance the Rapper, Rae Gray

Yönetmen: Austin Vesely

22. Buddy Games (2020)

22. Buddy Games (2020)

IMDb: 4.7

Özet: Bir grup eski arkadaş, absürt fiziksel ve zihinsel mücadelelerden oluşan ve 'Buddy Games' olarak adlandılan oyunu oynamak için yeniden bir araya gelir. Bu süreçte eski yaralar kabuk bağlayacak, geçmişteki yanlışlar düzelecek ve ekibimiz, arkadaşlığın gerçek anlamını öğrenecekler... Ya da bunu denerken ölecekler.

Oyuncular: Dan Bakkedahl, Kevin Dilon, Josh Duhamel

Yönetmen: Josh Buhamel

21. Long Lost (2019)

21. Long Lost (2019)

IMDb: 5.0

Özet: İzole bir malikaneye davet edilen genç bir adam, bir aile yemeğine katılır. Ancak saatler ilerledikçe basit bir akşam yemeği, yerini lüks ve cinselliğin cazibesi ile ihanet ve tabuların birbirine karıştığı, her şeyi tüketen bir paranoyaya bırakır.

Oyuncular: Adam Weppler, Catherine Corcoran, Niccolas Tucci

Yönetmen: Erik Bloomquist

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Braid (2019)

20. Braid (2019)

IMDb: 5.2

Özet: Yakalama kararı olan iki kadın, kendi kurduğu fantazi dünyasında yaşayan zengin ve akli dengesi bozuk arkadaşlarını soymaya karar verir. İkili, arkadaşlarının parasını çalmak için ölümcül ve hayali bir oyuna katılmak zorundadır. Artan halüsinasyon ve şiddet gösterileri ile işlerin çığrından çıkması karakterlerimize tek bir şeyi anlatır; arkadaşlarının parasını çalabilmek sorunlarının en küçüğü halini almıştır.

Oyuncular: Madeline Brewer, Imogen Waterhouse, Saray Hay

Yönetmen: Mitzi Peirone

19. Piercing (2019)

19. Piercing (2019)

IMDb: 5.5

Özet: Görünüşte sıradan bir iş gezisi için karısına ve bebeğine veda eden Reed, her zaman hayalini kurduğu bir şeyi gerçekleştirmek için bir otel odasına yerleşir: o da kusursuz bir cinayet işlemek. Reed'in hin planları gün yüzüne çıktıkça, Jackie adında akli dengesi pek de yerinde olmayan bir telekızla girdiği işlerin, boyunu aşacağını fark etmesi çok da uzun sürmeyecektir.

Oyuncular: Christopher Abbott, Laia Costa, Mia Wasikowska

Yönetmen: Nicolas Pesce

18. The Legacy of a Whitetail Deer Hunter (2018)

18. The Legacy of a Whitetail Deer Hunter (2018)

IMDb: 5.5

Özet: Bir baba, oğluyla yeniden bir araya gelme ve bağ kurabilme amacıyla bir av gezisine çıkar. Bu, onun sadece mesleği değil; aynı zamanda bir aile geleneğidir de. Ancak bunların hiçbiri oğlunun pek de umrunda değilmiş gibi gözükür.

Oyuncular: Josh Brolin, Danny McBride, Montana Jordan

Yönetmen: Jody Hill

17. Rock the Kasbah (2015)

17. Rock the Kasbah (2015)

IMDb: 5.5

Özet: Şansı o zamana kadar pek de yaver gitmeyen bir müzik menajeri, Afganistan'da yaptığı bir tur esnasında sesi oldukça güzel olan bir genç kızla karşılaşır ve kendisini 'Afghan Star' isimli popüler bir televizyon programında yarışmacı olması için Kabul'e götürür.

Oyuncular: Bill Murray, Leem Lubany, Zooey Deschanel

Yönetmen: Barry Levinson

16. The Evil Within (2017)

16. The Evil Within (2017)

IMDb: 5.5

Özet: Abisi ile birlikte yaşayan, aynı zamanda yalnızlıktan muzdarip olan ve ruh sağlığı pek de yerinde olmayan bir genç, antika bir aynada gördüğü yansımaların etkisiyle kışkırtılarak herkes için ölümcül olacak bir saldırıda bulunur.

