Görüş Bildir
Haberler
Cüneyt Arcayürek, Ölümünden 5 Ay Sonra Hâkim Karşısında!

Cüneyt Arcayürek, Ölümünden 5 Ay Sonra Hâkim Karşısında!

Onedio Medya
12.11.2015 - 15:07

Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması bugün görülüyor. Arcayürek, 23 Haziran’da hayatını kaybetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, Arcayürek’in 5 Mayıs tarihli ‘Yüzsüzlüğün daniskası’ başlıklı yazısında Erdoğan’a hakaret edildiği iddiasıyla geçtiğimiz ay gazeteye tekzip metni göndermişti.

Arcayürek’in yazısının ‘Erdoğan’ı itibarsızlaştırmak için tasarlanmış bir projenin ürünü’ olduğu savunulan metinde, “Cumhuriyet gazetesinin bu yazıyı yayınlama gerekçesi basın özgürlüğü çerçevesinde haber vermek değil kamuoyunu Müvekkilime karşı provoke etmektir. Özellikle Müvekkilime karşı yürütülen kirli savaşta her yolu meşru sayan, yalan ve iftirada birbiri ile yarışan sözde gazetelerin bu iddiaları, yürüttükleri psikolojik savaşın bir parçasıdır” ifadeleri yer almıştı.

‘Yargıda tartışılan konut satışı’ başlıklı haberi nedeniyle 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Cumhuriyet muhabiri Canan Coşkun, duruşmanın görüleceği İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi önündeki ‘duruşma listesi’ni Twitter’dan “Cumhuriyet Gazetesi olarak İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ni kapattık bugün” mesajıyla paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Listede Cumhuriyet’e karşı açılan dokuz davadan birinde, gazetenin 23 Haziran’da yaşamını yitiren yazarı Cüneyt Arcayürek’in ismi ‘davalı’ olarak geçiyor. Arcayürek, 5 Mayıs tarihli ‘Yüzsüzlüğün daniskası’ başlıklı yazısında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’le suçlanıyor.

Gazeteciler.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
1
1
1
0
0