Görüş Bildir
Haberler
Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları: Daha Ekonomik Seyahat Etmek İsteyenlere Bütçe Dostu Taktikler!

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları: Daha Ekonomik Seyahat Etmek İsteyenlere Bütçe Dostu Taktikler!

Nur YILMAZ
24.05.2023 - 23:43

Gezmeyi ne kadar sevsek de dudak uçuklatan uçak bileti fiyatlarıyla olduğumuz yerden ne yazık ki hareket edemiyoruz. 'Ne kadar denesem de bir türlü ucuza uçak bileti alamıyorum.' diyorsanız bu içerik tam size göre! Ucuza uçak bileti bulmak için ihtiyacınız olan tüm tüyoları içeriğimizde bir araya getirdik. Bir sonraki seyahatiniz için ucuza uçak bileti almak istiyorsanız işte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uçak Bileti Ne Kadar Erken Alınırsa O Kadar Ucuz Olur mu?

Uçak Bileti Ne Kadar Erken Alınırsa O Kadar Ucuz Olur mu?

Ne kadar erken alınırsa uçak biletleri o kadar ucuz olurun doğru olmadığını bunun bir yanılgı olduğunu sizinle paylaşmakta fayda var. Başka bir ifade ile ucuza uçak bileti almak istiyorsanız bu uçak biletinin fiyatı muhtemelen seyahat gününe yaklaşınca düşecek. Bunun nedeni ise rezervasyon yaptırılan biletlerin alınmaması. 

İki ya da üç ay önceden alınan uçak biletinizi son hafta daha ucuza görebilirsiniz. Ancak aynı zamanda bu uçak biletinizi daha pahalıya da görebilirsiniz. Kısaca bu konuda net bir şey söylemek oldukça zor.

Rezervasyon yaptırıp bileti almadan önce fiyat kontrolü yaparak daha ucuza uçak bileti alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz yegane unsur rezervasyon tarihini unutmamak!

Nereye Ne Zaman Seyahat Ederseniz Uçak Bileti Daha Ucuza Gelir?

Nereye Ne Zaman Seyahat Ederseniz Uçak Bileti Daha Ucuza Gelir?

Uçak biletleri ne zaman daha ucuz içeriklerinde yurt dışı kaynaklarından faydalanmamanızı öneririz. Çünkü her ülkede bu durum değişmektedir. Türkiye'de biletlerin en ucuz olduğu ay Mayıs ayıdır.

Uçuş tarihinden 27 hafta önce bilet almak çok daha kârlı olabiliyor.

  • Eğer Türkiye'den Almanya'ya ya da Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecekseniz biletler en ucuz Şubat seyahatinde oluyor. 

  • İspanya'ya gidecekseniz Ocak ayında seyahat edenler Ağustos ayında seyahat edenlere göre daha karda olacaktır.

  • İngiltere ya da Tayland'a seyahat edecekseniz eğer Mayıs ayında yapacağınız bu ziyaret Ağustos ayına nazaran daha karlı olacaktır.

Tek Bir Seyahat Acentesinden Bakarak Bilet Almayın.

Tek Bir Seyahat Acentesinden Bakarak Bilet Almayın.

Tek bir seyahat arama motorunu kullanarak biletlerinizi almamanızı öneriyoruz. Havayolu firmalarının kendi sitelerinde ve uçak bileti almak için var olan arama motorlarından fiyat karşılaştırması yapmanızda fayda var. Hepsi birbirinden farklı ücretler sunabiliyor. Havayolu firmasından daha pahalıya bilet sunabildiği gibi daha ucuza da bilet sunabilen bu arama motorlarının hepsini kontrol ederek bilet almanız daha karlı olacaktır. 

Gideceğiniz konumun aylık fiyat grafiğini kontrol ederek en ucuz bileti bulabilirsiniz.

Uçak Bileti Alırken Çıkış ve Varış Yerlerine Dikkat Etmelisiniz.

Uçak bileti alırken olduğunuz şehir yerine başka bir şehirden uçak bileti alırsanız daha uyguna gidebilirsiniz. Örneğin İstanbul'dan New York'a gidecekseniz Antalya'dan New York'a bakabilirsiniz. Antalya'dan kalkan uçak İstanbul'dan aktarmalı ancak daha ucuza gidecektir. Kısaca ne kadar aktarma o kadar ucuz diyebiliriz. 

Eğer bir ülkeyi gezecekseniz ilk ya da son istikamet olarak başkenti ya da popüler olan şehri seçmemeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

Klişe Haline Gelmiş Ancak İşe Yarayan Tüyolar Sizlerle...

Klişe Haline Gelmiş Ancak İşe Yarayan Tüyolar Sizlerle...

'Gezmeyi seviyoruz ama bilet fiyatlarından gezemiyoruz' diyenlerden misiniz, o zaman bu tüyolara dikkat!

  • Uçak arama motorlarına kayıt olarak kampanya zamanlarından haberdar olabilirsiniz.

  • Bankalar seyahatler için kredi kartları verebiliyor. Bu kartları kullanarak indirimli şekilde seyahat edebilirsiniz.

  • Havayollarının Miles Smiles programlarına kayıt olarak seyahat ettikçe mil kazanabilirsiniz.

  • Şansınız var ise daha tarih belirlemede daha esnek davranabilirsiniz. Bilet alacağınız tarihten 3 gün önce ya da sonrası için alacağınız biletleri daha uyguna getirebilirsiniz. 

  • Aktarmalı uçuş varsa tercih edin yoksa kendi aktarmanızı yaratın. 

  • Ucuz maliyetli şirketleri kullanarak tek yönlü bilet alarak kısa mesafeli yolculuklarınızdan kar elde edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yok Canım Daha Neler" Dedirtecek Taktikler:

"Yok Canım Daha Neler" Dedirtecek Taktikler:

Gezilecek yerler listeniz var ama uçak bileti fiyatlarından dolayı erteliyor, erteledikçe listenizi tamamlama ihtimalinizi azaltıyor musunuz? İşte, o zaman bu taktikler tam size göre!

  • Bilet ararken çerezlerinizi ve ön belleğinizi temizlemek ya da farklı bir bilgisayardan bakmak. Bir siteden bilet baktığınız da yapay zeka bunu kayıt ediyor ve ikinci sefer baktığınızda gitme ihtimaliniz olduğunu fark ediyor. Aynı tarayıcıdan birden fazla kez aynı uçuşa baktıysanız uçuş fiyatı artmasa bile size daha fazla fiyat verebilir. Tarayıcınızın ayarlar bölümünden çerezleri temizleyebilirsiniz.

  • Birden fazla kişi için bilet alacaksanız dahi ilk olarak tek kişilik gibi bakmalısınız. Pek çok havayolu firması birden çok bilet için daha fazla fiyat çıkarmaktadır. 

  • Bir havayolu firmasından çift yön bilet almak yerine tek yön almanız daha karlı olacaktır. Bir havayolu firmasından gidişi alıyorsanız başka havayolu firmasından ise dönüşü alabilirsiniz.

  • Aynı bileti farklı ülkelerden almak fiyat farkı ortaya çıkarabiliyor. Yani coğrafya kaderdir. Ancak Vpn değiştirerek kaderinize razı olmayabilir yurt dışındaymış gibi bilet alabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
270
266
261
258
205
167
161
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?