Oyuncular: Sean Patrick Flanery, Dina Meyer, Frederick Koehler

Yönetmen: Andrew Getty

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Butt Boy (2020)

15. Butt Boy (2020)

IMDb: 5.5

Özet: Dedektif Fox, işini ve alkol tüketmeyi çok sever. Fox, çok fazla alkol tüketen ve zararlı alışkanlıklarından kurtulmak isteyen kişilerin gittiği bir organizasyon esnasında bu konudaki destekçisi olan Chip'in, kayıp bir çocuk vakasındaki baş şüpheli olduğunu anlar ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Tyler Rice, Tyler Cornack, Shelby Dash

Yönetmen: Tyler Cornack

14. Regression (2015)

14. Regression (2015)

IMDb: 5.6

Özet: Bir dedektif (Ethan Hawke) ve bir psikanalist (David Thewlis), travma geçirmiş bir gencin (Emma Watson) tecavüze uğramasını araştırırken satanist bir izlerine rastlar ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Ethan Hawke, David Thewlis, Emma Watson

Yönetmen: Alejandro Amenábar

13. Most Beautiful Island (2017)

13. Most Beautiful Island (2017)

IMDb: 5.7

ÖzetNew York'ta yeni bir hayata başlamak için mücadele eden yasadışı bir göçmene hayatının fırsatı sunulur ancak çok geçmeden kendisini, oldukça tehlikeli bir oyunun içine çekilmiş halde bulur.

Oyuncular: Ana Asensio, Natasha Romanova, David Little

Yönetmen: Ana Sensio

12. Wolf (2021)

12. Wolf (2021)

IMDb: 5.7

Özet: İnsan bedenine sıkışmış bir kurt olduğunu düşünen Jacob, ailesini de oldukça şaşırtarak tıpkı bir kurt gibi yaşamaya başlar; kurt gibi yer, kurt gibi uyur. Bu nedenden dolayı bir kliniğe yatırıldığında ise Jacob ve yaşadığı sorunun benzerinden muzdarip arkadaşları, iyileşmeleri adına zorlu terapilere maruz kalırlar. Ancak Jacob için her şey, gizemli yaban kedisi (Lily-Rose Depp) ile tanıştığında değişecektir. Kendisine kör kütük aşık olan Jacob bir karar vermek zorundadır; aşkı için gerçek benliğinden vazgeçebilecek midir?

Oyuncular: Paddy Considine, Lily-Rose Depp, George MacKay

Yönetmen: Nathalie Biancheri

11. Parallel (2020)

11. Parallel (2020)

IMDb: 5.8

Özet: Bir grup arkadaş, çoklu evrenlere açılan bir aynaya denk gelirler ancak kendi çıkarları için kullanmayı planladıkları bu aynanın beraberinde getirdiği tehlikelerin farkında değillerdir...

Oyuncular: Aml Ameen, Martin Walström, Georgia King

Yönetmen: Isaac Ezban

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mile 22 (2018)

10. Mile 22 (2018)

IMDb: 6.1

Özet: James Silva sayı olarak küçük ancak işlevsel olarak oldukça tehlikeli olan yarı askeri bir ekibe liderlik eden bir C.I.A. ajanıdır. Silva ve ekibi, yabancı bir istihbarat elemanını Güneydoğu Asya'daki bir Amerikan elçiliğinden, 22 mil uzaklıktaki bir havaalanına götürmek zorundadırlar. Ancak zor ve bir o kadar tehlikeli bu görevlerinde zamana karşı bir yarış içerisindedirler.

Oyuncular: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais

Yönetmen: Peter Berg

9. Gringo (2018)

9. Gringo (2018)

IMDb: 6.1

Özet: Oldukça yumuşak başlı bir karaktere sahip olan Harold Soyinka, Meksika'ya yaptığı ziyaret sırasında kendini arkadan kuyu kazmaya meraklı iş arkadaşları, uyuşturucu baronları ve bir paralı askerin insafına kalmış bir halde bulur. Yasa ve yasadışılığın bir arada olduğu bu hikayede Harold'ın hayatta kalmak için verdiği mücadele akıllara tek soruyu getirir; bu sefer boyundan büyük işlere mi kalkışmıştır?

Oyuncular: Joel Edgerton, Charlize Theron, David Oyelowo

Yönetmen: Nash Edgerton

8. Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016)

8. Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016)

IMDb: 6.2

Özet: On dokuz yaşındaki er Billy Lynn (Joe Alwyn), Bravo Squad'daki asker arkadaşlarıyla birlikte, Irak savaşının ardından kahraman olur ve bir zafer turu için geçici olarak ülkelerine getirilir. Ancak savaş sırasında başlarına tam olarak ne geldiği sonradan kendini belli edecektir.

Oyuncular: Joe Alwyn, Garret Hedlund, Arturo Castro

Yönetmen: Ang Lee

7. Lost in London (2017)

7. Lost in London (2017)

IMDb: 6.2

Özet: Karakterimiz Woody Harrelson'ın evliliği, bir magazin dergisinin ilk sayfasında yayınlanan bir haber üzerine çıkan tartışma sonucu tehlikeye girer ve Harrelson kendini, Londra'da geçirdiği bir gece sırasında hapse atılmasına neden olan bir talihsizliğin içerisinde bulur. 

Oyuncular: Owen Wilson,  Daniel Radcliffe, Woody Harrelson

Yönetmen: Woody Harrelson

6. Elvis & Nixon (2016)

6. Elvis & Nixon (2016)

IMDb: 6.4

Özet: Elvis & Nixon, Rock'n Roll'un Kralı Elvis Presley ile Başkan Richard Nixon arasında geçen ve Ulusal Arşivlerden en çok talep edilen fotoğraflardan birinin ardındaki gerçeği konu alır.

Oyuncular: Michael Shannon, Kevin Spacey, Alex Pettyfer

Yönetmen: Liza Johnson

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bloody Hell (2020)

5. Bloody Hell (2020)

IMDb: 6.5

Özet: Bir banka soygunu esnasında, kendi kendine konuşmayı bir alışkanlık haline getiren karakterimiz Rex, soyguncuları etkisiz hale getirerek soygunun önüne geçer ancak herkesin canını korumak için kendi hayatını riske atmış olsa da yargılanarak suçlu bulunur ve hapse atılır. Cezasının yattıktan sonra ise kafasını dinlemek için Finlandiya'ya giden Rex, oldukça karanlık bir sırra sahip olan bir aile tarafından tuzağa düşürülür ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Ben O'Toole, Meg Fraser, Caroline Craig

Yönetmen: Alister Grierson

4. Self/less (2015)

4. Self/less (2015)

IMDb: 6.5

Özet: Ölmek üzere olan bir emlak kralı, bilincini genç bir çocuğunkine aktarır ancak ne bu işlemin; ne de bu işlemi yapan şirketin göründüğü kadar masum olmadığını yakında anlayacaktır...

Oyuncular: Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Matthew Goode

Yönetmen: Tarsem Singh

3. Collateral Beauty (2016)

3. Collateral Beauty (2016)

IMDb: 6.7

Özet: Yaşadığı trajik bir olaydan sonra hayattan bağını koparan Howard Inlet, hissettiklerini yazıya dökerek; aşkı, zamanı ve ölümü sorgular. Hiç de beklemediği cevaplara ulaşan karakterimiz, her şeyin ne kadar da birbiri ile bağlantılı olduğunu anlayacak ve yaşanan en büyük kayıpların bile içerisinde güzelliği ve anlamı barındırdığının farkına varacaktır.

Oyuncular: Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet

Yönetmen: David Frankel

2. Logan Lucky (2017)

2. Logan Lucky (2017)

IMDb: 7.0

Özet: Batı Virginia'lı bir aile babası olan Jimmy Logan, Kuzey Carolina'daki Charlotte Motor Yarış Pisti'nden para çalmak için tek kollu kardeşi Clyde ve kız kardeşi Mellie ile bir araya gelir.  Jimmy, pistin yeraltı sistemine girmelerine yardımcı olması için yıkım uzmanı Joe Bang'i de işe alır ancak işler hiç de bekledikleri gibi gitmez.

Oyuncular: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig

Yönetmen: Steven Soderbergh

1. Will Work for Views: The Lo-Fi Life of Weird Paul (2019)

1. Will Work for Views: The Lo-Fi Life of Weird Paul (2019)

IMDb: 7.9

Özet: 'Will Work for Views', Paul Petroskey'in hayat boyu tutkusu halini alan video çekerek ve müzik yaparak sanatı için yaşamasını konu edinen bir belgeseldir. Paul Petroskey, 13 yaşından itibaren ün kazanabilmek umuduyla kendi videolarını çekmeye başlar ve aradan 30 yıl geçmesine rağmen 2 Bin video, 160 şarkı ve 42 albümü ile denemeye hala devam etmektedir.

Oyuncular: Paul Petroskey, Niffer Desmond, Millie Petroskey

Yönetmenler: Joseph Litzinger, Eric Michael Schrader

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın